» » Суп з горбуші

Суп з горбуші

Суп з горбуші
Якщо ви знаходитесь в пошуках багатого білком страви, яку можна включити в свій раціон, то спробуйте зварити суп з горбуші. Деякі з найбільш смачних рецептів ми опишемо нижче.

Рибний суп з консервів горбуші


Можливість дістати якісний шматок свіжої горбуші випадає далеко не завжди, а ось баночку консервованої рибної м'якоті можна без проблем знайти в будь-якому супермакете. Таку доступну рибну основу ми і будемо використовувати в рамках цього рецепта.
Інгредієнти:

  • вершкове масло – 55 г;

  • порей – 165 г;

  • морква – 95 г;

  • стебла селери – 115 г;

  • гілочки чебрецю – 3 шт.;

  • картопля – 140 г;

  • молоко – 460 мл;

  • вершки – 215 мл;

  • борошно – 15 г;

  • курячий бульйон – 780 г;

  • консервована горбуша – 415 р.


  • Приготування
    Розтопіть вершкове масло і використовуйте його для пасерування шматочків порею, моркви і селери. Коли овочева зажарка розм'якшиться, влийте в сотейник трохи води, щоб від дна відстали пригорілі шматочки. Додайте кубики картоплі, покладіть чебрець і залийте все курячим бульйоном. Як тільки шматочки картопляних бульб розм'якшаться, додайте молоко і вершки, дочекайтеся закипання супу і покладіть шматочки консервованої горбуші. Зніміть страву з вогню і залиште настоятися протягом 15 хвилин перед подачею.

    Азіатський суп зі свіжої горбушею


    Шанувальники багатих смаків супів, приготованих за азіатським рецептами, неодмінно оцінять це лаконічне, але яскраве і цікаве блюдо. Характерний присмак супу надає бульйону дасі і паста місо, але перший можна сміливо замінити звичайним овочевим бульйоном.
    Інгредієнти:

  • бульйон даси – 11 л;

  • біла паста місо – за смаком;

  • філе горбуші – 175 г;

  • нашаткована капуста – 65 г;

  • морква – 70 г;

  • свіжий шпинат – 70 г;

  • сушені гриби шиітаке – 55 р.


  • Приготування
    Розігрійте духовку до 160 градусів. Бульйон доведіть до кипіння. Прийміть за підготовку овочів: морква дрібно натріть, шпинат промийте і обсушіть. Дно великого керамічного горщика змастіть пастою місо і викладіть в нього підготовлені овочі і скибочки риби. Залийте вміст горщика киплячим бульйоном, накрийте і залиште в духовці 5-7 хвилин.

    Суп із замороженої горбуші – рецепт


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля – 115 г;

  • порей – 95 г;

  • солодкий перець – 180 г;

  • часник – 5 зубків;

  • морква – 180 г;

  • консервована кукурудза – 190 г;

  • філе горбуші – 530 г;

  • рибний бульйон – 19 л;

  • лист лавра – 1 шт.


  • Приготування
    Першу п'ятірку овочевих інгредієнтів наріжте рівними шматочками. У сотейнику розігрійте трохи рослинного масла і використовуйте його для обжарювання овочевої суміші. Додайте до овочів кукурудзу і залийте все рибним бульйоном. Для аромату до вмісту каструлі можна покласти лавровий лист. Обробіть філе горбуші і розділіть його на кубики однакового розміру. Покладіть шматочки риби в бульйон з овочами і варіть все протягом 15 хвилин.

    Вершковий суп з горбушею


    Інгредієнти:

  • картопля – 260 г;

  • бекон – 4 скибочки;

  • жменю зеленої цибулі;

  • консервована кукурудза – 115 г;

  • часник – 3 зубки;

  • вершки – 185 мл;

  • молоко – 830 мл;

  • філе горбуші – 490 г;

  • сік лимона – за смаком;

  • жменю тертого сиру.


  • Приготування
    Картоплю відваріть до м'якості. Шматочки бекону отжарьте до хрускоту, перекладіть на серветки і використовуйте вытопившейся жир для обсмажування горбуші. Коли рибні шматочки обсмажаться зовні, покладіть до них кукурудзу, залийте все сумішшю вершків і молока. Окремо пюрируйте частина картоплі і додайте в суп пюре разом з цілими шматочками. Після закипання, приправте за смаком бульйон, влийте лимонний сік і додайте жменю тертого сиру. Доповніть сирний суп з горбушею зеленню цибулі перед подачею.
    Додав: admin | 21-09-2016, 12:04
    Переглядів: 384