Як запекти рибу в духовці?
Запікання можна сміливо назвати одним з универсальнейших методів приготування риби. В процесі риба не тільки обзаводиться рум'яною скоринкою і приємним ароматом, але і набуває виражений смак, якого непросто домогтися при інших корисних способах приготування. Про те, як запекти рибу в духовці докладно розповідаємо у цьому матеріалі.
Кращий спосіб підкреслити смак риби – не перестаратися з різними добавками. Ароматних трав і цитрусових з лишком вистачить для приготування смачного запеченого філе. Якщо ви задаєтеся питанням, яку рибу краще запікати в духовці, то можна вибирати з величезного розмаїття: дорадо, сібас, хек, тріска, горбуша та інші лососеві, камбала, скумбрія і пікша. Ми ж віддали перевагу філе морського окуня.
Інгредієнти:
філе окуня (морського) - 4 шт. (190 г);
гілочки розмарину - 2-3 шт.;
лимони - 2 шт.;
гілочки чебрецю - 2-3 шт.;
часниковий зубок - 1 шт.;
зелень петрушки - 1 ст. ложка.
Приготування
Попередньо розморозивши філе окуня, обсушіть його і помістіть на змащеному олією пергаменті, приправивши сумішшю солі і перцю. Один з лимонів наріжте кружечками і викладіть поверх рибної м'якоті разом з гілочками розмарину. Залиште рибу запікати 20 хвилин при 220 градусах.
Сік і цедру залишився лимона змішайте з подрібненим чебрецем, петрушкою і часником. Полийте готову рибу зеленим соусом.
За рахунок своєї жирності, червона риба ідеально годиться для запікання, а її універсальний і улюблений багатьма смак поєднується з широким розмаїттям добавок.
Інгредієнти:
солодка гірчиця - 105 мл;
філе сьомги - 4 шт. (по 200 г);
хлібна крихта - 85 м;
тертий пармезан - 35 р.
Приготування
Обсушивши промите філе червоної риби, натріть його сіллю і покрийте шаром медової гірчиці. Змішайте хлібну крихту з тертим сиром і обваляйте в отриманій суміші кожне філе. Покладіть рибу на деко і запікайте 20-25 хвилин при 180 градусах.
Забезпечити ніжність будь-якого, навіть самого дієтичного, рибного філе допоможе молоко. Після запікання суміш молока і розтопленого сиру перетворюється на аналог соусу бешамель ідеально доповнює рибне філе.
Інгредієнти:
філе білої риби - 540 г;
молоко - 55 мл;
ріпчаста цибуля - 55 г;
вершкове масло - 35 г;
тертий сир - 135 р.
Приготування
Рибне філе після обсушування натирають сіллю і поміщають в промаслений лист. Далі філе заливають молоком, покривають тонкими кільцями цибулі і відправляють запікати при 200 градусах на 12-15 хвилин. Готове філе посипають сиром і повертають в духовку, поки останній не розплавиться.
Допустимо не запікати одне лише рибне філе, а приготувати рибу цілком, виклавши випотрошені тушки на подушку з нарізаного картоплі. Риба, яка готується цілком завжди виходить соковитіше самостійно запеченого філе.
Інгредієнти:
тіляпія - 6 тушок;
картопля - 14 кг;
лимони - 5 шт.;
гілочки розмарину - 10 шт.;
часникові зубки - 12 шт.;
універсальна суміш спецій для риби - 2 ст. ложки.
Приготування
Перед тим, як смачно запекти рибу в духовці, розділіть картопляні бульби на кубики, змішайте з маслом і сіллю, а потім відправте запікати при 180 градусах на півгодини. Випотрошену рибу сполосніть, а після обсушування натріть універсальною приправою. Наповніть порожнини в рибних тушках скибочками лимона, зубками часнику і гілочками розмарину. Викладіть рибу на картопляну подушку і готуйте ще 45 хвилин при тій же температурі.
