Якщо ви знаходитесь в пошуках багатого білком страви, яку можна включити в свій раціон, то спробуйте зварити суп з горбуші. Деякі з найбільш смачних рецептів ми опишемо нижче.
Рибний суп з консервів горбуші
Можливість дістати якісний шматок свіжої горбуші випадає далеко не завжди, а ось баночку консервованої рибної м'якоті можна без проблем знайти в будь-якому супермакете. Таку доступну рибну основу ми і будемо використовувати в рамках цього рецепта.
Інгредієнти: вершкове масло – 55 г; порей – 165 г; морква – 95 г; стебла селери – 115 г; гілочки чебрецю – 3 шт.; картопля – 140 г; молоко – 460 мл; вершки – 215 мл; борошно – 15 г; курячий бульйон – 780 г; консервована горбуша – 415 р. Приготування Розтопіть вершкове масло і використовуйте його для пасерування шматочків порею, моркви і селери. Коли овочева зажарка розм'якшиться, влийте в сотейник трохи води, щоб від дна відстали пригорілі шматочки. Додайте кубики картоплі, покладіть чебрець і залийте все курячим бульйоном. Як тільки шматочки картопляних бульб розм'якшаться, додайте молоко і вершки, дочекайтеся закипання супу і покладіть шматочки консервованої горбуші. Зніміть страву з вогню і залиште настоятися протягом 15 хвилин перед подачею.
Азіатський суп зі свіжої горбушею
Шанувальники багатих смаків супів, приготованих за азіатським рецептами, неодмінно оцінять це лаконічне, але яскраве і цікаве блюдо. Характерний присмак супу надає бульйону дасі і паста місо, але перший можна сміливо замінити звичайним овочевим бульйоном.
Інгредієнти: бульйон даси – 11 л; біла паста місо – за смаком; філе горбуші – 175 г; нашаткована капуста – 65 г; морква – 70 г; свіжий шпинат – 70 г; сушені гриби шиітаке – 55 р. Приготування Розігрійте духовку до 160 градусів. Бульйон доведіть до кипіння. Прийміть за підготовку овочів: морква дрібно натріть, шпинат промийте і обсушіть. Дно великого керамічного горщика змастіть пастою місо і викладіть в нього підготовлені овочі і скибочки риби. Залийте вміст горщика киплячим бульйоном, накрийте і залиште в духовці 5-7 хвилин.
Суп із замороженої горбуші – рецепт
Інгредієнти: ріпчаста цибуля – 115 г; порей – 95 г; солодкий перець – 180 г; часник – 5 зубків; морква – 180 г; консервована кукурудза – 190 г; філе горбуші – 530 г; рибний бульйон – 19 л; лист лавра – 1 шт. Приготування Першу п'ятірку овочевих інгредієнтів наріжте рівними шматочками. У сотейнику розігрійте трохи рослинного масла і використовуйте його для обжарювання овочевої суміші. Додайте до овочів кукурудзу і залийте все рибним бульйоном. Для аромату до вмісту каструлі можна покласти лавровий лист. Обробіть філе горбуші і розділіть його на кубики однакового розміру. Покладіть шматочки риби в бульйон з овочами і варіть все протягом 15 хвилин.
Вершковий суп з горбушею
Інгредієнти: картопля – 260 г; бекон – 4 скибочки; жменю зеленої цибулі; консервована кукурудза – 115 г; часник – 3 зубки; вершки – 185 мл; молоко – 830 мл; філе горбуші – 490 г; сік лимона – за смаком; жменю тертого сиру. Приготування Картоплю відваріть до м'якості. Шматочки бекону отжарьте до хрускоту, перекладіть на серветки і використовуйте вытопившейся жир для обсмажування горбуші. Коли рибні шматочки обсмажаться зовні, покладіть до них кукурудзу, залийте все сумішшю вершків і молока. Окремо пюрируйте частина картоплі і додайте в суп пюре разом з цілими шматочками. Після закипання, приправте за смаком бульйон, влийте лимонний сік і додайте жменю тертого сиру. Доповніть сирний суп з горбушею зеленню цибулі перед подачею.