Не знаєте, що приготувати з дайконом? Ознайомившись із запропонованими нижче рецептами, ви напевно підберете для себе відповідне блюдо для домашнього приготування.
Салат з дайкона з морквою і яблуком – простий рецепт приготування
Інгредієнти: дайкон – 180 г; морква – 85 м; яблуко – 140 г; велика морська сіль; зелень на вибір; домашній майонез . Приготування Салатик з дайкона в поєднанні з морквою і яблучком виходить смачним, апетитним, а головне-корисним. Для приготування закуски очищену моркву, дайкон і яблуко перетираємо на крупній тертці або, якщо є час, шаткуємо тоненькою соломкою. Заправляємо компоненти домашнім майонезом, підсолюємо до смаку, перемішуємо і даємо настоятися хвилин десять. Суп з дайконом – рецепт
Інгредієнти: курка (філе) – 320 г; дайкон – 220 г; морква – 120 г; цибулина ріпчаста – 95 г; вода фільтрована – 14-17 л; кріп і петрушка (зелень) – за смаком; олія соняшникова без аромату – 20 мл; перець мелений, або суміш декількох видів; горошини духмяного перцю і лавровий лист; кам'яна не йодована велика сіль. Приготування Приступаючи до приготування супу з дайкона, спочатку відварюємо у воді куряче філе цілком, після чого виймаємо м'ясо з бульйону, нарізаємо соломкою і тимчасово покласти в миску. У сковороді пасеруємо попередньо очищену і нашатковану соломкою моркву і порізану кубиками цибулю і викладаємо піджарку в бульйон. Дайкон чистимо, шаткуємо тонкою соломкою і також викладаємо в суп. Приправляємо страву сіллю і перцем, кидаємо в каструлю горошини запашного перцю і лаврушку, проварюємо страва до м'якості овочів і викладаємо в суп курятину. При подачі доповнюємо суп дрібно нарубаною зеленню. Кімчі з дайконом – рецепт
Інгредієнти: дайкон – 620 г; стебла зеленої цибулі – 2 шт.; поварена сіль крупна не йодована – 40 г; тайський рибний соус – 50 мл; часникові зубки – 3 шт.; перець червоний мелений гострий – 2-4 ст. ложки (за смаком); цукор-пісок – 20 г; перетертий імбир – 1/2 ст. ложки; рисове борошно – 30 г; вода фільтрована – 125 мл. Приготування Щоб приготувати кимчи з дайкона, потрібно для початку нарізати очищену овоч середнього розміру кубиками і скласти в миску. Рисове борошно змішуємо з водою, маємо в мікрохвильовій печі на хвилину. Після чого гарненько перемішуємо і знову відправляємо в МІКРОХВИЛЬОВУ ще на хвилину. В результаті отримуємо свого роду рисовий кисіль, який тепер змішуємо з меленим пекучим перцем, перетертим часником і імбиром, а також додаємо в суміш цукор, сіль і тайський рибний соус. Заправляємо підготовлені кубики дайкона отриманим гострим соусом, додаємо подрібнені пір'я зеленого лука, перемішуємо і залишаємо на добу при кімнатних умовах. По закінченні часу переміщуємо ємність із заготівлею на полицю холодильника і витримуємо ще протягом п'яти днів, після чого можна знімати пробу. Лагман з дайконом – рецепт
Інгредієнти: м'ясо (яловичина) – 1-12 кг; дайкон – 320 г; цибуля – 180 г; морква – 180 г; болгарські перці – 320 г; часникові зубки – 3-4 шт.; помідори – 320 г; локшина – 290 г; коріандр, зіра і каррі – за смаком; цукор-пісок – за смаком; стебла зеленої цибулі – 5 шт.; олія соняшникова без аромату – 30 мл; вода фільтрована – 25-3 л; Для бульйону:
цибуля – 80 г; морква – 80 г; листя лаврове – 2 шт.; часникові зубки – 3-4 шт.; гілочки кропу – 6 шт.; горошини перцю чорного і духмяного – за смаком. Приготування Спочатку ставимо варитися яловичину. Промите м'ясо разом з належним чином підготовленими овочами і спеціями за списком заливаємо водою і ставимо на плиту. Як тільки вміст посудини закипить, позбавляємося від піни, зменшуємо вогонь, щоб компоненти бульйону тільки тужили, і варимо яловичину під кришкою протягом двох годин. Поки вариться м'ясо, готуємо овочі для лагмана. Моркву і цибулю шаткуємо кружечками і півкільцями і обсмажуємо на соняшниковій олії в казані або товстостінній каструлі пару хвилин. Додаємо тепер подрібнений часник і нарізану соломкою дайкон, болгарський перець і пасеруємо компоненти ще дві хвилини. Закладаємо позбавлення від шкірки і нарізані кубиками томати, приправляємо овочі коріандром, зірою і каррі і підсолюємо за смаком. На наступному етапі закладаємо в посудину нарізаний зелений лук і заливаємо все готовим яловичим бульйоном. Густоту страви визначаємо за бажанням. Коли овочі стануть м'якими, закладаємо в лагман локшину, кидаємо нарізане кубиками або соломкою відварене раніше в бульйоні м'ясо і витримуємо на вогні до готовності локшини.