Бобова паста місо має не тільки багатогранним смаком, але і цілющими здібностями, які допомагають підвищити імунітет і боротися з простудними захворюваннями, що неймовірно актуально, враховуючи стрімке наближення холодів. Рецептами місо супів в домашніх умовах, які втілюються в життя бесхлопотно і швидко, і ми вирішили присвятити цей матеріал.
Класичний японський місо суп – рецепт
Інгредієнти для класичних японських рецептів не завжди доступні в місцевих супермаркетах, але вся справжність зникає при їх відсутності. Благо, з розвитком інтернет-маркетів дістати пучок капусти пліч-чой і пасти з тамаринду стає в рази простіше.
Інгредієнти: вода - 720 мл; тофу - 140 г; паста місо - 35 г; пучок капусти пліч-чой; пір'я зеленої цибулі - 4-5 шт.; лист норі; паста з тамаринду - 1-2 ч. ложки; рибний соус - 5 мл Приготування Доведіть воду до кипіння і покладіть в неї нарізану кубиками сир. Дайте йому проваритися близько 2 хвилин, попередньо збавивши вогонь до середнього. Відберіть трохи води і розведіть в ній пасту місо. Вилийте розчин в каструлю з сиром і одразу ж прибирайте ємність з вогню – паста місо – продукт натурального бродіння, всі корисні якості якого зникають при кип'ятінні. Покладіть в суп крупно нарізані листя пліч-чой, нарізаний лист норі, зелений лук і пасту з тамаринду. Заправте блюдо рибним соусом і залиште під кришкою на 5 хвилин перед подачею.
Місо суп з лососем – рецепт
Інгредієнти: вода - 970 мл; порошок з водоростей даші - 1 1/2 ч. ложки; паста місо - 45 г; гриби шиітаке - 75 г; качан пекінської капусти; тофу - 145 г; філе лосося - 170 р. Приготування Попередньо видаливши кісточки з філе лосося (якщо такі є), наріжте його тонкими смужками. Тофу розділіть на кубики, а гриби шиітаке можна нарізати будь-яким зручним чином, лише б їх було зручно їсти.
Доведіть воду до кипіння і розведіть в ній порошок даші. Покладіть в ароматний бульйон нашатковані листя пекінської капусти і гриби, дайте проваритися близько хвилини, а потім покладіть тофу з рибою і залиште на аналогічний період часу. По закінченні часу, розведіть в бульйоні пасту місо, попередньо прибравши посуд з вогню.
Місо суп з креветками – рецепт
Інгредієнти: кунжутне масло - 35 мл; порей (біла частина) - 1 шт.; тертий імбир - 2 ч. ложки; курячий бульйон - 18 л; соєвий соус - 35 мл; яєчна локшина - 115 г; паста місо - 65 г; креветки - 540 р. Приготування На розігрітій олії з кунжуту спасеруйте кільця порею до тих пір, поки ті не дійдуть до напівготовності. Додайте до порей імбир і креветки, дочекайтеся, коли останні схопляться, але не дійдуть до готовності, і залийте все киплячим курячим бульйоном. Доповніть бульйон соєвим соусом і покладіть в нього яєчну локшину. Через пару хвилин, коли локшина стане м'якою, зніміть суп з вогню і розведіть в бульйоні пасту місо.
Рецепт супу місо з грибами з 5 інгредієнтів
Інгредієнти: гриби шиітаке (свіжі) - 240 г; свіжий імбир - 30 г; водорості вакаме - 5 г; пір'я зеленої цибулі - 45 г; паста місо - 45 р. Приготування Наріжте вакаме на невеликі смужки: чим менше, тим краще. Залийте смужки водою і залиште набрякнути на час підготовки інших інгредієнтів. Наріжте очищені гриби, натріть імбир і подрібніть пір'я зеленої цибулі. Доведіть бульйон до кипіння і покладіть в нього всі підготовлені складові. Гриби шиітаке повинні прогрітися, а вода – насититися імбирним ароматом, на це піде не більше хвилини, після чого в супі можна розчиняти пасту місо і сервірувати його відразу ж, не забувши посипати заготовленої зеленню цибулі.