Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Соус з агрусу до м'яса на зиму

Соус з агрусу до м'яса на зиму

21-09-2016, 11:57
827
Соус з агрусу до м'яса на зиму
Завдяки своєму кисло-солодкого смаку, аґрусовий соус можна сервірувати не тільки зі свининою та дичиною, але і доповнювати ним птицю і рибу. Детальніше про різновиди цієї цікавої зимової заготівлі ми поговоримо в рецептах нижче.

Соус з агрусу до м'яса – рецепт


Цей базовий соус складається всього з чотирьох інгредієнтів і може подаватися до свинині і курятині. Зрозуміло, ніхто не забороняє урізноманітнити базу прянощами по своєму смаку, особливо враховуючи те, що всі смаки в рамках цього рецепту вже добре збалансовані між собою.
Інгредієнти:

  • коричневий цукор – 145 г;

  • агрус – 1 ст.;

  • сік ананаса – 45 мл;

  • лимонний сік – 15 мл


  • Приготування
    Якщо ви плануєте зберігати соус в коморі всю зиму, то попередньо необхідно простерилізувати використану тару та кришки до неї. Поки банки стоять на стерилізації, прийміть за сам соус.
    Поставте сотейник на максимальний вогонь, всипте промиті ягоди і додайте цукор. Відразу ж слідом влийте сік лимона і ананаса, після чого починайте розминати ягоди виделкою. Через 5 хвилин зменшіть вогонь наполовину, продовжуйте варити соус, пюрируя його до досягнення бажаної консистенції (можна і зовсім збити вміст сотейника блендером!). По закінченні часу знову прикрутіть вогонь на половину і продовжуйте варити соус, помішуючи, ще 10 хвилин. Коли він загусне до такої міри, що буде покривати ложку рівномірним шаром, розлийте соус за стерильною тарі і закатайте.

    Соус до м'яса з зеленого агрусу з часником


    Ця версія соусу віддає азійськими нотками завдяки наявності цедри лайма, імбиру і часнику в рецепті. Для легкої гостроти можна додати як свіжий, так і сушений перець чилі. Такий соус підходить до птиці, жирній рибі і свинині.
    Інгредієнти:

  • аґрус – 430 г;

  • цукор – 95 г;

  • шматочок імбиру з великий палець;

  • часник – 1 зубок;

  • цедра 1 лайма.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати соус з агрусу до м'яса, очистіть від плодоніжок самі ягоди, а тару для консервування поставте на стерилізацію разом з кришками.
    Помістіть аґрус в сотейник і всипте цукор. Відразу ж слідом додайте пюрированный часник, нарізаний тонкими пластинами імбир і цедру одного лайма. Розімніть ягоди виделкою, щоб пустити сік, а потім проваріть 10 хвилин. Спробуйте соус, якщо він недостатньо кислуватий, додайте трохи лаймового соку. Розлийте заготовку по банкам і закатайте.

    Соус з червоного агрусу до м'яса


    Інгредієнти:

  • аґрус – 1/2 ст.;

  • соєвий соус – 15 мл;

  • цукор – 25 г;

  • вода – 110 мл;

  • гілочка розмарину.


  • Приготування
    Агрус покладіть в сотейник і тримайте на вогні, поки ягоди не розм'якшиться і не почнуть лопатися. Розімніть агрус виделкою, додайте сою, цукор, влийте воду і покладіть гілочку розмарину для аромату. Тримайте соус на вогні, помішуючи, до досягнення бажаної густоти, після чого загорніть в стерильних банках.
    Такий соус хороший зі свининою і філе яловичини.

    Кисло-солодкий соус до м'яса з агрусу


    Інгредієнти:

  • аґрус – 230 г;

  • гілочка бузини;

  • лимонний сік – 10 мл;

  • вершкове масло – 25 г;

  • цукор – 55 р.


  • Приготування
    Розтопіть вершкове масло разом з цукром, поки кристали не розчиняться. Додайте ягоди агрусу, сік лимона і бузину, залиште соус нудитися близько 15 хвилин. Після, готовий соус можна збити блендером для більшої однорідності, або відразу так, злегка неоднорідним, закатати в стерильних банках.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соус з агрусу на зиму - рецепти
    Соус з агрусу на зиму - рецепти
    Більшість соусів використовують для доповнення м'ясних страв. Але ця приправа покликана перетворити буденне частування в щось незвичайне. Спробуйте
    Аджика з агрусу
    Аджика з агрусу
    Якщо врожай агрусу досяг великих обсягів і їсти ягоди у свіжому вигляді вже несила, рекомендуємо пустити їх на приготування гострого часникового
    Компот із ревеню на зиму
    Компот із ревеню на зиму
    Кисло-солодкі стебла ревеню незаслужено вважають бур'яном. Тим не менш, його можна використовувати в якості основи для різних десертів, сиропів або
    Компот з агрусу з м'ятою
    Компот з агрусу з м'ятою
    Оскільки аґрус - ягода досить кисла, а цукор в компоти багато намагаються не додавати або класти мінімальна кількість, склалася традиція доповнювати
    Варення з агрусу
    Варення з агрусу
    Багато господинь вважають, що варити варення з аґрусу - це клопітно і дуже затратно. Звичайно, навіть у розпал свого сезону агрус коштує чимало, але
    Желе з агрусу
    Желе з агрусу
    Желе з агрусу - чудове ласощі, що приготувати нескладно. Все, що вам знадобиться це аґрус, цукор і вода. І, звичайно, дотримуйтесь наших порад, і у