» » Рибний суп з горбуші

Рибний суп з горбуші

Рибний суп з горбуші
Горбуша - риба благородна і здатна прикрасити будь-яку страву, навіть таке просте як ординарний супчик. У хід йде все - дбайливі господині з залишилися після приготування горбуші голови, хвоста і плавників варять знатну вуха. А консерви можуть виручити, коли потрібно спорудити вечеря буквально за півгодини.

Рибний суп з консервованої горбуші


Інгредієнти:

  • горбуша консервована - 1 б.;

  • рис - 3 ст. ложки;

  • картопля - 3 шт.;

  • перець болгарський - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • перець духмяний горошком - 6 шт.;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • зелень - 1 пучок;

  • прованські трави - 1 ч. ложка;

  • масло рослинна - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Як зварити рибний суп з консервів? Горбуша у власному соку відмінно для цього підійде. У киплячу воду кидаємо нарізану кубиками картоплю, невелику цибулину цілком, лавровий лист і перець горошком. Солимо, через 10 хвилин додаємо промитий рис.
    Дрібно нарізану цибулю обсмажуємо до золотистого кольору, додаємо натерту на крупній тертці моркву, розкришений кубиками болгарський перець. Тушкуємо кілька хвилин під закритою кришкою.Готові овочі перекладаємо в супчик. Відкриваємо горбушу, зливаємо зайву олію, розминаємо виделкою рибку на більш дрібні шматочки і відправляємо їх у суп. Додаємо прованські трави, кип'ятимо ще 3 хвилини і знімемо з вогню.
    Краще дати рибному супчику настоятися півгодини. Після розливаємо по тарілках і посипаємо дрібно нарубаною зеленню.

    Рибний суп з горбуші зі щавлем - рецепт


    Дуже легкий і свіжий, зелений літній супчик. Рецепт розрахований на 4 порції.
    Інгредієнти:

  • філе горбуші на шкірі - 400 г;

  • картопля - 4 шт.;

  • яйця - 2 шт.;

  • щавель - 1 пучок;

  • сметана - 4 ст. ложки;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • перець чорний мелений - 1 щіпка.


  • Приготування
    Горбушу нарізаємо невеликими шматочками, викладаємо в каструлю. Заливаємо водою так, щоб вона на сантиметр покривала рибу. Доводимо до кипіння, прикручуємо вогонь і тушкуємо 15 хвилин.
    Нарізану кубиками картоплю кидаємо в киплячу солону воду (1 л) і варимо до готовності. Яйця розбиваємо в чашку, розмішуємо виделкою і вливаємо до картоплі. Додаємо дрібно нарізаний щавель і горбушу. Доводимо до кипіння, перчимо і знімаємо з вогню. Подаємо зі сметаною.

    Рибний суп-пюре з горбуші


    Інгредієнти:

  • філе горбуші - 300 г;

  • бульйон рибний - 15 л;

  • картопля - 6 шт.;

  • капуста цвітна - 300 г;

  • морква - 1 шт.;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • сухарі - 100 г;

  • вершки (жирність не менше 30%) - 3 ст. ложки;

  • зелень - 1 пучок;

  • олія - для смаження;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Дрібно ріжемо моркву, заливаємо рибним бульйоном, доводимо до кипіння і варимо 20 хвилин. Додаємо нарізану кубиками картоплю, а ще через 10 хвилин розділену на суцвіття цвітну капусту і шматочки риби. Варимо до готовності. Дрібно нарізану цибулю обсмажуємо до прозорості, додаємо в суп, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
    Подрібнюємо суп блендером, вливаємо вершки і добре перемішуємо. Розливаємо по тарілках, присипаємо дрібно нарубаної зеленню і сухариками.

    Рибний суп з голови горбуші


    Інгредієнти:

  • голова горбуші - 2 шт.;

  • масло вершкове - 2 ст. ложки;

  • пшоно - 3 ст. ложки;

  • картопля - 3 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • петрушка - 1 пучок;

  • чорний перець горошком - 5 шт.;
  • Рибний суп з горбуші

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Кидаємо в киплячу солону воду (3 л) нарізані кубиками картоплю і моркву, а також цілу цибулину. Пшоно вимочуємо 15 хвилин в теплій воді і додаємо в майбутню вуха, солимо. Тушкуємо під кришкою 20 хвилин на маленькому вогні, після выуживаем цілу цибулину. Голови горбуші розрізаємо вздовж на дві половини, промиваємо і видаляємо зябра. Додаємо в суп і варимо на повільному вогні до готовності з лавровим листом і перцю горошком. Знімаємо з плити, додаємо вершкове масло і дрібно нарізану петрушку.
    Додав: admin | 26-03-2015, 18:48
    Переглядів: 346