Запечена пікша в духовці
Дієтологи стверджують, що рибу треба їсти частіше, ніж м'ясо. А щоб вона виходила більш смачною і корисною, її краще не смажити, а запікати. Як смачно запекти пікшу в духовці, читайте нижче.
Інгредієнти:
тушка пікші – 1 шт.;
цибуля – 200 г;
баклажан – 200 г;
помідор – 150 г;
пармезан – 70 г;
зелень кінзи і петрушки;
олія оливкова – 60 мл;
лимон – четвертинка;
перець чорний мелений;
сіль.
Приготування
Тушку пікші потрошимо, чистимо, обрізаємо плавники моєму. Натираємо рибу сіллю, скроплюємо соком лимона, а в черевце закладаємо подрібнену зелень. Вимиті баклажани нарізаємо великими кубиками. У сковороді нагріваємо половину оливкової олії, кладемо в нього нашатковану півкільцями цибулю пасеруємо його близько 5 хвилин до прозорості. Потім додаємо баклажани і нарізаний помідор. Перемішуємо і готуємо 5 хвилин, постійно помішуючи. Після того як овочі пустять сік, додаємо вогонь і тушкуємо близько 5 хвилин. Форму змащуємо залишилися оливковою олією, поміщаємо в неї рибу і овочі. При 200 градусах близько 40 хвилин запікаємо. Хвилин за 5 до готовності притрушиваем блюдо тертим сиром.
Інгредієнти:
пікша – 1 кг;
сир твердий – 50 г;
молоко – 200 мл;
майонез – 5 ст. ложок;
цибуля – 300 г;
рослинне масло – 20 мл;
сіль;
приправа для риби – 1 ст. ложка.
Приготування
Рибу чистимо, хребет і кістки витягуємо. Тушку миємо й нарізаємо невеликими шматочками. Форму змащуємо маслом і поміщаємо в неї філе. Змішуємо майонез з приправою і отриманою сумішшю змащуємо рибку. Посипаємо рибу кільцями цибулі, а потім заливаємо молоком. Сир тремо на тертці і засипаємо зверху рибку. Запікаємо близько 40 хвилин при 190 градусах. Філе пікші, запечене в духовці, можна подати з відвареною рисом або картоплею.
Інгредієнти:
філе пікші – 1 кг;
свіжі помідори – 2 шт.;
картопля – 2 кг;
сіль;
приправа для риби;
сир – 220 г;
масло для змащування форми;
майонез – 80 р.
Приготування
Філе пікші моєму холодною водою, злегка обсушуємо і нарізаємо шматочками. Солимо їх, притрушиваем приправою для риби, перемішуємо і даємо постояти хвилин 20. Тим часом чистимо від шкірки картоплю, обполіскуємо її і нарізаємо тоненькими скибочками. Вимиті помідори нарізаємо тоненькими кружальцями. Форму змащуємо олією, викладаємо приблизно половину нарізаної картоплі, солимо і перчимо. Потім кладемо шматочки рибного філе, закриваємо їх шаром помідорів, знову розміщуємо картоплю. Наносимо шар майонезу. Запікаємо хвилин 25 в добре нагрітій духовці, потім притрушиваем зверху тертим сиром і готуємо до рум'яності.
Пікша, запечена в духовці з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Тушку пікші потрошимо, чистимо, обрізаємо плавники моєму. Натираємо рибу сіллю, скроплюємо соком лимона, а в черевце закладаємо подрібнену зелень. Вимиті баклажани нарізаємо великими кубиками. У сковороді нагріваємо половину оливкової олії, кладемо в нього нашатковану півкільцями цибулю пасеруємо його близько 5 хвилин до прозорості. Потім додаємо баклажани і нарізаний помідор. Перемішуємо і готуємо 5 хвилин, постійно помішуючи. Після того як овочі пустять сік, додаємо вогонь і тушкуємо близько 5 хвилин. Форму змащуємо залишилися оливковою олією, поміщаємо в неї рибу і овочі. При 200 градусах близько 40 хвилин запікаємо. Хвилин за 5 до готовності притрушиваем блюдо тертим сиром.
Рецепт запеченої в духовці пікші
Інгредієнти:
Приготування
Рибу чистимо, хребет і кістки витягуємо. Тушку миємо й нарізаємо невеликими шматочками. Форму змащуємо маслом і поміщаємо в неї філе. Змішуємо майонез з приправою і отриманою сумішшю змащуємо рибку. Посипаємо рибу кільцями цибулі, а потім заливаємо молоком. Сир тремо на тертці і засипаємо зверху рибку. Запікаємо близько 40 хвилин при 190 градусах. Філе пікші, запечене в духовці, можна подати з відвареною рисом або картоплею.
Пікша, запечена в духовці з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Філе пікші моєму холодною водою, злегка обсушуємо і нарізаємо шматочками. Солимо їх, притрушиваем приправою для риби, перемішуємо і даємо постояти хвилин 20. Тим часом чистимо від шкірки картоплю, обполіскуємо її і нарізаємо тоненькими скибочками. Вимиті помідори нарізаємо тоненькими кружальцями. Форму змащуємо олією, викладаємо приблизно половину нарізаної картоплі, солимо і перчимо. Потім кладемо шматочки рибного філе, закриваємо їх шаром помідорів, знову розміщуємо картоплю. Наносимо шар майонезу. Запікаємо хвилин 25 в добре нагрітій духовці, потім притрушиваем зверху тертим сиром і готуємо до рум'яності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати пікшу в духовці?
Як приготувати пікшу? Таке питання постає перед хозяюшками, коли на кухні з'являється рибка. І щоб швидко відповісти на нього, потрібно знати
Страви з пікші
Страви з пікші готуються просто. Треба лише мати хороші рецепти, які допоможуть і порадами та підказками. Ось такі рецепти ми і представляємо вам в
Пікша з цибулею і морквою
Пікша, приготовлена в духовці, виходить дуже соковитою і ароматною, зберігаючи при цьому свої корисний властивості. А якщо до риби ще додати цибулю і
Суп з пікші
Любителі юшки обов'язково оцінять ароматний суп з пікші! Ця риба - просто знахідка для приготування рибних страв, і суп тому не виключення. Прості
Як приготувати товстолобика в духовці?
Страви з товстолобика відносяться до дієтичних завдяки тому, що легко засвоюються організмом і практично не містять жиру. Готувати з товстолобика
Пікша в мультиварці
Пікшу можна готувати різними способами. Один з них - приготування в мультиварці. Якщо у вас немає ідей по створенню страви, і ви не знаєте, де їх