Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепт супу місо в домашніх умовах

Рецепт супу місо в домашніх умовах

31-01-2016, 17:21
769
Рецепт супу місо в домашніх умовах
Бобова паста місо має не тільки багатогранним смаком, але і цілющими здібностями, які допомагають підвищити імунітет і боротися з простудними захворюваннями, що неймовірно актуально, враховуючи стрімке наближення холодів. Рецептами місо супів в домашніх умовах, які втілюються в життя бесхлопотно і швидко, і ми вирішили присвятити цей матеріал.

Класичний японський місо суп – рецепт


Інгредієнти для класичних японських рецептів не завжди доступні в місцевих супермаркетах, але вся справжність зникає при їх відсутності. Благо, з розвитком інтернет-маркетів дістати пучок капусти пліч-чой і пасти з тамаринду стає в рази простіше.
Інгредієнти:

  • вода - 720 мл;

  • тофу - 140 г;

  • паста місо - 35 г;

  • пучок капусти пліч-чой;

  • пір'я зеленої цибулі - 4-5 шт.;

  • лист норі;

  • паста з тамаринду - 1-2 ч. ложки;

  • рибний соус - 5 мл


  • Приготування
    Доведіть воду до кипіння і покладіть в неї нарізану кубиками сир. Дайте йому проваритися близько 2 хвилин, попередньо збавивши вогонь до середнього. Відберіть трохи води і розведіть в ній пасту місо. Вилийте розчин в каструлю з сиром і одразу ж прибирайте ємність з вогню – паста місо – продукт натурального бродіння, всі корисні якості якого зникають при кип'ятінні. Покладіть в суп крупно нарізані листя пліч-чой, нарізаний лист норі, зелений лук і пасту з тамаринду. Заправте блюдо рибним соусом і залиште під кришкою на 5 хвилин перед подачею.

    Місо суп з лососем – рецепт


    Інгредієнти:

  • вода - 970 мл;

  • порошок з водоростей даші - 1 1/2 ч. ложки;

  • паста місо - 45 г;

  • гриби шиітаке - 75 г;

  • качан пекінської капусти;

  • тофу - 145 г;

  • філе лосося - 170 р.


  • Приготування
    Попередньо видаливши кісточки з філе лосося (якщо такі є), наріжте його тонкими смужками. Тофу розділіть на кубики, а гриби шиітаке можна нарізати будь-яким зручним чином, лише б їх було зручно їсти.
    Доведіть воду до кипіння і розведіть в ній порошок даші. Покладіть в ароматний бульйон нашатковані листя пекінської капусти і гриби, дайте проваритися близько хвилини, а потім покладіть тофу з рибою і залиште на аналогічний період часу. По закінченні часу, розведіть в бульйоні пасту місо, попередньо прибравши посуд з вогню.

    Місо суп з креветками – рецепт


    Інгредієнти:

  • кунжутне масло - 35 мл;

  • порей (біла частина) - 1 шт.;

  • тертий імбир - 2 ч. ложки;

  • курячий бульйон - 18 л;

  • соєвий соус - 35 мл;

  • яєчна локшина - 115 г;

  • паста місо - 65 г;

  • креветки - 540 р.


  • Приготування
    На розігрітій олії з кунжуту спасеруйте кільця порею до тих пір, поки ті не дійдуть до напівготовності. Додайте до порей імбир і креветки, дочекайтеся, коли останні схопляться, але не дійдуть до готовності, і залийте все киплячим курячим бульйоном. Доповніть бульйон соєвим соусом і покладіть в нього яєчну локшину. Через пару хвилин, коли локшина стане м'якою, зніміть суп з вогню і розведіть в бульйоні пасту місо.

    Рецепт супу місо з грибами з 5 інгредієнтів

    Рецепт супу місо в домашніх умовах

    Інгредієнти:

  • гриби шиітаке (свіжі) - 240 г;

  • свіжий імбир - 30 г;

  • водорості вакаме - 5 г;

  • пір'я зеленої цибулі - 45 г;

  • паста місо - 45 р.


  • Приготування
    Наріжте вакаме на невеликі смужки: чим менше, тим краще. Залийте смужки водою і залиште набрякнути на час підготовки інших інгредієнтів. Наріжте очищені гриби, натріть імбир і подрібніть пір'я зеленої цибулі. Доведіть бульйон до кипіння і покладіть в нього всі підготовлені складові. Гриби шиітаке повинні прогрітися, а вода – насититися імбирним ароматом, на це піде не більше хвилини, після чого в супі можна розчиняти пасту місо і сервірувати його відразу ж, не забувши посипати заготовленої зеленню цибулі.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як готувати сушені гриби?
    Як готувати сушені гриби?
    З грибів сьогодні готують безліч самих незвичайних страв і успішно заготовляють на зиму різними способами. Одним з таких є сушка. Потім із сушених
    Овочі на сковороді-гриль
    Овочі на сковороді-гриль
    Запросто урізноманітнити повсякденне зимове меню можна, використовуючи рецепти представлені далі. Розповімо, як приготувати оригінальне і
    Курячий суп з вермішеллю в мультиварці
    Курячий суп з вермішеллю в мультиварці
    Класичний гарячий суп на курячому бульйоні - це найпростіше перше блюдо, яке можна приготувати без праці. Далі розповімо, як зі звичайного супу з
    Місо суп
    Місо суп
    Останнім часом японська кухня неймовірно популярна в Європі. Мало хто з нас не їв суші. Сьогодні ми спробуємо приготувати інше традиційне блюдо - суп
    Грибний суп з вермішеллю
    Грибний суп з вермішеллю
    Легкий і ситний суп з грибами і вермішеллю - ідеальне блюдо для весни, коли організм вимагає розвантаження від важкої зимової їжі. Рекомендуємо
    Суп-локшина з грибами
    Суп-локшина з грибами
    Суп-локшина - це не тільки ситні, але і вельми корисна страва. Воно допомагає набратися сил і чудово зігріває в холодну пору року. І сьогодні мова