Зизифус, маринований під оливки
Небагато знайомі з південними плодами під назвою зизифус . Але якщо ви все ж таки опинилися в числі тих щасливчиків, які не знають, куди подіти багатий урожай з цінного чагарнику, то рекомендуємо заготовити корисний і оригінальний маринований зизифус з цікавим смаком оливки .
Приготування консервації на зиму у вигляді маринованого зизифуса під оливки по даному рецепту – процес нескладний і необтяжливий.
Інгредієнти:
Розрахунок на 6 півлітрових баночок:
зелений зизифус – 2 кг;
оцет білий винний або яблучний – 200 мл;
невеликі лаврові листи – 12 шт.;
горошини запашного перцю – 18 шт.;
великі часникові зубці – 6 шт.;
цукор-пісок – 90 г;
сіль кам'яна не йодована велика – 180 г;
олія соняшникова рафінована – 120 мл;
вода фільтрована – 12-15 л.
Приготування
Для початку відбираємо недозрілі зелені плоди, споліскуємо їх і розстилаємо на рушник для обсихання.
Стерилізуємо півлітрові банки і на дно кожної кладемо по три горошини запашного перчика, одному лавровому листку і по половинці великого часникового зубчики. Тепер заповнюємо ємності зизифусом по плічка.
Кип'ятимо фільтровану воду і після охолодження до шістдесяти градусів заливаємо нею плоди в банках, щоб вона тільки покрила. Хвилин через десять воду зливаємо назад в каструлю і додаємо необхідну кількість солі, цукру та оцту. Прогріваємо маринад до первинних шістдесяти градусів, безперервно перемішуючи його при цьому, щоб кристали повністю розчинилися і виливаємо знову в банки, і на цей раз тільки покриваючи зизифус.
Залишився зверху місце в банках заповнюємо рафінованим рослинним маслом.
Тут же укупориваем судини, перевертаємо їх догори дном і прикриваємо на добу теплою «шубою».
Як ви встигли помітити, ми не використовуємо в даному випадку киплячий маринад для консервації. Помірна його температура необхідна для того, щоб плоди залишилися ціленькими і не розтріскалися при контакті з окропом. Крім того, при такій заготівлі залишається в тілі (не м'які) структура м'якоті маринованого зизифуса, що благотворно позначається на його смак.
Можна не переживати, що заготівля прокисне. При зберіганні в прохолодному приміщенні консервуючих властивостей оцту, солі і цукру буде достатньо в даному випадку, щоб зберегти маринований зизифус.
Для того щоб зизифус придбав найбільш збалансований маринований під оливки смак, необхідно витримати його з моменту закачування протягом чотирьох місяців і тільки після цього знімати першу пробу.
Оливки з зизифуса – рецепт приготування
Приготування консервації на зиму у вигляді маринованого зизифуса під оливки по даному рецепту – процес нескладний і необтяжливий.
Інгредієнти:
Розрахунок на 6 півлітрових баночок:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати зизифус?
Зизифус – теплолюбна рослина, поширена в південних широтах. Його плоди неймовірно корисні і навіть лікувальне, і якщо у вас з'явиться хоча б найменша
Маринований зизифус – рецепт
Свіжі плоди зизифуса особливо смачні і вживають їх мало не з кісточками зважаючи на їх користі, а решта несъеденными плоди можна заготовити, а саме
Зизифус - рецепти приготування
Завдяки високим медичним і кулінарним показниками, плоди екзотичного чагарнику зизифуса отримали визнання не тільки в Азії, але і у вітчизняних
Маринований фізаліс
Якщо у вашому розпорядженні є невелика кількість фізалісу, скористайтеся можливістю замаринувати його. Далі підкажемо пару цікавих способів заготівлі
Варення з зизифуса – рецепт
Ідеальний спосіб заготовити цінні плоди зизифуса на зиму - виготовити чудове варення, яким навіть дітки з задоволенням поласують у холодну пору. Далі
Маринований терен як оливки
Плоди терну зберігають корисні властивості в будь-якому вигляді і тому широко використовуються в приготуванні домашніх заготовок. Колючий слива