На відміну від звичайного редиски, цей можна зустріти на полицях супермаркетів ближче до осені і зими, що дозволяє за невеликі гроші освіжити убоге зимовий різноманітність овочів.
Рецепти далі ми вирішили присвятити різноманітних варіацій салатів з дайкона, які ви без праці зможете повторити на своїй кухні.
Самий смачний салат з дайкона – рецепт
Цей маринований азіатський салат хороший для подачі в самостійному вигляді або для сервіровки у бургерах, сендвічах і поверх традиційних страв зі скляної локшини і рису. Крім приємного смакового розмаїття, яке привносить кисло-солодкий маринад, в блюді присутній ніжна текстура і яскраві кольори, такі необхідні в зимову пору.
Інгредієнти: огірок – 1 шт.; дайкон – 90 г; морква – 90 г; соєвий соус – 10 мл; рисовий оцет – 55 мл; кунжутне масло – 5 мл; жменю арахісу; пучок свіжої м'яти. Приготування Почніть з підготовки овочів, їх слід дрібно нашаткувати, використовуючи спеціальну шатківницю для корейської моркви, яку можна знайти на будь-якому ринку, або просто добре заточений ніж. Нашаткувати огірок, дайкон і моркву, укладіть їх у банку. Приготуйте маринад для салату, змішавши оцет разом з соєвим соусом, олією і щіпкою цукру. Коли цукор розчиниться, спробуйте маринад і відрегулюйте його на свій смак. Залийте овочі отриманим маринадом і залиште на 3-4 хвилини. Потім злийте зайвий маринад, посипте салат з дайконом і огірком горіхами і свіжою м'ятою, і подавайте. Салат з дайкона з морквою і яблуком
Простий, недорогий, але при цьому неймовірно смачний салат з яблук, моркви та дайкона, поєднує в собі всю користь, яку можуть принести овочі осінньо-зимового сезону. Спробуйте нашу варіацію цього простого рецепту.
Інгредієнти: дайкон – 230 г; морква – 200 г; яблуко – 200 г; цукор – 15 г; оцет – 45 мл; вода – 90 мл; рослинна олія – 25 мл Приготування Натріть дайкон, морква і яблуко, або подрібніть їх будь-яким іншим, найбільш зручним для вас способом. Підготуйте салатну заправку, з'єднавши оцет з теплою водою і цукром. Коли кристали цукру розчиняться, влийте олію і заправити страву. Можна подавати такий салат відразу ж, доповнивши зеленню за смаком, або залишити в холоді на пару годин, щоб овочі промариновались. Салат з дайконом і крабовими паличками
Інгредієнти: крабові палички – 230 г; по дрібці сушеного лука і гострого перцю; сметана – 35 г; майонез – 35 г; яблуко – 1 шт.; дайкон – 95 г; жменю зеленого лука. Приготування Крабові палички розділіть на волокна. Яблуко і дайкон нашаткуйте на спеціально тертці для корейської моркви. Змішайте інгредієнти разом, доповніть подрібненою зеленою цибулею і заправити сумішшю сметани з майонезом. Готовий салат перед подачею охолодіть. Як приготувати салат з дайкона по-корейськи?
Класичний корейський салат з дайкона – зовсім не та кисло-солодка закуска, що продають на ринках. Оцінити це гостре блюдо гідно зможе лише справжній цінитель корейської кухні.
Інгредієнти: дайкон – 430 г; зелена цибуля – 2 пера; корейські пластівці чилі – 2-3 ст. ложки; часник – 2 зубки; рибний соус – 15 мл Приготування Нашаткуйте дайкон з допомогою шатківниці для корейської моркви. Часник пюрируйте, дрібно наріжте пір'я зеленої цибулі. Змішайте всі компоненти страви разом, посоліть і залиште на пару годин, щоб дайкон пустив сік і промариновался. Перед подачею дайкон віджимають від надлишків соку, а потім подають.