Для отримання ідеально запеченої соковитою рибки немає необхідності заливати поверхню шматочків майонезом, досить дотримуватися кількох простих технологій, описаних нами в цьому матеріалі.
Докладно про те, як приготувати горбушу соковитою в духовці, ми розповімо в радах далі.
Соковита горбуша, запечена в духовці
В рамках цього рецепту з рибою поєднуються класичні смаки начебто лимона, невеликої кількості часнику і пластівців перцю. Простота тут – головний ключ до соковитості риб'ячого м'якуша, а разом з простотою домогтися її допоможе і невелика кількість вершкового масла.
Інгредієнти: філе горбуші – 23 кг; вершкове масло – 25 г; часник – 3 зубки; оливкова олія – 45 мл; щіпка пластівців чилі; лимон – 1 шт.; жменя зелені петрушки. Приготування Візьміть цілий шматок рибного філе і зачистите його від кісток, після чого промийте і обсушіть. З'єднайте вершкове і оливкове масло, додайте до нього чилі разом з пюрированными зубками часнику. Розподіліть масляну суміш по поверхні горбуші, а слідом відразу ж натріть її сіллю разом з невеликою кількістю перцю. Збризніть все лимонним соком і відправте запікати при 220 градусах на 15 хвилин. Готову рибу притрусіть зеленню петрушки.
Як зробити соковиту горбушу в духовці у фользі?
Просто надати рибі соковитості і смаку можна з допомогою готових соусів. Одним з таких може стати гірчиця, яку можна поєднувати з медом і використовувати в якості глазурі на поверхні шматка. Таким чином, можна глазурувати як рибне філе, так і стейки.
Інгредієнти: стейк горбуші – 750 г; лимонний сік – 10 мл; гірчиця – 45 г; мед – 25 мл Приготування Перед тим, як приготувати соковиті стейки горбуші в духовці, змішайте гірчицю разом з медом і соком лимона, злегка посоліть суміш інгредієнтів і прийміть за підготовку стейків. Кожен з шматочків промийте і обсушіть, викладіть на лист фольги і розподіліть шар гірчичного соусу поверх. Поверніть конверт з фольги і залиште стейки запікати при 200 градусах на 12-15 хвилин.
Як приготувати соковите філе горбуші в духовці?
Ще один ключ до соковитості риби – її повільне ловлення при невисоких температурах. Будьте готові присвятити цьому рецепту час, оскільки він того вартий.
Інгредієнти: філе горбуші – 260 г; гірчиця діжонська – 1/2 ч. ложки; зелень кропу і петрушки – по 1 ч. ложці; оливкова масло – 10 мл; цедра лимона – 1/2 ч. ложки. Приготування Шматочки рибного філе перевірте на наявність кісток і видалити їх при необхідності. Натріть поверхню риби сіллю, маслом, гірчицею і цедрою лимона. Розподіліть зелень поверх і викладіть рибну м'якоть на деко. Запікайте горбушу в розігрітій до 120 градусів духовці 40-45 хвилин. Щоб весь той сік, що ми старанно намагалися вберегти, не витік, після запікання риби слід дати полежати хвилин 5-7.
Соковита горбуша з картоплею в духовці
Інгредієнти: картопля – 780 г; головка капусти броколі; сметана – 220 г; гірчиця зернова – 35 г; жменю тертого пармезану; рибне філе – 2-4 шматочки. Приготування Картопля розділіть на часточки і відваріть. Окремо обварите і капустяні суцвіття. Розкладіть овочі в форму для запікання. Шматочки риби натріть сіллю з перцем, а потім покладіть на деко до овочів. Змастіть всі інгредієнти сметаною, посипте тертим сиром і залиште в розігрітій до 180 градусів духовці на 10 хвилин. Після перейдіть на гриль і дочекайтеся, поки поверхня страви підрум'яниться.