Як приготувати горбушу соковитою в духовці?
Для отримання ідеально запеченої соковитою рибки немає необхідності заливати поверхню шматочків майонезом, досить дотримуватися кількох простих технологій, описаних нами в цьому матеріалі.
Докладно про те, як приготувати горбушу соковитою в духовці, ми розповімо в радах далі.
В рамках цього рецепту з рибою поєднуються класичні смаки начебто лимона, невеликої кількості часнику і пластівців перцю. Простота тут – головний ключ до соковитості риб'ячого м'якуша, а разом з простотою домогтися її допоможе і невелика кількість вершкового масла.
Інгредієнти:
філе горбуші – 23 кг;
вершкове масло – 25 г;
часник – 3 зубки;
оливкова олія – 45 мл;
щіпка пластівців чилі;
лимон – 1 шт.;
жменя зелені петрушки.
Приготування
Візьміть цілий шматок рибного філе і зачистите його від кісток, після чого промийте і обсушіть. З'єднайте вершкове і оливкове масло, додайте до нього чилі разом з пюрированными зубками часнику. Розподіліть масляну суміш по поверхні горбуші, а слідом відразу ж натріть її сіллю разом з невеликою кількістю перцю. Збризніть все лимонним соком і відправте запікати при 220 градусах на 15 хвилин. Готову рибу притрусіть зеленню петрушки.
Просто надати рибі соковитості і смаку можна з допомогою готових соусів. Одним з таких може стати гірчиця, яку можна поєднувати з медом і використовувати в якості глазурі на поверхні шматка. Таким чином, можна глазурувати як рибне філе, так і стейки.
Інгредієнти:
стейк горбуші – 750 г;
лимонний сік – 10 мл;
гірчиця – 45 г;
мед – 25 мл
Приготування
Перед тим, як приготувати соковиті стейки горбуші в духовці, змішайте гірчицю разом з медом і соком лимона, злегка посоліть суміш інгредієнтів і прийміть за підготовку стейків. Кожен з шматочків промийте і обсушіть, викладіть на лист фольги і розподіліть шар гірчичного соусу поверх. Поверніть конверт з фольги і залиште стейки запікати при 200 градусах на 12-15 хвилин.
Ще один ключ до соковитості риби – її повільне ловлення при невисоких температурах. Будьте готові присвятити цьому рецепту час, оскільки він того вартий.
Інгредієнти:
філе горбуші – 260 г;
гірчиця діжонська – 1/2 ч. ложки;
зелень кропу і петрушки – по 1 ч. ложці;
оливкова масло – 10 мл;
цедра лимона – 1/2 ч. ложки.
Приготування
Шматочки рибного філе перевірте на наявність кісток і видалити їх при необхідності. Натріть поверхню риби сіллю, маслом, гірчицею і цедрою лимона. Розподіліть зелень поверх і викладіть рибну м'якоть на деко. Запікайте горбушу в розігрітій до 120 градусів духовці 40-45 хвилин. Щоб весь той сік, що ми старанно намагалися вберегти, не витік, після запікання риби слід дати полежати хвилин 5-7.
Інгредієнти:
картопля – 780 г;
головка капусти броколі;
сметана – 220 г;
гірчиця зернова – 35 г;
жменю тертого пармезану;
рибне філе – 2-4 шматочки.
Приготування
Картопля розділіть на часточки і відваріть. Окремо обварите і капустяні суцвіття. Розкладіть овочі в форму для запікання. Шматочки риби натріть сіллю з перцем, а потім покладіть на деко до овочів. Змастіть всі інгредієнти сметаною, посипте тертим сиром і залиште в розігрітій до 180 градусів духовці на 10 хвилин. Після перейдіть на гриль і дочекайтеся, поки поверхня страви підрум'яниться.
Докладно про те, як приготувати горбушу соковитою в духовці, ми розповімо в радах далі.
