Помідори придатні не тільки для консервації і салатів. Зараз ми вам розповімо рецепти смачних страв з помідорів на вечерю.
Що приготувати із зелених помідорів на вечерю?
Інгредієнти: зелені помідори – 7 шт.; волоські горіхи – 1/2 склянки; свіжа петрушка – півпучка; соус соєвий – 90 мл; оцет – 20 мл; рослинне масло – 80 мл; часник – 2 зубчики. Приготування Зелені помідори ретельно миємо, робимо на них хрестоподібні надрізи, не доходячи до низу. Укладаємо їх у форму, попередньо змастивши її олією. Половину зелені петрушки дрібненько кришимо. Очищений часник пропускаємо через прес. Змішуємо зелень з часником, половиною рослинного масла і 2 столовими ложками соєвого соусу. Все це перемішуємо. Фаршируємо помідори отриманою сумішшю. Форму прикриваємо фольгою й запікаємо близько 45 хвилин при 180 градусах. Потім знімаємо фольгу. Горіхи обсмажуємо на сухій сковороді, а потім будь-яким зручним способом подрібнюємо до крихти. Решту петрушку дрібненько нарізаємо і змішати з подрібненим часником, горіхами, маслом і соєвим соусом. Добре розмішуємо. Гарячі помідори наповнюємо утвореної сумішшю і тут же подаємо. Смачні вони саме в гарячому вигляді.
Салат з помідор на вечерю
Інгредієнти: помідори – 700 г; лимон – 1 шт.; рослинна олія – 60 мл; сіль; цукор – 1/2 ст. ложки; листочки м'яти – 10 шт.; чорний перець. Приготування Помідори миємо, нарізаємо невеликими шматочками, додаємо терту лимонну цедру і даємо настоятися близько години. Для соусу з'єднуємо сік з половини лимона з цукром, сіллю, олією та перцем. Поливаємо помідорчики даної сумішшю, додаємо листочки м'яти і перемішуємо. Салатик готовий, можна подавати його до столу!
Лечо з перцю і помідорів на вечерю
Інгредієнти: стиглі м'ясисті помідори – 3 кг; болгарський перець – 2 кг; сіль – 40 г; часник – 4 зубчики; цукор – 200 р. Приготування Вимиті і подрібнені довільними шматочками помідори пропускаємо через м'ясорубку. Нарізаємо шматочками перець і викладаємо його в томатне пюре. Додаємо сіль, цукор, даємо масі закипіти. Проварюємо близько півгодини, а потім кладемо подрібнений часник.
Запіканка з помідорами на вечерю - рецепт Інгредієнти: сир – 200 г; помідори – 1 кг; яйця – 4 шт.; очищені насіння – 1 склянка; подрібнена петрушка – 3 ст. ложки; коров'яче молоко – 100 мл; перець; рослинна олія; сіль. Приготування Помідори чистимо від шкірки, обдавши їх окропом. Потім їх дрібненько ріжемо, тушкуємо в олії, підсолюємо. Хвилин через 5 знімаємо з вогню, додаємо сир, насіння, подрібнену петрушку. Все це перчимо, кладемо в змащену маслом форму. Яйця збиваємо з додаванням молока, отриманою масою поливаємо помідори з сиром і запікаємо в духовці до рум'яності. Готову запіканку прикрашаємо листочками базиліка.
Ікра із зелених помідор на вечерю
Інгредієнти: болгарський перець – 2 шт.; помідори стиглі м'ясисті – 1 кг; цукор – 50 г; морква – 350 г; цибуля – 170 г; оцтова есенція – 1 ст. ложка; рослинне масло – 80 мл; перець чилі – 1 шт.; сіль. Приготування Вимиті і очищені овочі подрібнюємо на м'ясорубці. Отриману масу покласти в каструлю, кладемо сіль, цукор і ставимо на плиту. На малому вогні варимо близько півтора годин, іноді помішуючи, щоб ікра не пристала до дна. Коли до кінця варіння залишиться хвилин 10 вливаємо олію і оцет. Проварюємо залишився час, а потім даємо охолонути і подаємо до столу.
Смажені помідори на вечерю – рецепт
Інгредієнти: свіжі помідори – 3 шт.; часник – 3 зубчики; яйця – 2 шт.; петрушка – півпучка; м'який сир – 200 г; масло рослинне – 30 мл; пшенична борошно – 30 р; сіль; сухарі панірувальні . Приготування Вимиті помідори нарізаємо кільцями товщиною до 5 мм Для начинки сир розтираємо з подрібненою зеленню і змішуємо з пропущеним через прес часником. Тепер беремо кільце помідорчика, зверху кладемо начинку, зверху поміщаємо інше кільце помідора. Кожен шматочок акуратно обвалюємо в борошні, сухарях і макаємо в яйце. Обсмажуємо в олії до рум'яності. Приємного всім апетиту!