» » Салат з дайкона

Салат з дайкона

Салат з дайкона
На відміну від звичайного редиски, цей можна зустріти на полицях супермаркетів ближче до осені і зими, що дозволяє за невеликі гроші освіжити убоге зимовий різноманітність овочів.
Рецепти далі ми вирішили присвятити різноманітних варіацій салатів з дайкона, які ви без праці зможете повторити на своїй кухні.

Самий смачний салат з дайкона – рецепт


Цей маринований азіатський салат хороший для подачі в самостійному вигляді або для сервіровки у бургерах, сендвічах і поверх традиційних страв зі скляної локшини і рису. Крім приємного смакового розмаїття, яке привносить кисло-солодкий маринад, в блюді присутній ніжна текстура і яскраві кольори, такі необхідні в зимову пору.
Інгредієнти:

  • огірок – 1 шт.;

  • дайкон – 90 г;

  • морква – 90 г;

  • соєвий соус – 10 мл;

  • рисовий оцет – 55 мл;

  • кунжутне масло – 5 мл;

  • жменю арахісу;

  • пучок свіжої м'яти.


  • Приготування

  • Почніть з підготовки овочів, їх слід дрібно нашаткувати, використовуючи спеціальну шатківницю для корейської моркви, яку можна знайти на будь-якому ринку, або просто добре заточений ніж. Нашаткувати огірок, дайкон і моркву, укладіть їх у банку.

  • Приготуйте маринад для салату, змішавши оцет разом з соєвим соусом, олією і щіпкою цукру. Коли цукор розчиниться, спробуйте маринад і відрегулюйте його на свій смак.

  • Залийте овочі отриманим маринадом і залиште на 3-4 хвилини. Потім злийте зайвий маринад, посипте салат з дайконом і огірком горіхами і свіжою м'ятою, і подавайте.


  • Салат з дайкона з морквою і яблуком


    Простий, недорогий, але при цьому неймовірно смачний салат з яблук, моркви та дайкона, поєднує в собі всю користь, яку можуть принести овочі осінньо-зимового сезону. Спробуйте нашу варіацію цього простого рецепту.
    Інгредієнти:

  • дайкон – 230 г;

  • морква – 200 г;

  • яблуко – 200 г;

  • цукор – 15 г;

  • оцет – 45 мл;

  • вода – 90 мл;

  • рослинна олія – 25 мл


  • Приготування

  • Натріть дайкон, морква і яблуко, або подрібніть їх будь-яким іншим, найбільш зручним для вас способом.

  • Підготуйте салатну заправку, з'єднавши оцет з теплою водою і цукром. Коли кристали цукру розчиняться, влийте олію і заправити страву. Можна подавати такий салат відразу ж, доповнивши зеленню за смаком, або залишити в холоді на пару годин, щоб овочі промариновались.


  • Салат з дайконом і крабовими паличками


    Інгредієнти:

  • крабові палички – 230 г;

  • по дрібці сушеного лука і гострого перцю;

  • сметана – 35 г;

  • майонез – 35 г;

  • яблуко – 1 шт.;

  • дайкон – 95 г;

  • жменю зеленого лука.


  • Приготування

  • Крабові палички розділіть на волокна. Яблуко і дайкон нашаткуйте на спеціально тертці для корейської моркви.

  • Змішайте інгредієнти разом, доповніть подрібненою зеленою цибулею і заправити сумішшю сметани з майонезом. Готовий салат перед подачею охолодіть.


  • Як приготувати салат з дайкона по-корейськи?


    Класичний корейський салат з дайкона – зовсім не та кисло-солодка закуска, що продають на ринках. Оцінити це гостре блюдо гідно зможе лише справжній цінитель корейської кухні.
    Інгредієнти:

  • дайкон – 430 г;

  • зелена цибуля – 2 пера;

  • корейські пластівці чилі – 2-3 ст. ложки;

  • часник – 2 зубки;

  • рибний соус – 15 мл


  • Приготування

  • Нашаткуйте дайкон з допомогою шатківниці для корейської моркви.

  • Часник пюрируйте, дрібно наріжте пір'я зеленої цибулі.

  • Змішайте всі компоненти страви разом, посоліть і залиште на пару годин, щоб дайкон пустив сік і промариновался.

  • Перед подачею дайкон віджимають від надлишків соку, а потім подають.
    Додав: admin | 22-11-2016, 08:37
    Переглядів: 177