Місо суп
Останнім часом японська кухня дуже популярна в багатьох країнах, в тому числі, в Росії та інших країнах колишнього Союзу. Інтерес до японської кухні зростає, і в багатьох великих містах навіть відкриваються спеціальні лавки і відділи у великих супермаркетах, де можна купити продукти для приготування традиційних японських страв, відповідні предмети посуду і прилади для їжі. Одним з традиційних страв японської кухні є місо суп. Взагалі, місо - це спеціальна ферментированная паста, що готується з соєвих бобів з додаванням рису та/або інших злаків, води і солі. У різних регіонах Японії місо готують по-різному. Колір пасти може бути різним: білим, кремовим, червонуватим, темно-коричневим (залежить від рецептури і часу ферментації, яка може тривати від декількох місяців до 10 років). Місо можуть відрізнятися за смаком і запахом. Паста місо використовується для приготування різних страв, в тому числі, і місо-супу. В Японії місо суп готують на сніданок, але він підходить і для іншого часу доби.
Приготування супу місо - справа не надто складна, якщо розібратися. Для приготування самого простого супу місо нам потрібні придбати традиційні японські продукти: концентрат дасі, пасту місо, тофу. Взагалі, до складу супу місо можуть входити і інші інгредієнти. Отже, готуємо простий місо суп в домашніх умовах.
Необхідні інгредієнти на 4 порції:
1 5 чайних ложки дасі
грам 100-130 власне пасти місо
стільки ж тофу, нарізаного дрібними кубиками
5 молодих пір'я зеленого лука
4 склянки води.
За бажанням можна додати 1 столову ложку сухих водоростей (вакаме).
Приготування:
Замочимо сушені водорості. Заллємо водорості в невеликій окремій ємності невеликою кількістю кип'яченої води. Почекаємо, поки вони намокнуть і розпустяться. Заллємо в каструлю воду і доведемо до кипіння. Додамо дасі і ретельно перемішати до однорідності. Убавим вогонь до середнього і додамо в каструлю кубики тофу. Зіллємо воду з розмоклих водоростей і теж додамо їх в каструлю з супом. Проваримо на слабкому вогні протягом 1-2-х хвилин, не більше. У кожну з порційних чашок покладемо по порції пасти місо і заллємо приготованим супом. Ретельно перемішати. Додамо трохи подрібненого зеленого лука і можна подавати до столу.
Можна приготувати дуже смачний місо суп з лососем, звичайно ж, такий рецепт трохи цікавіше попереднього в певному сенсі, адже лососеві - дуже цінний, поживний, корисний і цілком делікатесний продукт.
Інгредієнти:
150-200 г філе свіжого лосося
05 столової ложки темної місо-пасти
чверть столової ложки світлої місо-пасти
2 чайних ложки сухого гранульованого бульйону «Хондаши» (або порошку дасі)
грам 100 сиру тофу
1 столова ложка соєвого соусу
5-6 грам сухих водоростей вакаме
05 літра води
3 пір'їнки зеленого лука
трохи насіння кунжуту.
Приготування:
Наллємо в каструлю півлітра води і доведемо до кипіння. Убавим вогонь. Додамо гранули або порошок сухого бульйону і розмішуєм до розчинення. Додамо ложку соєвого соусу. Філе лосося наріжемо невеликими шматочками і помістимо в киплячий бульйон. Проваримо 2 хвилини, не більше. Сир тофу наріжемо невеликими кубиками, додати в бульйон і проваримо ще 2 хвилини. Тепер вимкнемо вогонь і додамо світлої пасти місо і темною. Ретельно перемішаємо суп і знімемо з вогню. У кожну порціонну чашку покладемо невелика кількість сухих водоростей вакаме і заллємо приготованим супом, використовуючи ополоник. Посиплемо кунжутом і подрібненою зеленою цибулею. Почекаємо хвилин 5 щоб водорості розпустилися і суп готовий.
Можна приготувати цікавий місо суп з креветками і рисовою локшиною.
Інгредієнти:
грам 50 будь місо-пасти
грам 250-300 креветок
грам 100 рисової локшини
1 столова ложка рисового оцту
грам 150 тофу
трохи соєвого соусу
трохи кунжутного масла
5 пір'їн зеленого цибулі
1 столова ложка сухих водоростей вакаме.
Приготування:
Окремо відваримо креветки і остудимо, а потім очистимо. Тофу наріжемо дрібними кубиками і злегка обсмажимо прямо у каструлі (або сотейнику) на кунжутній олії. Додамо 1 столову ложку рисового оцту і приблизно стільки ж соєвого соусу. Перемішаємо і протушкуйте 2-3 хвилини, помішуючи. Заллємо тофу 05 л води і доведемо до кипіння. Додамо очищені креветки. Додамо місо-пасту і ретельно розмішуєм. Вимкнемо вогонь і накриємо кришкою. У кожну порціонну чашку для супу покладемо порцію рисової локшини. Заллємо локшину в чашках окропом і зіллємо воду. Додамо в кожну чашку потроху сухих водоростей вакаме і подрібненого зеленого лука. Тепер наллємо в кожну чашку з локшиною і водоростями супу, використовуючи ополоник. До будь-якого супу місо можна подати чашку підігрітого саке або келих віскі.
