Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Зизифус, маринований під оливки

Зизифус, маринований під оливки

18-11-2016, 15:34
2 800
Зизифус, маринований під оливки
Небагато знайомі з південними плодами під назвою зизифус . Але якщо ви все ж таки опинилися в числі тих щасливчиків, які не знають, куди подіти багатий урожай з цінного чагарнику, то рекомендуємо заготовити корисний і оригінальний маринований зизифус з цікавим смаком оливки .

Оливки з зизифуса – рецепт приготування


Приготування консервації на зиму у вигляді маринованого зизифуса під оливки по даному рецепту – процес нескладний і необтяжливий.
Інгредієнти:
Розрахунок на 6 півлітрових баночок:

  • зелений зизифус – 2 кг;

  • оцет білий винний або яблучний – 200 мл;

  • невеликі лаврові листи – 12 шт.;

  • горошини запашного перцю – 18 шт.;

  • великі часникові зубці – 6 шт.;

  • цукор-пісок – 90 г;

  • сіль кам'яна не йодована велика – 180 г;

  • олія соняшникова рафінована – 120 мл;

  • вода фільтрована – 12-15 л.


  • Приготування

  • Для початку відбираємо недозрілі зелені плоди, споліскуємо їх і розстилаємо на рушник для обсихання.

  • Стерилізуємо півлітрові банки і на дно кожної кладемо по три горошини запашного перчика, одному лавровому листку і по половинці великого часникового зубчики. Тепер заповнюємо ємності зизифусом по плічка.

  • Кип'ятимо фільтровану воду і після охолодження до шістдесяти градусів заливаємо нею плоди в банках, щоб вона тільки покрила. Хвилин через десять воду зливаємо назад в каструлю і додаємо необхідну кількість солі, цукру та оцту. Прогріваємо маринад до первинних шістдесяти градусів, безперервно перемішуючи його при цьому, щоб кристали повністю розчинилися і виливаємо знову в банки, і на цей раз тільки покриваючи зизифус.

  • Залишився зверху місце в банках заповнюємо рафінованим рослинним маслом.

  • Тут же укупориваем судини, перевертаємо їх догори дном і прикриваємо на добу теплою «шубою».

  • Як ви встигли помітити, ми не використовуємо в даному випадку киплячий маринад для консервації. Помірна його температура необхідна для того, щоб плоди залишилися ціленькими і не розтріскалися при контакті з окропом. Крім того, при такій заготівлі залишається в тілі (не м'які) структура м'якоті маринованого зизифуса, що благотворно позначається на його смак.

  • Можна не переживати, що заготівля прокисне. При зберіганні в прохолодному приміщенні консервуючих властивостей оцту, солі і цукру буде достатньо в даному випадку, щоб зберегти маринований зизифус.

  • Для того щоб зизифус придбав найбільш збалансований маринований під оливки смак, необхідно витримати його з моменту закачування протягом чотирьох місяців і тільки після цього знімати першу пробу.
  • Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати зизифус?
    Як приготувати зизифус?
    Зизифус – теплолюбна рослина, поширена в південних широтах. Його плоди неймовірно корисні і навіть лікувальне, і якщо у вас з'явиться хоча б найменша
    Маринований зизифус – рецепт
    Маринований зизифус – рецепт
    Свіжі плоди зизифуса особливо смачні і вживають їх мало не з кісточками зважаючи на їх користі, а решта несъеденными плоди можна заготовити, а саме
    Зизифус - рецепти приготування
    Зизифус - рецепти приготування
    Завдяки високим медичним і кулінарним показниками, плоди екзотичного чагарнику зизифуса отримали визнання не тільки в Азії, але і у вітчизняних
    Маринований фізаліс
    Маринований фізаліс
    Якщо у вашому розпорядженні є невелика кількість фізалісу, скористайтеся можливістю замаринувати його. Далі підкажемо пару цікавих способів заготівлі
    Варення з зизифуса – рецепт
    Варення з зизифуса – рецепт
    Ідеальний спосіб заготовити цінні плоди зизифуса на зиму - виготовити чудове варення, яким навіть дітки з задоволенням поласують у холодну пору. Далі
    Маринований терен як оливки
    Маринований терен як оливки
    Плоди терну зберігають корисні властивості в будь-якому вигляді і тому широко використовуються в приготуванні домашніх заготовок. Колючий слива