Як готувати сушені гриби?
Найбільш очевидним і безтурботним способом заготовити гриби на зиму є сушка. Сушити плоди можна під палючим сонцем, але якщо погода за вікном далека від необхідної, замінити природні умови можна духовою шафою або спеціальної сушаркою-дегідратором. Якщо гриби висушені правильно , то потім їх можна використовувати як в перших стравах, так і в гарнірах і соусах. Про подробиці того, як готувати сушені гриби ми поговоримо далі.
Найпопулярнішим застосуванням сушених грибів шиітаке є варіння супів. Деревні східні гриби повні аромату і мають цікаву текстуру, яка доповнює класичний японський суп місо.
Інгредієнти:
Для бульйону:
корінь імбиру - 5 см;
водорості комбу (сушені) - 4 листочка;
сушені шиітаке - 6 шт.;
паста місо - 55 г;
сік одного лимона;
вода - 19 л.
Для супу:
сир тофу - 175 г;
сушені шиітаке - 8 шт.;
кунжутна олія - 25 мл;
соус шрірача - 5 мл;
локшина соба - 355 г;
зелень цибулі - 2-3 гілочки.
Приготування
Перед тим, як правильно готувати сушені гриби, необхідно замочити їх. Це правило стосується лише тих грибів, які підуть на додаток бульйону, шиітаке для самого бульйону, кладуть у киплячу воду сухими. Разом з грибами в окріп відправляються, водорості і імбир. Через півгодини бульйон проціджують, а потім розводять в ньому місо і лимонний сік.
Час, який йде на приготування бульйону, теж не варто витрачати даремно. Підготуйте тофу, нарізавши і приправивши гострим соусом шрірача і кунжутним маслом. Шматочки сиру потім відправляються в духовку на 9 хвилин при 200 градусах.
Наріжте розмочені гриби і додати їх у гарячий бульйон. Окремо відваріть локшину і вже готової покладіть в суп. Доповніть страву шматочками тофу і подавайте, посипавши цибульними пір'ям.
Картопля – нейтральний продукт, який здатний добре здружитися з великою кількістю самих інтенсивних смаків, одним з яких є смак лісових грибів. Засушений урожай можна пустити на улюблене багатьма страва – картопляний гратен.
Інгредієнти:
сушені білі гриби - 35 г;
панчетта - 185 г;
часникові зубки - 2 шт.;
ріпчаста цибуля - 115 г;
гілочки чебрецю - 2 шт.;
вершки - 235 мл;
молоко - 115 мл;
щіпка мускатного горіха;
картопляні бульби - 980 р;
тертий грюйер - 115 р.
Приготування
Перед тим, як готувати, у нашому випадку – смажити, сушені білі гриби, залийте їх 115 мл теплої води і залиште на 20 хвилин. По закінченні часу відіжміть надлишки вологи і наріжте гриби.
На розігрітій сковороді підрум'яньте скибочки панчетти, а залишки жиру використовуйте для пасерування цибулі. Коли цибульні шматочки стануть прозорими, посипте їх чебрецем і додайте гриби. Дайте грибів схопитися рум'янцем.
Влийте воду, що залишилася після грибів до молока і вершків, додайте мускат і підігрійте всі разом. У форму шарами викладайте тонкі скибочки картоплі, грибна зажарку і сир, поливайте все молоком і повторюйте шари. Сформованное блюдо поставте в розігріту до 180 градусів духовку на годину.
Інгредієнти:
сушені білі гриби - 25 г;
оливкова олія - 45 мл;
ріпчаста цибуля - 115 г;
часникові зубки - 2 шт.;
овочевий бульйон - 480 мл;
свіжі печериці - 510 г;
жменя зелені шпинату;
сухе біле вино - 65 мл
Приготування
Залийте сушені гриби окропом і залиште на 15 хвилин. Спасеруйте свіжі гриби з цибулею, а після випаровування зайвої вологи додайте білі гриби і часник. Залийте все половиною бульйону, вином і грибний водою, дочекайтеся закипання і пюрируйте ополоник супу зі шпинатом. Змішайте пюре з іншим супом і подавайте.
