Дайкон – рецепти приготування
Не знаєте, що приготувати з дайконом? Ознайомившись із запропонованими нижче рецептами, ви напевно підберете для себе відповідне блюдо для домашнього приготування.
Інгредієнти:
дайкон – 180 г;
морква – 85 м;
яблуко – 140 г;
велика морська сіль;
зелень на вибір;
домашній майонез .
Приготування
Салатик з дайкона в поєднанні з морквою і яблучком виходить смачним, апетитним, а головне-корисним.
Для приготування закуски очищену моркву, дайкон і яблуко перетираємо на крупній тертці або, якщо є час, шаткуємо тоненькою соломкою.
Заправляємо компоненти домашнім майонезом, підсолюємо до смаку, перемішуємо і даємо настоятися хвилин десять.
Інгредієнти:
курка (філе) – 320 г;
дайкон – 220 г;
морква – 120 г;
цибулина ріпчаста – 95 г;
вода фільтрована – 14-17 л;
кріп і петрушка (зелень) – за смаком;
олія соняшникова без аромату – 20 мл;
перець мелений, або суміш декількох видів;
горошини духмяного перцю і лавровий лист;
кам'яна не йодована велика сіль.
Приготування
Приступаючи до приготування супу з дайкона, спочатку відварюємо у воді куряче філе цілком, після чого виймаємо м'ясо з бульйону, нарізаємо соломкою і тимчасово покласти в миску.
У сковороді пасеруємо попередньо очищену і нашатковану соломкою моркву і порізану кубиками цибулю і викладаємо піджарку в бульйон.
Дайкон чистимо, шаткуємо тонкою соломкою і також викладаємо в суп.
Приправляємо страву сіллю і перцем, кидаємо в каструлю горошини запашного перцю і лаврушку, проварюємо страва до м'якості овочів і викладаємо в суп курятину.
При подачі доповнюємо суп дрібно нарубаною зеленню.
Інгредієнти:
дайкон – 620 г;
стебла зеленої цибулі – 2 шт.;
поварена сіль крупна не йодована – 40 г;
тайський рибний соус – 50 мл;
часникові зубки – 3 шт.;
перець червоний мелений гострий – 2-4 ст. ложки (за смаком);
цукор-пісок – 20 г;
перетертий імбир – 1/2 ст. ложки;
рисове борошно – 30 г;
вода фільтрована – 125 мл.
Приготування
Щоб приготувати кимчи з дайкона, потрібно для початку нарізати очищену овоч середнього розміру кубиками і скласти в миску.
Рисове борошно змішуємо з водою, маємо в мікрохвильовій печі на хвилину. Після чого гарненько перемішуємо і знову відправляємо в МІКРОХВИЛЬОВУ ще на хвилину.
В результаті отримуємо свого роду рисовий кисіль, який тепер змішуємо з меленим пекучим перцем, перетертим часником і імбиром, а також додаємо в суміш цукор, сіль і тайський рибний соус.
Заправляємо підготовлені кубики дайкона отриманим гострим соусом, додаємо подрібнені пір'я зеленого лука, перемішуємо і залишаємо на добу при кімнатних умовах.
По закінченні часу переміщуємо ємність із заготівлею на полицю холодильника і витримуємо ще протягом п'яти днів, після чого можна знімати пробу.
Інгредієнти:
м'ясо (яловичина) – 1-12 кг;
дайкон – 320 г;
цибуля – 180 г;
морква – 180 г;
болгарські перці – 320 г;
часникові зубки – 3-4 шт.;
помідори – 320 г;
локшина – 290 г;
коріандр, зіра і каррі – за смаком;
цукор-пісок – за смаком;
стебла зеленої цибулі – 5 шт.;
олія соняшникова без аромату – 30 мл;
вода фільтрована – 25-3 л;
Для бульйону:
цибуля – 80 г;
морква – 80 г;
листя лаврове – 2 шт.;
часникові зубки – 3-4 шт.;
гілочки кропу – 6 шт.;
горошини перцю чорного і духмяного – за смаком.
Приготування
Спочатку ставимо варитися яловичину. Промите м'ясо разом з належним чином підготовленими овочами і спеціями за списком заливаємо водою і ставимо на плиту.
Як тільки вміст посудини закипить, позбавляємося від піни, зменшуємо вогонь, щоб компоненти бульйону тільки тужили, і варимо яловичину під кришкою протягом двох годин.
Поки вариться м'ясо, готуємо овочі для лагмана. Моркву і цибулю шаткуємо кружечками і півкільцями і обсмажуємо на соняшниковій олії в казані або товстостінній каструлі пару хвилин.
Додаємо тепер подрібнений часник і нарізану соломкою дайкон, болгарський перець і пасеруємо компоненти ще дві хвилини.
Закладаємо позбавлення від шкірки і нарізані кубиками томати, приправляємо овочі коріандром, зірою і каррі і підсолюємо за смаком.
На наступному етапі закладаємо в посудину нарізаний зелений лук і заливаємо все готовим яловичим бульйоном. Густоту страви визначаємо за бажанням.
Коли овочі стануть м'якими, закладаємо в лагман локшину, кидаємо нарізане кубиками або соломкою відварене раніше в бульйоні м'ясо і витримуємо на вогні до готовності локшини.
Салат з дайкона з морквою і яблуком – простий рецепт приготування
Інгредієнти:
Приготування
Суп з дайконом – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Кімчі з дайконом – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Лагман з дайконом – рецепт
Інгредієнти:
Для бульйону:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з дайкона
Незважаючи на екзотичну назву, походження і зовнішній вигляд, дайкон за смаком нагадує звичний редис, в окремих випадках навіть менш гострий і
Зелений борщ зі щавлем і яйцем - рецепт
Чудовим літнім стравою вважається борщ з щавлю. Його легкий, ненав'язливий смак прекрасно справляється з почуттям голоду в спеку. Спробуйте зварити
Салат з редьки з морквою
Салат з редьки з морквою, у багатьох з нас асоціюється з настанням холодів, коли не вистачає інших свіжих овочів, таких як огірки і помідори, і тому
Салат з яловичиною - рецепт
М'ясні салати завжди відрізняються надзвичайної ситністю. І сьогодні ми поговоримо про різних варіантах створення салатів з яловичиною. Знайомимося з
Тушкована скумбрія
Про користь риби для нашого харчування постійно нагадують дієтологи. І щадним режимом її приготування, звичайно ж, є гасіння. І сьогодні ми розповімо