Рецепт риби, запеченої в духовці
Кращий спосіб підкреслити смак риби – не перестаратися з різними добавками. Ароматних трав і цитрусових з лишком вистачить для приготування смачного запеченого філе. Якщо ви задаєтеся питанням, яку рибу краще запікати в духовці, то можна вибирати з величезного розмаїття: дорадо, сібас, хек, тріска, горбуша та інші лососеві, камбала, скумбрія і пікша. Ми ж віддали перевагу філе морського окуня.
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо розморозивши філе окуня, обсушіть його і помістіть на змащеному олією пергаменті, приправивши сумішшю солі і перцю. Один з лимонів наріжте кружечками і викладіть поверх рибної м'якоті разом з гілочками розмарину. Залиште рибу запікати 20 хвилин при 220 градусах.
Сік і цедру залишився лимона змішайте з подрібненим чебрецем, петрушкою і часником. Полийте готову рибу зеленим соусом.
Як запекти червону рибу в духовці?
За рахунок своєї жирності, червона риба ідеально годиться для запікання, а її універсальний і улюблений багатьма смак поєднується з широким розмаїттям добавок.
Інгредієнти:
Приготування
Обсушивши промите філе червоної риби, натріть його сіллю і покрийте шаром медової гірчиці. Змішайте хлібну крихту з тертим сиром і обваляйте в отриманій суміші кожне філе. Покладіть рибу на деко і запікайте 20-25 хвилин при 180 градусах.
Риба, запечена в духовці з сиром
Забезпечити ніжність будь-якого, навіть самого дієтичного, рибного філе допоможе молоко. Після запікання суміш молока і розтопленого сиру перетворюється на аналог соусу бешамель ідеально доповнює рибне філе.
Інгредієнти:
Приготування
Рибне філе після обсушування натирають сіллю і поміщають в промаслений лист. Далі філе заливають молоком, покривають тонкими кільцями цибулі і відправляють запікати при 200 градусах на 12-15 хвилин. Готове філе посипають сиром і повертають в духовку, поки останній не розплавиться.
Риба, запечена з картоплею в духовці
Допустимо не запікати одне лише рибне філе, а приготувати рибу цілком, виклавши випотрошені тушки на подушку з нарізаного картоплі. Риба, яка готується цілком завжди виходить соковитіше самостійно запеченого філе.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як смачно запекти рибу в духовці, розділіть картопляні бульби на кубики, змішайте з маслом і сіллю, а потім відправте запікати при 180 градусах на півгодини. Випотрошену рибу сполосніть, а після обсушування натріть універсальною приправою. Наповніть порожнини в рибних тушках скибочками лимона, зубками часнику і гілочками розмарину. Викладіть рибу на картопляну подушку і готуйте ще 45 хвилин при тій же температурі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Риба на грилі
Не секрет, що риба підсмажена на грилі, виходить смачнішою, ніжнішою і, безсумнівно ароматніше. Пропонуємо кілька вельми незвичайних способів
Кета у фользі в духовці – рецепт
Найдоступніша риба з лососевих - кета, яка так само чудова в запеченому вигляді, як і будь-яка червона риба. Пропонуємо кілька простих, але дуже
Риба у фользі в духовці
Оригінально приготувати смачну рибу можна, не докладаючи зусиль і без особливих знань. Далі розповімо, як запекти декількома доступними способами
Скумбрія в фользі в духовці
Скумбрія так улюблена багатьма, завдяки своєму чудовому смаку, щільному м'яса і невеликій кількості кісточок. До того ж ця риба досить доступна, так
Риба, запечена з помідорами
Іноді до свята хочеться приготувати що-небудь новеньке і незвичайне, і у нас є для вас рішення - пропонуємо запекти рибу з помідорами. Вийде смачно,
Камбала у фользі в духовці
Камбала дуже проста в приготуванні риба, соковите і щільне м'ясо якої важко пересушити. Ще більше полегшує приготування у фользі, яка дозволяє