Як готувати сушені гриби шиітаке?
Найпопулярнішим застосуванням сушених грибів шиітаке є варіння супів. Деревні східні гриби повні аромату і мають цікаву текстуру, яка доповнює класичний японський суп місо.
Інгредієнти:
Для бульйону:
Для супу:
Приготування
Перед тим, як правильно готувати сушені гриби, необхідно замочити їх. Це правило стосується лише тих грибів, які підуть на додаток бульйону, шиітаке для самого бульйону, кладуть у киплячу воду сухими. Разом з грибами в окріп відправляються, водорості і імбир. Через півгодини бульйон проціджують, а потім розводять в ньому місо і лимонний сік.
Час, який йде на приготування бульйону, теж не варто витрачати даремно. Підготуйте тофу, нарізавши і приправивши гострим соусом шрірача і кунжутним маслом. Шматочки сиру потім відправляються в духовку на 9 хвилин при 200 градусах.
Наріжте розмочені гриби і додати їх у гарячий бульйон. Окремо відваріть локшину і вже готової покладіть в суп. Доповніть страву шматочками тофу і подавайте, посипавши цибульними пір'ям.
Як готувати сушені гриби з картоплею?
Картопля – нейтральний продукт, який здатний добре здружитися з великою кількістю самих інтенсивних смаків, одним з яких є смак лісових грибів. Засушений урожай можна пустити на улюблене багатьма страва – картопляний гратен.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як готувати, у нашому випадку – смажити, сушені білі гриби, залийте їх 115 мл теплої води і залиште на 20 хвилин. По закінченні часу відіжміть надлишки вологи і наріжте гриби.
На розігрітій сковороді підрум'яньте скибочки панчетти, а залишки жиру використовуйте для пасерування цибулі. Коли цибульні шматочки стануть прозорими, посипте їх чебрецем і додайте гриби. Дайте грибів схопитися рум'янцем.
Влийте воду, що залишилася після грибів до молока і вершків, додайте мускат і підігрійте всі разом. У форму шарами викладайте тонкі скибочки картоплі, грибна зажарку і сир, поливайте все молоком і повторюйте шари. Сформованное блюдо поставте в розігріту до 180 градусів духовку на годину.
Як готувати суп з сушених білих грибів?
Інгредієнти:
Приготування
Залийте сушені гриби окропом і залиште на 15 хвилин. Спасеруйте свіжі гриби з цибулею, а після випаровування зайвої вологи додайте білі гриби і часник. Залийте все половиною бульйону, вином і грибний водою, дочекайтеся закипання і пюрируйте ополоник супу зі шпинатом. Змішайте пюре з іншим супом і подавайте.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як посмажити гриби?
Якщо вам пощастило обзавестися значним урожаєм грибів і не знаєте, як з ними вчинити далі, адже в голову приходить тільки їх смаження, то нехай вони
Гриби - рецепти приготування
Сьогодні гриби так широко використовуються, що в різноманітності рецептів дуже просто розгубитися. Пропонуємо рецепти, в яких описаний процес
Суп з сушених білих грибів
Білі гриби володіють вираженим ароматом і смаком, саме тому їх досить покласти в блюдо в зовсім невеликій кількості для того, щоб кожен їдець відчув
Картопля з грибами в горщиках
Представляємо вам кілька неймовірних рецептів, які допоможуть без клопоту вразити гостей чудовим стравою і продемонструвати свої незвичайні кулінарні
Грибний суп з вершками
Суп, приготований з будь-якими грибами, завжди виходить ароматним і неймовірно смачним. Пропонуємо урізноманітнити це чудове перше блюдо і розповімо,
Грибний суп з вермішеллю
Легкий і ситний суп з грибами і вермішеллю - ідеальне блюдо для весни, коли організм вимагає розвантаження від важкої зимової їжі. Рекомендуємо