» » Як готувати сушені гриби?

Як готувати сушені гриби?

Як готувати сушені гриби?
Найбільш очевидним і безтурботним способом заготовити гриби на зиму є сушка. Сушити плоди можна під палючим сонцем, але якщо погода за вікном далека від необхідної, замінити природні умови можна духовою шафою або спеціальної сушаркою-дегідратором. Якщо гриби висушені правильно , то потім їх можна використовувати як в перших стравах, так і в гарнірах і соусах. Про подробиці того, як готувати сушені гриби ми поговоримо далі.

Як готувати сушені гриби шиітаке?


Найпопулярнішим застосуванням сушених грибів шиітаке є варіння супів. Деревні східні гриби повні аромату і мають цікаву текстуру, яка доповнює класичний японський суп місо.
Інгредієнти:
Для бульйону:

  • корінь імбиру - 5 см;

  • водорості комбу (сушені) - 4 листочка;

  • сушені шиітаке - 6 шт.;

  • паста місо - 55 г;

  • сік одного лимона;

  • вода - 19 л.


  • Для супу:

  • сир тофу - 175 г;

  • сушені шиітаке - 8 шт.;

  • кунжутна олія - 25 мл;

  • соус шрірача - 5 мл;

  • локшина соба - 355 г;

  • зелень цибулі - 2-3 гілочки.


  • Приготування
    Перед тим, як правильно готувати сушені гриби, необхідно замочити їх. Це правило стосується лише тих грибів, які підуть на додаток бульйону, шиітаке для самого бульйону, кладуть у киплячу воду сухими. Разом з грибами в окріп відправляються, водорості і імбир. Через півгодини бульйон проціджують, а потім розводять в ньому місо і лимонний сік.
    Час, який йде на приготування бульйону, теж не варто витрачати даремно. Підготуйте тофу, нарізавши і приправивши гострим соусом шрірача і кунжутним маслом. Шматочки сиру потім відправляються в духовку на 9 хвилин при 200 градусах.
    Наріжте розмочені гриби і додати їх у гарячий бульйон. Окремо відваріть локшину і вже готової покладіть в суп. Доповніть страву шматочками тофу і подавайте, посипавши цибульними пір'ям.

    Як готувати сушені гриби з картоплею?


    Картопля – нейтральний продукт, який здатний добре здружитися з великою кількістю самих інтенсивних смаків, одним з яких є смак лісових грибів. Засушений урожай можна пустити на улюблене багатьма страва – картопляний гратен.
    Інгредієнти:

  • сушені білі гриби - 35 г;

  • панчетта - 185 г;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • гілочки чебрецю - 2 шт.;

  • вершки - 235 мл;

  • молоко - 115 мл;

  • щіпка мускатного горіха;

  • картопляні бульби - 980 р;

  • тертий грюйер - 115 р.


  • Приготування
    Перед тим, як готувати, у нашому випадку – смажити, сушені білі гриби, залийте їх 115 мл теплої води і залиште на 20 хвилин. По закінченні часу відіжміть надлишки вологи і наріжте гриби.
    На розігрітій сковороді підрум'яньте скибочки панчетти, а залишки жиру використовуйте для пасерування цибулі. Коли цибульні шматочки стануть прозорими, посипте їх чебрецем і додайте гриби. Дайте грибів схопитися рум'янцем.
    Влийте воду, що залишилася після грибів до молока і вершків, додайте мускат і підігрійте всі разом. У форму шарами викладайте тонкі скибочки картоплі, грибна зажарку і сир, поливайте все молоком і повторюйте шари. Сформованное блюдо поставте в розігріту до 180 градусів духовку на годину.

    Як готувати суп з сушених білих грибів?


    Інгредієнти:

  • сушені білі гриби - 25 г;

  • оливкова олія - 45 мл;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • часникові зубки - 2 шт.;
  • Як готувати сушені гриби?

  • овочевий бульйон - 480 мл;

  • свіжі печериці - 510 г;

  • жменя зелені шпинату;

  • сухе біле вино - 65 мл


  • Приготування
    Залийте сушені гриби окропом і залиште на 15 хвилин. Спасеруйте свіжі гриби з цибулею, а після випаровування зайвої вологи додайте білі гриби і часник. Залийте все половиною бульйону, вином і грибний водою, дочекайтеся закипання і пюрируйте ополоник супу зі шпинатом. Змішайте пюре з іншим супом і подавайте.
    Додав: admin | 27-12-2015, 20:18
    Переглядів: 1210