Вернуться назад Распечатать

Зизифус, маринований під оливки

Зизифус, маринований під оливки
Небагато знайомі з південними плодами під назвою зизифус . Але якщо ви все ж таки опинилися в числі тих щасливчиків, які не знають, куди подіти багатий урожай з цінного чагарнику, то рекомендуємо заготовити корисний і оригінальний маринований зизифус з цікавим смаком оливки .

Оливки з зизифуса – рецепт приготування


Приготування консервації на зиму у вигляді маринованого зизифуса під оливки по даному рецепту – процес нескладний і необтяжливий.
Інгредієнти:
Розрахунок на 6 півлітрових баночок:

  • зелений зизифус – 2 кг;

  • оцет білий винний або яблучний – 200 мл;

  • невеликі лаврові листи – 12 шт.;

  • горошини запашного перцю – 18 шт.;

  • великі часникові зубці – 6 шт.;

  • цукор-пісок – 90 г;

  • сіль кам'яна не йодована велика – 180 г;

  • олія соняшникова рафінована – 120 мл;

  • вода фільтрована – 12-15 л.


  • Приготування

  • Для початку відбираємо недозрілі зелені плоди, споліскуємо їх і розстилаємо на рушник для обсихання.

  • Стерилізуємо півлітрові банки і на дно кожної кладемо по три горошини запашного перчика, одному лавровому листку і по половинці великого часникового зубчики. Тепер заповнюємо ємності зизифусом по плічка.

  • Кип'ятимо фільтровану воду і після охолодження до шістдесяти градусів заливаємо нею плоди в банках, щоб вона тільки покрила. Хвилин через десять воду зливаємо назад в каструлю і додаємо необхідну кількість солі, цукру та оцту. Прогріваємо маринад до первинних шістдесяти градусів, безперервно перемішуючи його при цьому, щоб кристали повністю розчинилися і виливаємо знову в банки, і на цей раз тільки покриваючи зизифус.

  • Залишився зверху місце в банках заповнюємо рафінованим рослинним маслом.

  • Тут же укупориваем судини, перевертаємо їх догори дном і прикриваємо на добу теплою «шубою».

  • Як ви встигли помітити, ми не використовуємо в даному випадку киплячий маринад для консервації. Помірна його температура необхідна для того, щоб плоди залишилися ціленькими і не розтріскалися при контакті з окропом. Крім того, при такій заготівлі залишається в тілі (не м'які) структура м'якоті маринованого зизифуса, що благотворно позначається на його смак.

  • Можна не переживати, що заготівля прокисне. При зберіганні в прохолодному приміщенні консервуючих властивостей оцту, солі і цукру буде достатньо в даному випадку, щоб зберегти маринований зизифус.

  • Для того щоб зизифус придбав найбільш збалансований маринований під оливки смак, необхідно витримати його з моменту закачування протягом чотирьох місяців і тільки після цього знімати першу пробу.