Закуска з запеченого перцю і баклажанів
Смакові нотки болгарського перцю і баклажанів чудово гармоніюють між собою, створюючи чудові, оригінальні страви. Особливо варто відзначити привабливість закусок, в яких перці, а іноді і баклажани попередньо запікають у духовці. Така термічна обробка овочів вигідно підкреслює їх переваги і сприяє отриманню ідеальної кулінарної композиції.
Інгредієнти:
болгарська перець – 700 г;
баклажани – 19 кг;
помідори – 210 г;
цибуля – 210 г;
зубці часникові – 4-5 шт.;
кріп (зелень) – середній пучок;
оцет 9% – 35-40 мл;
велика не йодована сіль – 30 г або по смаку;
без аромату соняшникова олія – 70 мл;
чорний і запашний перець (мелений) – по парі пучок;
цукровий пісок – 15-20 р.
Приготування
І перці, і баклажановые плоди для приготування закуски з даного рецептом ми будемо запікати в духовці. Для цього овочі споліскуємо, витираємо насухо і цілком укладаємо на різні противні. Температура духовки в процесі термічної обробки компонентів повинна підтримуватися на рівні 200 градусів. Перці стануть рум'яними і м'якими набагато швидше баклажанів. Стежимо за процесом і отримуємо готовий овоч в каструлю під кришку для подальшого відпарювання. Після чого з легкістю видаляємо шкірку, а також відокремлюємо м'якоть від плодоніжки з насіннєвою коробкою.
Коли баклажани стануть м'якими і, витягаємо і їх з духовки, даємо охолонути і выскабливаем за допомогою ложки м'якоть, відділяючи її від шкірки.
Закуску можна зробити у вигляді ікри або салату, в залежності від цього визначаємо подальші дії – поділяємо м'якоть перців і баклажанів на шматочки або ж подрібнюємо її за допомогою блендера або м'ясорубки. Свіжі томати ошпарюємо протягом двох хвилин окропом, знімаємо шкірку, а м'якоть нарізаємо кубиками.
Цибулини і часникові зубці очищаємо від лушпиння і закладаємо цибульну масу в сковороду з соняшниковою олією для пасерування. Після підрум'янення овоча змішуємо його з баклажанами, перцем і часником, додаємо дрібненько нарубаний кріп, додаємо сіль, цукровий пісок і два види мелених перчиком, вливаємо оцет, перемішуємо і розфасовуємо масу по чистих скляних баночках. Прикриваємо судини кришками і маємо для подальшої стерилізації в посудину з гарячою водою, щоб вона доходила баночках по плічка.
Півлітрові баночки стерилізуємо одну годину, а літрові вісімдесят хвилин, після чого укупориваем кришки і даємо заготівлі перед переміщенням в комору охолонути.
Інгредієнти:
баклажани – 11 кг;
солодкий болгарський перець – 11 кг;
головка часникова велика – 1 шт.;
рафінована соняшникова олія – 75 мл;
кріп і петрушка – по одному пучку;
Для маринаду:
оцтова есенція – чайна ложка;
велика не йодована сіль – 30 г;
вода бутильована або кипяченная охолоджена – 355 мл;
цукровий пісок – 45 р.
Приготування
Готується така закуска просто і швидко, і виходить просто божественної на смак. Спочатку готуємо для запікання перці. Моєму плоди, витираємо насухо, розрізаємо вздовж на чотири частини і отримуємо плодоніжку разом з насіннєвою коробкою. Тепер укладаємо промазані маслом соняшниковим чверті на деко або решітку і розташовуємо в духовці під грилем. Після того як скибочки перцю підрум'яняться, перекладаємо їх тимчасово тарілку.
Баклажани миємо, обсушуємо, ріжемо кружальцями від одного до півтора сантиметрів і підрум'янюємо їх з двох боків до м'якості і апетитною скоринки на звичайній сковороді з соняшниковою олією або сковороді-гриль. Дрібненько рубаємо очищені часникові зубчики і зелень петрушки і кропу, а також готуємо маринад, змішавши воду з сіллю, цукровим піском і оцтовою кислотою.
У емальований, скляний або пластикову посудину укладаємо шарами, перці і баклажани, пересипаючи зеленню і часником, після чого заливаємо компоненти маринадом, прикриваємо кришкою і розташовуємо на полиці холодильника на добу.