Соковита горбуша, запечена в духовці
В рамках цього рецепту з рибою поєднуються класичні смаки начебто лимона, невеликої кількості часнику і пластівців перцю. Простота тут – головний ключ до соковитості риб'ячого м'якуша, а разом з простотою домогтися її допоможе і невелика кількість вершкового масла.
Інгредієнти:
Приготування
Візьміть цілий шматок рибного філе і зачистите його від кісток, після чого промийте і обсушіть. З'єднайте вершкове і оливкове масло, додайте до нього чилі разом з пюрированными зубками часнику. Розподіліть масляну суміш по поверхні горбуші, а слідом відразу ж натріть її сіллю разом з невеликою кількістю перцю. Збризніть все лимонним соком і відправте запікати при 220 градусах на 15 хвилин. Готову рибу притрусіть зеленню петрушки.
Як зробити соковиту горбушу в духовці у фользі?
Просто надати рибі соковитості і смаку можна з допомогою готових соусів. Одним з таких може стати гірчиця, яку можна поєднувати з медом і використовувати в якості глазурі на поверхні шматка. Таким чином, можна глазурувати як рибне філе, так і стейки.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати соковиті стейки горбуші в духовці, змішайте гірчицю разом з медом і соком лимона, злегка посоліть суміш інгредієнтів і прийміть за підготовку стейків. Кожен з шматочків промийте і обсушіть, викладіть на лист фольги і розподіліть шар гірчичного соусу поверх. Поверніть конверт з фольги і залиште стейки запікати при 200 градусах на 12-15 хвилин.
Як приготувати соковите філе горбуші в духовці?
Ще один ключ до соковитості риби – її повільне ловлення при невисоких температурах. Будьте готові присвятити цьому рецепту час, оскільки він того вартий.
Інгредієнти:
Приготування
Шматочки рибного філе перевірте на наявність кісток і видалити їх при необхідності. Натріть поверхню риби сіллю, маслом, гірчицею і цедрою лимона. Розподіліть зелень поверх і викладіть рибну м'якоть на деко. Запікайте горбушу в розігрітій до 120 градусів духовці 40-45 хвилин. Щоб весь той сік, що ми старанно намагалися вберегти, не витік, після запікання риби слід дати полежати хвилин 5-7.
Соковита горбуша з картоплею в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Картопля розділіть на часточки і відваріть. Окремо обварите і капустяні суцвіття. Розкладіть овочі в форму для запікання. Шматочки риби натріть сіллю з перцем, а потім покладіть на деко до овочів. Змастіть всі інгредієнти сметаною, посипте тертим сиром і залиште в розігрітій до 180 градусів духовці на 10 хвилин. Після перейдіть на гриль і дочекайтеся, поки поверхня страви підрум'яниться.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соковита горбуша, запечена в духовці
Горбуша в дійсності не славиться своєю соковитістю після приготування, однак рецепти, наведені далі, розвіють ваші сумніви. Розповімо, як запекти
Як запекти рибу в духовці?
Кращий спосіб приготувати будь-яку рибу - запекти її по-новому, цікавому рецептом в духовці. Далі опишемо найбільш оригінальні варіанти і розповімо,
Горбуша в фользі в духовці
Якщо напередодні урочистості у вас з'явилося бажання вразити гостей неймовірним стравою - скористайтеся запропонованими рецептами. Далі розповімо, як
Рецепт горбуші, запеченої в духовці
Якщо ви не можете придумати, як приготувати горбушу в духовці, то наша сьогоднішня стаття вам допоможе. У ній описані рецепти приготування цієї
Горбуша з грибами
Горбуша має важливе відмінність і перевага серед інших представників сімейства лососевих - вона доступна і при цьому не менш смачна, ніж її
Горбуша з картоплею
Горбуша - смачна представниця сімейства лососевих. Її можна коптити, варити, солити, запікати. І сьогодні ми розповімо, як її приготувати з картоплею