Як приготувати зизифус?
Багато приходять в замішання, коли вперше стикаються з плодами під назвою зизифус . Більшість навіть не чули про існування подібного рослини, а деякі просто плутають його з фініками. Як правило, це жителі центральних і північних областей нашої країни, які не з чуток знайомі з усіма принадами цієї зими.
Далі ми розповімо, що можна приготувати з плодів зизифуса на зиму і запропонуємо кілька варіацій простих рецептів.
Інгредієнти:
зизифус – 16 кг;
цукор-пісок – 11 кг;
кислота лимонна – 20 р;
вода фільтрована – 700 мл.
Приготування
Варення з зизифуса готується за тим же принципом, що і з інших фруктів і ягід з невеликими поправками. В даному випадку промиті плоди необхідно бланшувати протягом чотирьох хвилин в окропі і наколоти кожен виделкою.
Тепер з води, фільтрованого цукру-піску і кислоти лимонної варимо сироп, прогрів компоненти до розчинення всіх кристалів і кипіння, після чого заливаємо отриманої гарячою сумішшю підготовлений зизифус, попередньо уклавши його в ємність, придатну для варіння варення.
Через дванадцять годин, коли плоди трохи просочаться, маємо ємність на плиті і нагріваємо при періодичному розмішуванні до кипіння. Варення можна варити в один прийом, витримавши його відразу ж на вогні протягом сорока хвилин, або ж скористатися триразовим десятихвилинним кип'ятінням, повним охолодженням і настоюванням.
Ласощі розфасовуємо тільки по стерильним баночках і тільки гарячим, після чого укупориваем їх герметично і залишаємо остигати під теплою «шубою».
Інгредієнти:
зизифус – 16 кг;
цукор-пісок – 11 кг;
кислота лимонна – 20 г;
вода фільтрована – 700 мл.
Приготування
Для приготування цукатів вимитий зизифус витримуємо невеликими порціями в киплячій воді протягом чотирьох хвилин і наколюємо виделкою кожну ягідку.
Тепер змішуємо воду з цукром і лимонною кислотою, варимо сироп, заливаємо їм у гарячому вигляді підготовлені плоди і залишаємо просочуватися мінімум на дванадцять годин.
По закінченні часу нагріваємо зизифус з сиропом до кипіння, проварюємо десять хвилин на самому малому вогні, після чого знову залишаємо настоюватися. Повторюємо процедуру нагрівання, кип'ятіння та охолодження ще пару разів.
Після останнього кип'ятіння викладаємо зварені гарячі солодкі плоди на сито або грати з піддоном і залишаємо на деякий час стікати.
Після цього трохи підсушуємо цукати на сонці, в духовці або в сушарці.
Інгредієнти:
зизифус – 16 кг;
цукор-пісок – 07 кг;
вода фільтрована – 16 л.
Приготування
Початковий етап приготування фініків з зизифуса дуже схожий з технологією приготування варення або цукатів, але сироп при цьому готується менш концентрований. Бланшувати плоди в даному випадку ми не будемо, а просто наколем їх виделкою в декількох місцях.
Всипаємо цукор у підігріту до кипіння воду, даємо повністю розтанути всім кристалам, безперервно перемішуючи при цьому суміш, і проварюємо хвилину.
Тепер кидаємо у підготовлений сироп зизифус і після повторного закипання варимо плоди протягом двох хвилин, намагаючись підтримувати тільки ледь помітне кипіння.
Вимикаємо після цього плиту і залишаємо заготівлю настоюватися і остигати годин на дванадцять.
По закінченні часу три рази нагріваємо зизифус в сиропі, проварюємо пару хвилин і знову остуджуємо і наполягаємо. Після останньої варіння і охолодження виймаємо плоди на решітку з піддоном і даємо стекти.
Наступний етап приготування ласощів – безпосередньо в'ялення зизифуса. Для його реалізації можна скористатися нагрітої до 50 градусів духовкою або ж електросушилкою, налаштувавши її на аналогічний температурний режим. Якщо вялим плоди в духовці, то дверцята її при цьому повинна бути прочинені, щоб випаровується волога безперешкодно виходила з пристрою.
В'ялений зизифус, так само як і цукати, прекрасно зберігається навіть при кімнатних умовах, не втрачаючи своїх смакових і цінних властивостей.
Далі ми розповімо, що можна приготувати з плодів зизифуса на зиму і запропонуємо кілька варіацій простих рецептів.
Як приготувати варення з зизифуса?
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати цукати з зизифуса?
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати в'ялений зизифус, як фініки?
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Маринований зизифус – рецепт
Свіжі плоди зизифуса особливо смачні і вживають їх мало не з кісточками зважаючи на їх користі, а решта несъеденными плоди можна заготовити, а саме
Зизифус - рецепти приготування
Завдяки високим медичним і кулінарним показниками, плоди екзотичного чагарнику зизифуса отримали визнання не тільки в Азії, але і у вітчизняних
Варення з овочевого фізалісу
Якщо ви думаєте, що фізаліс овочевий згодиться лише для маринування або соління, то сильно помиляєтеся. З цих химерних плодів виходить чудове
Варення з зизифуса – рецепт
Ідеальний спосіб заготовити цінні плоди зизифуса на зиму - виготовити чудове варення, яким навіть дітки з задоволенням поласують у холодну пору. Далі
Зизифус, маринований під оливки
Щоб вразити гостей, потрібно неабияк постаратися у створенні оригінального частування. Ця закуска підкорить навіть найвибагливішого любителя
Скільки варити абрикосове варення?
Час варіння абрикосового варення залежить від того, який консистенції ласощі в результаті ви очікуєте отримати. Його можна зробити з часточками в