Журавлина з апельсином і цукром на зиму
Кожна господиня знає, що журавлина - невичерпне вітамінний джерело в зимовий період. Як правило, ягоду зберігають у перетертому або замороженому вигляді, забуваючи про те, що існує величезна кількість рецептів, в яких поєднання цієї ягоди з фруктами перетворює звичайну солодку заготівлю корисне ліки.
Найчастіше в заготовках з журавлини застосовуються цитрусові плоди - лимони і апельсини, чий кислуватий сік розбавляє гіркоту ягід. Журавлина з апельсином і цукром є класичним поєднанням інгредієнтів, які беруть участь у приготуванні багатьох ресторанних страв з м'яса птиці. Простота в приготуванні і оригінальний смак просто змушують віддавати свої переваги цього рецептом.
Інгредієнти:
ягоди журавлини - 980 р;
цукор - 15 кг;
апельсин - 1 шт.
Приготування
Переберіть і промийте ягоди журавлини, просушіть і, пересипавши цукром, дайте настоятися кілька годин. Подрібніть апельсин, попередньо вийнявши насіння. Змішайте з ягодами і помістіть суміш на вогонь прогрітися кілька хвилин, не доводячи до кипіння. Помішуйте, відстежуючи повне розчинення цукру. Готові ягоди розкладіть по стерильному посуді, закрийте чистими кришками і відправте зберігатися в прохолоді.
Для додання більш насиченого цитрусового аромату в даному рецепті використовуються чотири базових компоненти: журавлина, апельсин, лимон і цукор. Таку заготовку можна використовувати як соус для солодкої молочної каші і як ягідного десерту на сніданок.
Інгредієнти:
ягоди журавлини - 25 кг;
апельсин - 4 шт.;
лимон - 2 шт.;
цукор - 3 кг.
Приготування
Помийте апельсини, лимони і ягоди журавлини. Наріжте цитрусові, не позбавляючись від шкірки, попередньо вийнявши кісточки. Для отримання ніжної і більш однорідної консистенції пропустіть суміш через м'ясорубку. Промиті ягоди журавлини обсушіть і додайте до раніше пюрированной суміші. Подрібніть змішані інгредієнти в м'ясорубці двічі, пересипте цукром і, ще раз перемішавши, розподіліть по стерильним банкам, закривши чистими кришками. Приготовану суміш зберігайте в холодильнику.
У даному рецепті розкривається спосіб приготування зимової заготівлі з ягід і цитрусових без термообробки, що дозволяє зберегти весь вітамінний склад ягід без втрат і використовувати не тільки як ласощі, але і як профілактичний засіб від застуди.
Інгредієнти:
ягоди журавлини - 15 кг;
ягоди брусниці - 800 г;
апельсин - 1 шт.;
цукор - 32 кг
Приготування
Переберіть і промийте ягоди журавлини і брусниці в проточній холодній воді, обсушити. Помитий апельсин поріжте шматочками разом з шкіркою, попередньо позбувшись від насіння. Подрібніть ягоди і апельсин в м'ясорубці. Пересипте ягідну суміш цукром, а після перемішування залиште на добу. Періодично помішуючи суміш, слідкуйте за повним розчиненням кристалів цукру. Витримавши час приготування ягід, спробуйте суміш і, якщо цукор не розчинився, нагрійте, не доводячи до кипіння. Спосіб нагрівання використовується в крайніх випадках. Підготуйте банки шляхом стерилізації. Готову ягідну суміш розкладіть в приготовлену тару і закрийте чистими кришками. Подібну заготівлю найкраще зберігати в погребі. Приготовлені ягоди найчастіше використовуються у фруктових морсах.
Журавлина з апельсином і цукром – рецепт на зиму
Найчастіше в заготовках з журавлини застосовуються цитрусові плоди - лимони і апельсини, чий кислуватий сік розбавляє гіркоту ягід. Журавлина з апельсином і цукром є класичним поєднанням інгредієнтів, які беруть участь у приготуванні багатьох ресторанних страв з м'яса птиці. Простота в приготуванні і оригінальний смак просто змушують віддавати свої переваги цього рецептом.