Закуска з печених в духовці баклажанів і болгарського перцю на зиму
Інгредієнти:
Приготування
І перці, і баклажановые плоди для приготування закуски з даного рецептом ми будемо запікати в духовці. Для цього овочі споліскуємо, витираємо насухо і цілком укладаємо на різні противні. Температура духовки в процесі термічної обробки компонентів повинна підтримуватися на рівні 200 градусів. Перці стануть рум'яними і м'якими набагато швидше баклажанів. Стежимо за процесом і отримуємо готовий овоч в каструлю під кришку для подальшого відпарювання. Після чого з легкістю видаляємо шкірку, а також відокремлюємо м'якоть від плодоніжки з насіннєвою коробкою.
Коли баклажани стануть м'якими і, витягаємо і їх з духовки, даємо охолонути і выскабливаем за допомогою ложки м'якоть, відділяючи її від шкірки.
Закуску можна зробити у вигляді ікри або салату, в залежності від цього визначаємо подальші дії – поділяємо м'якоть перців і баклажанів на шматочки або ж подрібнюємо її за допомогою блендера або м'ясорубки. Свіжі томати ошпарюємо протягом двох хвилин окропом, знімаємо шкірку, а м'якоть нарізаємо кубиками.
Цибулини і часникові зубці очищаємо від лушпиння і закладаємо цибульну масу в сковороду з соняшниковою олією для пасерування. Після підрум'янення овоча змішуємо його з баклажанами, перцем і часником, додаємо дрібненько нарубаний кріп, додаємо сіль, цукровий пісок і два види мелених перчиком, вливаємо оцет, перемішуємо і розфасовуємо масу по чистих скляних баночках. Прикриваємо судини кришками і маємо для подальшої стерилізації в посудину з гарячою водою, щоб вона доходила баночках по плічка.
Півлітрові баночки стерилізуємо одну годину, а літрові вісімдесят хвилин, після чого укупориваем кришки і даємо заготівлі перед переміщенням в комору охолонути.
Закуска з маринованих баклажанів і перцю-гриль
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Готується така закуска просто і швидко, і виходить просто божественної на смак. Спочатку готуємо для запікання перці. Моєму плоди, витираємо насухо, розрізаємо вздовж на чотири частини і отримуємо плодоніжку разом з насіннєвою коробкою. Тепер укладаємо промазані маслом соняшниковим чверті на деко або решітку і розташовуємо в духовці під грилем. Після того як скибочки перцю підрум'яняться, перекладаємо їх тимчасово тарілку.
Баклажани миємо, обсушуємо, ріжемо кружальцями від одного до півтора сантиметрів і підрум'янюємо їх з двох боків до м'якості і апетитною скоринки на звичайній сковороді з соняшниковою олією або сковороді-гриль. Дрібненько рубаємо очищені часникові зубчики і зелень петрушки і кропу, а також готуємо маринад, змішавши воду з сіллю, цукровим піском і оцтовою кислотою.
У емальований, скляний або пластикову посудину укладаємо шарами, перці і баклажани, пересипаючи зеленню і часником, після чого заливаємо компоненти маринадом, прикриваємо кришкою і розташовуємо на полиці холодильника на добу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Запечені баклажани на зиму
Особливо смачними баклажани виходять після запікання будь-яким способом, їх звичайно можна з'їсти відразу, а можна в такому вигляді заготовити про
Класична ікра з баклажанів
Найпростіше, що можна створити з баклажанів - звичайно, ікра. Далі підкажемо два найбільш простих і цікавих рецепти, які неодмінно вам сподобаються.
Ікра з запечених баклажанів
Дуже цікаві рецепти описані далі. Ви дізнаєтеся, як по-новому зробити звичайну овочеву ікру, але тільки з запечених баклажанів. Підкажемо два способи
Баклажани в томаті на зиму
Поповніть запас своїх заготовок баночкою дивно смачної закуски. Баклажани в томаті виходять дуже смачними і поживними, а готувати їх зовсім не
Перець, запечений в духовці
Перець запекти в духовці можна різними способами: нафарширувати його різноманітними овочами або приготувати його самостійно. У нашій статті ми