» » Зизифус - рецепти приготування

Зизифус - рецепти приготування

Зизифус - рецепти приготування
Зизифус, рецепти приготування якого не тільки різноманітні, а й корисні, очолює рейтинг лікарських рослин світу. З плодів зизифуса готують вино, варення, джеми, цукати, компоти, використовують у вигляді зимових маринованих і сушених заготовок. Розглянемо варіанти приготування цієї екзотичної рослини в домашніх умовах.

Консервований зизифус - рецепт приготування

Зизифус - рецепти приготування

Оригінальний спосіб приготування - зизифус фаршировані часником в маринаді. Така заготовка може використовуватися в якості самостійної закуски, а також послужити прекрасним доповненням до гарячого м'ясного блюда.
Інгредієнти:

  • плоди зизифуса - 19 кг;

  • оцет яблучний - 180 мл;

  • лавровий лист - 10 г;

  • перець чорний горошок - 5 г;

  • часник - 15 г;

  • сіль - 50 г;

  • цукор - 15 г;

  • вода - 12 л;

  • рослинне масло - 90 мл


  • Приготування

  • Промийте незрілі, зелені плоди зизифуса і дайте обсохнути.

  • Очищений часник, розберіть на зубки і викладіть на дно стерильній ємності разом з перцем та лавровим листом. Зверху, як можна щільніше укладіть плоди зизифуса, після чого накрийте їх лавровим листом і часточкою часнику.

  • Прогрійте воду, не доводячи її до закипання, щоб при заливанні не пошкодити плоди. Додайте цукор, сіль і оцет, потримайте кілька хвилин на вогні до повного розчинення інгредієнтів.

  • Залийте плоди маринадом, а потім рослинним маслом, яке збільшить термін зберігання заготовки. Закрийте ємність стерильною кришкою і відправте в прохолодне місце на тривале зберігання.


  • Зизифус - рецепт приготування цукатів

    Зизифус - рецепти приготування

    Зберегти плоди зизифуса у вигляді солодких цукатів - прекрасний спосіб поповнити вітамінний запас в зимовий час. Відомо, що солодкі заготовки приготовлені таким способом, зберігають корисні і поживні речовини круглий рік, не міняючи своїх властивостей.
    Інгредієнти:

  • плоди зизифуса - 950 г;

  • цукор - 750 г;

  • лимонна кислота - 5 г;

  • вода - 650 мл


  • Приготування

  • Промийте плоди зизифуса, обсушіть і проколіть в деяких місцях дерев'яною шпажкою.

  • З води і цукру приготуйте сироп, проваривши дані інгредієнти протягом декількох хвилин.

  • Помістіть плоди в сироп і варіть їх чверть години, періодично помішуючи. Зніміть заготовку з плити і дайте їй настоятися пару годин, після чого знову повторіть процедуру, додавши лимонну кислоту.

  • Зварені плоди відкиньте на сито, для видалення надлишків сиропу.

  • Розкладіть готові плоди на рівній і чистій поверхні для повного висихання при кімнатній температурі.

  • Перекладіть готові цукати з зизифуса в скляну ємність і зберігайте в сухому і прохолодному місці.


  • Компот із сушеного зизифуса - рецепт приготування

    Зизифус - рецепти приготування

    Плоди сушеного зизифуса найчастіше використовують рецепти вітамінних компотів і настоянок. Зизифус передбачає просте приготування, не вимагає особливих кулінарних навичок від любителів корисних продуктів. Розглянемо швидкий рецепт напою з зизифуса і меду.
    Інгредієнти:

  • плоди зизифуса - 900 г;

  • вода - 29 л;

  • мед - 50 мл.


  • Приготування

  • Залийте підготовлені плоди зизифуса водою і проваріть протягом півгодини до повного розм'якшення.

  • Відіжміть готові плоди, а отриману з них рідина варіть до густої консистенції.

  • Додайте в готовий напій мед і розлийте по скляних ємностях. При вживанні розбавляйте водою.


  • Варення з зизифуса - рецепт приготування

    Зизифус - рецепти приготування

    Інгредієнти:

  • плоди зизифуса - 800 г;

  • цукор - 800 г;

  • вода - 400 мл;

  • лимонна кислота - 10 р.


  • Приготування

  • Промийте плоди зизифуса, обсушіть і наколіть виделкою кожну ягоду.

  • Додайте в киплячу воду цукор і лимонну кислоту, трохи поваріть і залийте підготовлені плоди солодким сиропом.

  • Потримати ягоди в сиропі декілька годин, після чого варіть протягом півгодини, помішуючи.

  • Готове варення розлийте по стерильним банкам і закрийте стерильними кришками.
    Додав: admin | 19-11-2016, 09:02
    Переглядів: 98