Інгредієнти:
Приготування
Переберіть і промийте ягоди журавлини, просушіть і, пересипавши цукром, дайте настоятися кілька годин. Подрібніть апельсин, попередньо вийнявши насіння. Змішайте з ягодами і помістіть суміш на вогонь прогрітися кілька хвилин, не доводячи до кипіння. Помішуйте, відстежуючи повне розчинення цукру. Готові ягоди розкладіть по стерильному посуді, закрийте чистими кришками і відправте зберігатися в прохолоді.
Протерта журавлина з апельсином і цукром
Для додання більш насиченого цитрусового аромату в даному рецепті використовуються чотири базових компоненти: журавлина, апельсин, лимон і цукор. Таку заготовку можна використовувати як соус для солодкої молочної каші і як ягідного десерту на сніданок.
Інгредієнти:
Приготування
Помийте апельсини, лимони і ягоди журавлини. Наріжте цитрусові, не позбавляючись від шкірки, попередньо вийнявши кісточки. Для отримання ніжної і більш однорідної консистенції пропустіть суміш через м'ясорубку. Промиті ягоди журавлини обсушіть і додайте до раніше пюрированной суміші. Подрібніть змішані інгредієнти в м'ясорубці двічі, пересипте цукром і, ще раз перемішавши, розподіліть по стерильним банкам, закривши чистими кришками. Приготовану суміш зберігайте в холодильнику.
Журавлина з апельсинами і брусницею з цукром
У даному рецепті розкривається спосіб приготування зимової заготівлі з ягід і цитрусових без термообробки, що дозволяє зберегти весь вітамінний склад ягід без втрат і використовувати не тільки як ласощі, але і як профілактичний засіб від застуди.
Інгредієнти:
Приготування
Переберіть і промийте ягоди журавлини і брусниці в проточній холодній воді, обсушити. Помитий апельсин поріжте шматочками разом з шкіркою, попередньо позбувшись від насіння. Подрібніть ягоди і апельсин в м'ясорубці. Пересипте ягідну суміш цукром, а після перемішування залиште на добу. Періодично помішуючи суміш, слідкуйте за повним розчиненням кристалів цукру. Витримавши час приготування ягід, спробуйте суміш і, якщо цукор не розчинився, нагрійте, не доводячи до кипіння. Спосіб нагрівання використовується в крайніх випадках. Підготуйте банки шляхом стерилізації. Готову ягідну суміш розкладіть в приготовлену тару і закрийте чистими кришками. Подібну заготівлю найкраще зберігати в погребі. Приготовлені ягоди найчастіше використовуються у фруктових морсах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати морс з брусниці
Брусничний морс - вітамінний напій, отриманий з ягідного соку і цукрового сиропу. Кілька цікавих варіацій приготування цього чудового напою, детально
Журавлина, протерта з цукром - рецепт
Найпростіший і тому поширений спосіб заготівлі журавлини - це протерти її з цукром. Крім очевидної користі, ця заготовка улюблена багатьма за свій
Журавлина з цукром без варіння на зиму
Про чудових лікувальних якостях журавлини відомо всім. Щоб максимально зберегти корисні властивості цієї яскравої зимової ягоди, пропонуємо
Журавлина на зиму
Журавлина - це корисна ягода, має кислувато-гіркий смак. Але, незважаючи на це з неї виходять відмінні заготовки на зиму. І в нашій статті ми зібрали
Варення з журавлини - рецепт
Журавлина володіє прекрасними смаковими якостями і в ній міститься велика кількість мікроелементів. З неї роблять соки, десерти, додають у пироги. А
Варення з журавлини з апельсином
Осінь - це час смачних і корисних заготовок на зиму: соків, джемів, варення. І не тільки з традиційних яблук або вишні. Сьогодні ми пропонуємо кілька