Айвар по-сербськи - рецепт
Ймовірно, у нас айвар отримав би звання овочевої ікри , але кулінарна номенклатура велить називати його соусом, а ми не наважуємося це оскаржити.
Оскільки кожна сербська господиня має свій сімейний рецепт, то і варіацій у цього соусу достатньо. Деякі з них ми маємо намір розглянути далі.
Якщо у вас є можливість приготувати овочі для айвара на вогнищі, то неодмінно скористайтеся нею. Приготування овочів над вугіллям додасть готовому соусу приємний аромат димку.
Інгредієнти:
солодкий перець – 11 кг;
баклажан – 740 г;
часник – 5 зубків;
гострий перець – за смаком;
рослинне масло – 55 мл;
оцет – 15 мл
Приготування
Обпаліть гострі і солодкі перчини на вогні до м'якості. По сусідству покладіть обсмажуватися і баклажан, також чекаючи, поки той дійде до повної готовності. Зніміть обгорілу з перців шкірку, видаліть насіння коробки. Обсмажений баклажан розділіть навпіл і выскребите м'якоть ложкою. Покладіть обсмажені овочі в чашу блендера, слідом додайте пасту з часникових зубков, оцет, олію, дрібку солі. Збийте все до однорідності і пробуйте, адаптуючи смак згідно вашим перевагам.
Інгредієнти:
солодкий перець – 640 г;
томати – 480 м;
баклажан – 270 г;
часник – 2 зубки;
оцет – 25 мл;
оливкова олія – 75 мл.
Приготування
Перед тим, як приготувати сербську закуску айвар, підготуйте томати. Надріжте шкірку на плодах і бланшируйте їх близько хвилини, після чого зніміть шкірку. Розділіть томати на великі шматки разом з очищеними перцем і баклажанами. Обсмажте перці і баклажани першими, не забувши добре посолити, додати шматочки помідорів, часникове пюре, після чого зменшіть вогонь. Залиште айвар увариваться на плиті протягом години. В самому кінці виварювання влийте оцет і зніміть пробу. Якщо смак заготовки вас влаштовує, розподіліть айвар по чистим банкам, накрийте і відправте на стерилізацію, після чого загорніть.
Інгредієнти:
солодкі перці – 790 г;
баклажани – 390 г;
часник – 2 зубки;
сік одного лимона;
жменя зелені петрушки.
Приготування
Овочі та часник в оболонці відправте запікати до м'якості при 200 градусах. М'якоть перців і баклажанів помістіть в блендер, слідом видавіть вміст часникових зубков. Додайте сік лимона, дрібку солі і петрушку. Збийте все до однорідності перед подачею.
Оскільки кожна сербська господиня має свій сімейний рецепт, то і варіацій у цього соусу достатньо. Деякі з них ми маємо намір розглянути далі.
Сербський аварів – рецепт
Якщо у вас є можливість приготувати овочі для айвара на вогнищі, то неодмінно скористайтеся нею. Приготування овочів над вугіллям додасть готовому соусу приємний аромат димку.
Інгредієнти:
Приготування
Обпаліть гострі і солодкі перчини на вогні до м'якості. По сусідству покладіть обсмажуватися і баклажан, також чекаючи, поки той дійде до повної готовності. Зніміть обгорілу з перців шкірку, видаліть насіння коробки. Обсмажений баклажан розділіть навпіл і выскребите м'якоть ложкою. Покладіть обсмажені овочі в чашу блендера, слідом додайте пасту з часникових зубков, оцет, олію, дрібку солі. Збийте все до однорідності і пробуйте, адаптуючи смак згідно вашим перевагам.
Рецепт айвара по-сербськи на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати сербську закуску айвар, підготуйте томати. Надріжте шкірку на плодах і бланшируйте їх близько хвилини, після чого зніміть шкірку. Розділіть томати на великі шматки разом з очищеними перцем і баклажанами. Обсмажте перці і баклажани першими, не забувши добре посолити, додати шматочки помідорів, часникове пюре, після чого зменшіть вогонь. Залиште айвар увариваться на плиті протягом години. В самому кінці виварювання влийте оцет і зніміть пробу. Якщо смак заготовки вас влаштовує, розподіліть айвар по чистим банкам, накрийте і відправте на стерилізацію, після чого загорніть.
Сербський соус айвар
Інгредієнти:
Приготування
Овочі та часник в оболонці відправте запікати до м'якості при 200 градусах. М'якоть перців і баклажанів помістіть в блендер, слідом видавіть вміст часникових зубков. Додайте сік лимона, дрібку солі і петрушку. Збийте все до однорідності перед подачею.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з запечених баклажанів, помідорів і перцю
Поки овочевий сезон остаточно не підійшов до кінця і на ринках ще можна знайти стиглі плоди, встигніть приготувати смачний салат з ароматних
Айвар – рецепт
Відмінне балканське блюдо поспішайте зробити за нашими рецептами. Далі описані два простих способи приготування сербської та македонської айвара -
Баклажани з помідорами і часником
Поєднання баклажанів та помідорів - ідеально, і цією перевагою користуються всі кулінари. З цього дуету можна приготувати безліч різноманітних страв,
Теплий салат з баклажанів, перцю і помідорів
З баклажанів готують безліч різних кулінарних витворів, починаючи з рататуя і закінчуючи оладками. А ще з них вийде чудовий теплий салат. Це винахід
Який гарнір підходить до риби?
Приготувавши на обід рибу, виникає цілком закономірне питання про доречному гарнірі для неї. Пропонуємо розібратися з цим завданням, запропонувавши
Аджика з зелених помідорів на зиму
В період заготовок з овочів на зиму потрібно обов'язково випробувати на ділі нові рецепти. Щоб урізноманітнити свій асортимент консервації,