» » Дайкон – рецепти приготування

Дайкон – рецепти приготування

Дайкон – рецепти приготування
Не знаєте, що приготувати з дайконом? Ознайомившись із запропонованими нижче рецептами, ви напевно підберете для себе відповідне блюдо для домашнього приготування.

Салат з дайкона з морквою і яблуком – простий рецепт приготування

Дайкон – рецепти приготування

Інгредієнти:

  • дайкон – 180 г;

  • морква – 85 м;

  • яблуко – 140 г;

  • велика морська сіль;

  • зелень на вибір;

  • домашній майонез .


  • Приготування

  • Салатик з дайкона в поєднанні з морквою і яблучком виходить смачним, апетитним, а головне-корисним.

  • Для приготування закуски очищену моркву, дайкон і яблуко перетираємо на крупній тертці або, якщо є час, шаткуємо тоненькою соломкою.

  • Заправляємо компоненти домашнім майонезом, підсолюємо до смаку, перемішуємо і даємо настоятися хвилин десять.


  • Суп з дайконом – рецепт

    Дайкон – рецепти приготування

    Інгредієнти:

  • курка (філе) – 320 г;

  • дайкон – 220 г;

  • морква – 120 г;

  • цибулина ріпчаста – 95 г;

  • вода фільтрована – 14-17 л;

  • кріп і петрушка (зелень) – за смаком;

  • олія соняшникова без аромату – 20 мл;

  • перець мелений, або суміш декількох видів;

  • горошини духмяного перцю і лавровий лист;

  • кам'яна не йодована велика сіль.


  • Приготування

  • Приступаючи до приготування супу з дайкона, спочатку відварюємо у воді куряче філе цілком, після чого виймаємо м'ясо з бульйону, нарізаємо соломкою і тимчасово покласти в миску.

  • У сковороді пасеруємо попередньо очищену і нашатковану соломкою моркву і порізану кубиками цибулю і викладаємо піджарку в бульйон.

  • Дайкон чистимо, шаткуємо тонкою соломкою і також викладаємо в суп.

  • Приправляємо страву сіллю і перцем, кидаємо в каструлю горошини запашного перцю і лаврушку, проварюємо страва до м'якості овочів і викладаємо в суп курятину.

  • При подачі доповнюємо суп дрібно нарубаною зеленню.


  • Кімчі з дайконом – рецепт

    Дайкон – рецепти приготування

    Інгредієнти:

  • дайкон – 620 г;

  • стебла зеленої цибулі – 2 шт.;

  • поварена сіль крупна не йодована – 40 г;

  • тайський рибний соус – 50 мл;

  • часникові зубки – 3 шт.;

  • перець червоний мелений гострий – 2-4 ст. ложки (за смаком);

  • цукор-пісок – 20 г;

  • перетертий імбир – 1/2 ст. ложки;

  • рисове борошно – 30 г;

  • вода фільтрована – 125 мл.


  • Приготування

  • Щоб приготувати кимчи з дайкона, потрібно для початку нарізати очищену овоч середнього розміру кубиками і скласти в миску.

  • Рисове борошно змішуємо з водою, маємо в мікрохвильовій печі на хвилину. Після чого гарненько перемішуємо і знову відправляємо в МІКРОХВИЛЬОВУ ще на хвилину.

  • В результаті отримуємо свого роду рисовий кисіль, який тепер змішуємо з меленим пекучим перцем, перетертим часником і імбиром, а також додаємо в суміш цукор, сіль і тайський рибний соус.

  • Заправляємо підготовлені кубики дайкона отриманим гострим соусом, додаємо подрібнені пір'я зеленого лука, перемішуємо і залишаємо на добу при кімнатних умовах.

  • По закінченні часу переміщуємо ємність із заготівлею на полицю холодильника і витримуємо ще протягом п'яти днів, після чого можна знімати пробу.


  • Лагман з дайконом – рецепт

    Дайкон – рецепти приготування

    Інгредієнти:

  • м'ясо (яловичина) – 1-12 кг;

  • дайкон – 320 г;

  • цибуля – 180 г;

  • морква – 180 г;

  • болгарські перці – 320 г;

  • часникові зубки – 3-4 шт.;

  • помідори – 320 г;

  • локшина – 290 г;

  • коріандр, зіра і каррі – за смаком;

  • цукор-пісок – за смаком;

  • стебла зеленої цибулі – 5 шт.;

  • олія соняшникова без аромату – 30 мл;

  • вода фільтрована – 25-3 л;


  • Для бульйону:

  • цибуля – 80 г;

  • морква – 80 г;

  • листя лаврове – 2 шт.;

  • часникові зубки – 3-4 шт.;

  • гілочки кропу – 6 шт.;

  • горошини перцю чорного і духмяного – за смаком.


  • Приготування

  • Спочатку ставимо варитися яловичину. Промите м'ясо разом з належним чином підготовленими овочами і спеціями за списком заливаємо водою і ставимо на плиту.

  • Як тільки вміст посудини закипить, позбавляємося від піни, зменшуємо вогонь, щоб компоненти бульйону тільки тужили, і варимо яловичину під кришкою протягом двох годин.

  • Поки вариться м'ясо, готуємо овочі для лагмана. Моркву і цибулю шаткуємо кружечками і півкільцями і обсмажуємо на соняшниковій олії в казані або товстостінній каструлі пару хвилин.

  • Додаємо тепер подрібнений часник і нарізану соломкою дайкон, болгарський перець і пасеруємо компоненти ще дві хвилини.

  • Закладаємо позбавлення від шкірки і нарізані кубиками томати, приправляємо овочі коріандром, зірою і каррі і підсолюємо за смаком.

  • На наступному етапі закладаємо в посудину нарізаний зелений лук і заливаємо все готовим яловичим бульйоном. Густоту страви визначаємо за бажанням.

  • Коли овочі стануть м'якими, закладаємо в лагман локшину, кидаємо нарізане кубиками або соломкою відварене раніше в бульйоні м'ясо і витримуємо на вогні до готовності локшини.
    Додав: admin | 18-11-2016, 15:45
    Переглядів: 74