Смакові нотки болгарського перцю і баклажанів чудово гармоніюють між собою, створюючи чудові, оригінальні страви. Особливо варто відзначити привабливість закусок, в яких перці, а іноді і баклажани попередньо запікають у духовці. Така термічна обробка овочів вигідно підкреслює їх переваги і сприяє отриманню ідеальної кулінарної композиції.
Закуска з печених в духовці баклажанів і болгарського перцю на зиму
Інгредієнти: болгарська перець – 700 г; баклажани – 19 кг; помідори – 210 г; цибуля – 210 г; зубці часникові – 4-5 шт.; кріп (зелень) – середній пучок; оцет 9% – 35-40 мл; велика не йодована сіль – 30 г або по смаку; без аромату соняшникова олія – 70 мл; чорний і запашний перець (мелений) – по парі пучок; цукровий пісок – 15-20 р. Приготування І перці, і баклажановые плоди для приготування закуски з даного рецептом ми будемо запікати в духовці. Для цього овочі споліскуємо, витираємо насухо і цілком укладаємо на різні противні. Температура духовки в процесі термічної обробки компонентів повинна підтримуватися на рівні 200 градусів. Перці стануть рум'яними і м'якими набагато швидше баклажанів. Стежимо за процесом і отримуємо готовий овоч в каструлю під кришку для подальшого відпарювання. Після чого з легкістю видаляємо шкірку, а також відокремлюємо м'якоть від плодоніжки з насіннєвою коробкою.
Коли баклажани стануть м'якими і, витягаємо і їх з духовки, даємо охолонути і выскабливаем за допомогою ложки м'якоть, відділяючи її від шкірки.
Закуску можна зробити у вигляді ікри або салату, в залежності від цього визначаємо подальші дії – поділяємо м'якоть перців і баклажанів на шматочки або ж подрібнюємо її за допомогою блендера або м'ясорубки. Свіжі томати ошпарюємо протягом двох хвилин окропом, знімаємо шкірку, а м'якоть нарізаємо кубиками.
Цибулини і часникові зубці очищаємо від лушпиння і закладаємо цибульну масу в сковороду з соняшниковою олією для пасерування. Після підрум'янення овоча змішуємо його з баклажанами, перцем і часником, додаємо дрібненько нарубаний кріп, додаємо сіль, цукровий пісок і два види мелених перчиком, вливаємо оцет, перемішуємо і розфасовуємо масу по чистих скляних баночках. Прикриваємо судини кришками і маємо для подальшої стерилізації в посудину з гарячою водою, щоб вона доходила баночках по плічка.
Півлітрові баночки стерилізуємо одну годину, а літрові вісімдесят хвилин, після чого укупориваем кришки і даємо заготівлі перед переміщенням в комору охолонути.
Закуска з маринованих баклажанів і перцю-гриль
Інгредієнти: баклажани – 11 кг; солодкий болгарський перець – 11 кг; головка часникова велика – 1 шт.; рафінована соняшникова олія – 75 мл; кріп і петрушка – по одному пучку; Для маринаду:
оцтова есенція – чайна ложка; велика не йодована сіль – 30 г; вода бутильована або кипяченная охолоджена – 355 мл; цукровий пісок – 45 р. Приготування Готується така закуска просто і швидко, і виходить просто божественної на смак. Спочатку готуємо для запікання перці. Моєму плоди, витираємо насухо, розрізаємо вздовж на чотири частини і отримуємо плодоніжку разом з насіннєвою коробкою. Тепер укладаємо промазані маслом соняшниковим чверті на деко або решітку і розташовуємо в духовці під грилем. Після того як скибочки перцю підрум'яняться, перекладаємо їх тимчасово тарілку.
Баклажани миємо, обсушуємо, ріжемо кружальцями від одного до півтора сантиметрів і підрум'янюємо їх з двох боків до м'якості і апетитною скоринки на звичайній сковороді з соняшниковою олією або сковороді-гриль. Дрібненько рубаємо очищені часникові зубчики і зелень петрушки і кропу, а також готуємо маринад, змішавши воду з сіллю, цукровим піском і оцтовою кислотою.
У емальований, скляний або пластикову посудину укладаємо шарами, перці і баклажани, пересипаючи зеленню і часником, після чого заливаємо компоненти маринадом, прикриваємо кришкою і розташовуємо на полиці холодильника на добу.