Найбільш очевидним і безтурботним способом заготовити гриби на зиму є сушка. Сушити плоди можна під палючим сонцем, але якщо погода за вікном далека від необхідної, замінити природні умови можна духовою шафою або спеціальної сушаркою-дегідратором. Якщо гриби висушені правильно , то потім їх можна використовувати як в перших стравах, так і в гарнірах і соусах. Про подробиці того, як готувати сушені гриби ми поговоримо далі.
Як готувати сушені гриби шиітаке?
Найпопулярнішим застосуванням сушених грибів шиітаке є варіння супів. Деревні східні гриби повні аромату і мають цікаву текстуру, яка доповнює класичний японський суп місо.
Інгредієнти: Для бульйону:
корінь імбиру - 5 см; водорості комбу (сушені) - 4 листочка; сушені шиітаке - 6 шт.; паста місо - 55 г; сік одного лимона; вода - 19 л. Для супу:
сир тофу - 175 г; сушені шиітаке - 8 шт.; кунжутна олія - 25 мл; соус шрірача - 5 мл; локшина соба - 355 г; зелень цибулі - 2-3 гілочки. Приготування Перед тим, як правильно готувати сушені гриби, необхідно замочити їх. Це правило стосується лише тих грибів, які підуть на додаток бульйону, шиітаке для самого бульйону, кладуть у киплячу воду сухими. Разом з грибами в окріп відправляються, водорості і імбир. Через півгодини бульйон проціджують, а потім розводять в ньому місо і лимонний сік.
Час, який йде на приготування бульйону, теж не варто витрачати даремно. Підготуйте тофу, нарізавши і приправивши гострим соусом шрірача і кунжутним маслом. Шматочки сиру потім відправляються в духовку на 9 хвилин при 200 градусах.
Наріжте розмочені гриби і додати їх у гарячий бульйон. Окремо відваріть локшину і вже готової покладіть в суп. Доповніть страву шматочками тофу і подавайте, посипавши цибульними пір'ям.
Як готувати сушені гриби з картоплею?
Картопля – нейтральний продукт, який здатний добре здружитися з великою кількістю самих інтенсивних смаків, одним з яких є смак лісових грибів. Засушений урожай можна пустити на улюблене багатьма страва – картопляний гратен.
Інгредієнти: сушені білі гриби - 35 г; панчетта - 185 г; часникові зубки - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 115 г; гілочки чебрецю - 2 шт.; вершки - 235 мл; молоко - 115 мл; щіпка мускатного горіха; картопляні бульби - 980 р; тертий грюйер - 115 р. Приготування Перед тим, як готувати, у нашому випадку – смажити, сушені білі гриби, залийте їх 115 мл теплої води і залиште на 20 хвилин. По закінченні часу відіжміть надлишки вологи і наріжте гриби.
На розігрітій сковороді підрум'яньте скибочки панчетти, а залишки жиру використовуйте для пасерування цибулі. Коли цибульні шматочки стануть прозорими, посипте їх чебрецем і додайте гриби. Дайте грибів схопитися рум'янцем.
Влийте воду, що залишилася після грибів до молока і вершків, додайте мускат і підігрійте всі разом. У форму шарами викладайте тонкі скибочки картоплі, грибна зажарку і сир, поливайте все молоком і повторюйте шари. Сформованное блюдо поставте в розігріту до 180 градусів духовку на годину.
Як готувати суп з сушених білих грибів?
Інгредієнти: сушені білі гриби - 25 г; оливкова олія - 45 мл; ріпчаста цибуля - 115 г; часникові зубки - 2 шт.; овочевий бульйон - 480 мл; свіжі печериці - 510 г; жменя зелені шпинату; сухе біле вино - 65 мл Приготування Залийте сушені гриби окропом і залиште на 15 хвилин. Спасеруйте свіжі гриби з цибулею, а після випаровування зайвої вологи додайте білі гриби і часник. Залийте все половиною бульйону, вином і грибний водою, дочекайтеся закипання і пюрируйте ополоник супу зі шпинатом. Змішайте пюре з іншим супом і подавайте.