Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Айвар по-сербськи - рецепт

Айвар по-сербськи - рецепт

14-10-2016, 09:57
503
Айвар по-сербськи - рецепт
Ймовірно, у нас айвар отримав би звання овочевої ікри , але кулінарна номенклатура велить називати його соусом, а ми не наважуємося це оскаржити.
Оскільки кожна сербська господиня має свій сімейний рецепт, то і варіацій у цього соусу достатньо. Деякі з них ми маємо намір розглянути далі.

Сербський аварів – рецепт


Якщо у вас є можливість приготувати овочі для айвара на вогнищі, то неодмінно скористайтеся нею. Приготування овочів над вугіллям додасть готовому соусу приємний аромат димку.
Інгредієнти:

  • солодкий перець – 11 кг;

  • баклажан – 740 г;

  • часник – 5 зубків;

  • гострий перець – за смаком;

  • рослинне масло – 55 мл;

  • оцет – 15 мл


  • Приготування
    Обпаліть гострі і солодкі перчини на вогні до м'якості. По сусідству покладіть обсмажуватися і баклажан, також чекаючи, поки той дійде до повної готовності. Зніміть обгорілу з перців шкірку, видаліть насіння коробки. Обсмажений баклажан розділіть навпіл і выскребите м'якоть ложкою. Покладіть обсмажені овочі в чашу блендера, слідом додайте пасту з часникових зубков, оцет, олію, дрібку солі. Збийте все до однорідності і пробуйте, адаптуючи смак згідно вашим перевагам.

    Рецепт айвара по-сербськи на зиму


    Інгредієнти:

  • солодкий перець – 640 г;

  • томати – 480 м;

  • баклажан – 270 г;

  • часник – 2 зубки;

  • оцет – 25 мл;

  • оливкова олія – 75 мл.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати сербську закуску айвар, підготуйте томати. Надріжте шкірку на плодах і бланшируйте їх близько хвилини, після чого зніміть шкірку. Розділіть томати на великі шматки разом з очищеними перцем і баклажанами. Обсмажте перці і баклажани першими, не забувши добре посолити, додати шматочки помідорів, часникове пюре, після чого зменшіть вогонь. Залиште айвар увариваться на плиті протягом години. В самому кінці виварювання влийте оцет і зніміть пробу. Якщо смак заготовки вас влаштовує, розподіліть айвар по чистим банкам, накрийте і відправте на стерилізацію, після чого загорніть.

    Сербський соус айвар


    Інгредієнти:

  • солодкі перці – 790 г;

  • баклажани – 390 г;

  • часник – 2 зубки;

  • сік одного лимона;

  • жменя зелені петрушки.


  • Приготування
    Овочі та часник в оболонці відправте запікати до м'якості при 200 градусах. М'якоть перців і баклажанів помістіть в блендер, слідом видавіть вміст часникових зубков. Додайте сік лимона, дрібку солі і петрушку. Збийте все до однорідності перед подачею.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з запечених баклажанів, помідорів і перцю
    Салат з запечених баклажанів, помідорів і перцю
    Поки овочевий сезон остаточно не підійшов до кінця і на ринках ще можна знайти стиглі плоди, встигніть приготувати смачний салат з ароматних
    Айвар – рецепт
    Айвар – рецепт
    Відмінне балканське блюдо поспішайте зробити за нашими рецептами. Далі описані два простих способи приготування сербської та македонської айвара -
    Баклажани з помідорами і часником
    Баклажани з помідорами і часником
    Поєднання баклажанів та помідорів - ідеально, і цією перевагою користуються всі кулінари. З цього дуету можна приготувати безліч різноманітних страв,
    Теплий салат з баклажанів, перцю і помідорів
    Теплий салат з баклажанів, перцю і помідорів
    З баклажанів готують безліч різних кулінарних витворів, починаючи з рататуя і закінчуючи оладками. А ще з них вийде чудовий теплий салат. Це винахід
    Який гарнір підходить до риби?
    Який гарнір підходить до риби?
    Приготувавши на обід рибу, виникає цілком закономірне питання про доречному гарнірі для неї. Пропонуємо розібратися з цим завданням, запропонувавши
    Аджика з зелених помідорів на зиму
    Аджика з зелених помідорів на зиму
    В період заготовок з овочів на зиму потрібно обов'язково випробувати на ділі нові рецепти. Щоб урізноманітнити свій асортимент консервації,