Як готувати місо суп?
Приготування супу місо - справа не надто складна, якщо розібратися. Для приготування самого простого супу місо нам потрібні придбати традиційні японські продукти: концентрат дасі, пасту місо, тофу. Взагалі, до складу супу місо можуть входити і інші інгредієнти. Отже, готуємо простий місо суп в домашніх умовах.
Необхідні інгредієнти на 4 порції:
Приготування:
Замочимо сушені водорості. Заллємо водорості в невеликій окремій ємності невеликою кількістю кип'яченої води. Почекаємо, поки вони намокнуть і розпустяться. Заллємо в каструлю воду і доведемо до кипіння. Додамо дасі і ретельно перемішати до однорідності. Убавим вогонь до середнього і додамо в каструлю кубики тофу. Зіллємо воду з розмоклих водоростей і теж додамо їх в каструлю з супом. Проваримо на слабкому вогні протягом 1-2-х хвилин, не більше. У кожну з порційних чашок покладемо по порції пасти місо і заллємо приготованим супом. Ретельно перемішати. Додамо трохи подрібненого зеленого лука і можна подавати до столу.
Місо суп з лососем
Можна приготувати дуже смачний місо суп з лососем, звичайно ж, такий рецепт трохи цікавіше попереднього в певному сенсі, адже лососеві - дуже цінний, поживний, корисний і цілком делікатесний продукт.
Інгредієнти:
Приготування:
Наллємо в каструлю півлітра води і доведемо до кипіння. Убавим вогонь. Додамо гранули або порошок сухого бульйону і розмішуєм до розчинення. Додамо ложку соєвого соусу. Філе лосося наріжемо невеликими шматочками і помістимо в киплячий бульйон. Проваримо 2 хвилини, не більше. Сир тофу наріжемо невеликими кубиками, додати в бульйон і проваримо ще 2 хвилини. Тепер вимкнемо вогонь і додамо світлої пасти місо і темною. Ретельно перемішаємо суп і знімемо з вогню. У кожну порціонну чашку покладемо невелика кількість сухих водоростей вакаме і заллємо приготованим супом, використовуючи ополоник. Посиплемо кунжутом і подрібненою зеленою цибулею. Почекаємо хвилин 5 щоб водорості розпустилися і суп готовий.
Місо з креветками
Можна приготувати цікавий місо суп з креветками і рисовою локшиною.
Інгредієнти:
Приготування:
Окремо відваримо креветки і остудимо, а потім очистимо. Тофу наріжемо дрібними кубиками і злегка обсмажимо прямо у каструлі (або сотейнику) на кунжутній олії. Додамо 1 столову ложку рисового оцту і приблизно стільки ж соєвого соусу. Перемішаємо і протушкуйте 2-3 хвилини, помішуючи. Заллємо тофу 05 л води і доведемо до кипіння. Додамо очищені креветки. Додамо місо-пасту і ретельно розмішуєм. Вимкнемо вогонь і накриємо кришкою. У кожну порціонну чашку для супу покладемо порцію рисової локшини. Заллємо локшину в чашках окропом і зіллємо воду. Додамо в кожну чашку потроху сухих водоростей вакаме і подрібненого зеленого лука. Тепер наллємо в кожну чашку з локшиною і водоростями супу, використовуючи ополоник. До будь-якого супу місо можна подати чашку підігрітого саке або келих віскі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з сьомги - рецепт
Любителям такої корисної червоної риби, як сьомга, припадуть до смаку оригінальні супи, основним інгредієнтом яких як раз і є цей продукт. Ми
Як приготувати гаспачо?
Гаспачо - традиційний томатний суп іспанських господинь. Однак тепер його готує весь світ, так і рецепт трохи видозмінився - гаспачо, який традиційно
Суп з кролика
Всім відомо, що кролятина - дуже корисне, дієтичне м'ясо, так що супом з кролика ви зможете нагодувати і маленької дитини, і голодного чоловіка.
Грибний суп з вермішеллю
Легкий і ситний суп з грибами і вермішеллю - ідеальне блюдо для весни, коли організм вимагає розвантаження від важкої зимової їжі. Рекомендуємо
Суп-локшина з грибами
Суп-локшина - це не тільки ситні, але і вельми корисна страва. Воно допомагає набратися сил і чудово зігріває в холодну пору року. І сьогодні мова
Рисовий суп в мультиварці
Рисовий суп - смачне і просте у приготуванні блюдо. Способів його створення з додаванням різних інгредієнтів досить багато. І сьогодні ми підкажемо