Соус з агрусу до м'яса на зиму
Завдяки своєму кисло-солодкого смаку, аґрусовий соус можна сервірувати не тільки зі свининою та дичиною, але і доповнювати ним птицю і рибу. Детальніше про різновиди цієї цікавої зимової заготівлі ми поговоримо в рецептах нижче.
Цей базовий соус складається всього з чотирьох інгредієнтів і може подаватися до свинині і курятині. Зрозуміло, ніхто не забороняє урізноманітнити базу прянощами по своєму смаку, особливо враховуючи те, що всі смаки в рамках цього рецепту вже добре збалансовані між собою.
Інгредієнти:
коричневий цукор – 145 г;
агрус – 1 ст.;
сік ананаса – 45 мл;
лимонний сік – 15 мл
Приготування
Якщо ви плануєте зберігати соус в коморі всю зиму, то попередньо необхідно простерилізувати використану тару та кришки до неї. Поки банки стоять на стерилізації, прийміть за сам соус.
Поставте сотейник на максимальний вогонь, всипте промиті ягоди і додайте цукор. Відразу ж слідом влийте сік лимона і ананаса, після чого починайте розминати ягоди виделкою. Через 5 хвилин зменшіть вогонь наполовину, продовжуйте варити соус, пюрируя його до досягнення бажаної консистенції (можна і зовсім збити вміст сотейника блендером!). По закінченні часу знову прикрутіть вогонь на половину і продовжуйте варити соус, помішуючи, ще 10 хвилин. Коли він загусне до такої міри, що буде покривати ложку рівномірним шаром, розлийте соус за стерильною тарі і закатайте.
Ця версія соусу віддає азійськими нотками завдяки наявності цедри лайма, імбиру і часнику в рецепті. Для легкої гостроти можна додати як свіжий, так і сушений перець чилі. Такий соус підходить до птиці, жирній рибі і свинині.
Інгредієнти:
аґрус – 430 г;
цукор – 95 г;
шматочок імбиру з великий палець;
часник – 1 зубок;
цедра 1 лайма.
Приготування
Перед тим, як приготувати соус з агрусу до м'яса, очистіть від плодоніжок самі ягоди, а тару для консервування поставте на стерилізацію разом з кришками.
Помістіть аґрус в сотейник і всипте цукор. Відразу ж слідом додайте пюрированный часник, нарізаний тонкими пластинами імбир і цедру одного лайма. Розімніть ягоди виделкою, щоб пустити сік, а потім проваріть 10 хвилин. Спробуйте соус, якщо він недостатньо кислуватий, додайте трохи лаймового соку. Розлийте заготовку по банкам і закатайте.
Інгредієнти:
аґрус – 1/2 ст.;
соєвий соус – 15 мл;
цукор – 25 г;
вода – 110 мл;
гілочка розмарину.
Приготування
Агрус покладіть в сотейник і тримайте на вогні, поки ягоди не розм'якшиться і не почнуть лопатися. Розімніть агрус виделкою, додайте сою, цукор, влийте воду і покладіть гілочку розмарину для аромату. Тримайте соус на вогні, помішуючи, до досягнення бажаної густоти, після чого загорніть в стерильних банках.
Такий соус хороший зі свининою і філе яловичини.
Інгредієнти:
аґрус – 230 г;
гілочка бузини;
лимонний сік – 10 мл;
вершкове масло – 25 г;
цукор – 55 р.
Приготування
Розтопіть вершкове масло разом з цукром, поки кристали не розчиняться. Додайте ягоди агрусу, сік лимона і бузину, залиште соус нудитися близько 15 хвилин. Після, готовий соус можна збити блендером для більшої однорідності, або відразу так, злегка неоднорідним, закатати в стерильних банках.
Соус з агрусу до м'яса – рецепт
Цей базовий соус складається всього з чотирьох інгредієнтів і може подаватися до свинині і курятині. Зрозуміло, ніхто не забороняє урізноманітнити базу прянощами по своєму смаку, особливо враховуючи те, що всі смаки в рамках цього рецепту вже добре збалансовані між собою.
Інгредієнти:
Приготування
Якщо ви плануєте зберігати соус в коморі всю зиму, то попередньо необхідно простерилізувати використану тару та кришки до неї. Поки банки стоять на стерилізації, прийміть за сам соус.
Поставте сотейник на максимальний вогонь, всипте промиті ягоди і додайте цукор. Відразу ж слідом влийте сік лимона і ананаса, після чого починайте розминати ягоди виделкою. Через 5 хвилин зменшіть вогонь наполовину, продовжуйте варити соус, пюрируя його до досягнення бажаної консистенції (можна і зовсім збити вміст сотейника блендером!). По закінченні часу знову прикрутіть вогонь на половину і продовжуйте варити соус, помішуючи, ще 10 хвилин. Коли він загусне до такої міри, що буде покривати ложку рівномірним шаром, розлийте соус за стерильною тарі і закатайте.
Соус до м'яса з зеленого агрусу з часником
Ця версія соусу віддає азійськими нотками завдяки наявності цедри лайма, імбиру і часнику в рецепті. Для легкої гостроти можна додати як свіжий, так і сушений перець чилі. Такий соус підходить до птиці, жирній рибі і свинині.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати соус з агрусу до м'яса, очистіть від плодоніжок самі ягоди, а тару для консервування поставте на стерилізацію разом з кришками.
Помістіть аґрус в сотейник і всипте цукор. Відразу ж слідом додайте пюрированный часник, нарізаний тонкими пластинами імбир і цедру одного лайма. Розімніть ягоди виделкою, щоб пустити сік, а потім проваріть 10 хвилин. Спробуйте соус, якщо він недостатньо кислуватий, додайте трохи лаймового соку. Розлийте заготовку по банкам і закатайте.
Соус з червоного агрусу до м'яса
Інгредієнти:
Приготування
Агрус покладіть в сотейник і тримайте на вогні, поки ягоди не розм'якшиться і не почнуть лопатися. Розімніть агрус виделкою, додайте сою, цукор, влийте воду і покладіть гілочку розмарину для аромату. Тримайте соус на вогні, помішуючи, до досягнення бажаної густоти, після чого загорніть в стерильних банках.
Такий соус хороший зі свининою і філе яловичини.
Кисло-солодкий соус до м'яса з агрусу
Інгредієнти:
Приготування
Розтопіть вершкове масло разом з цукром, поки кристали не розчиняться. Додайте ягоди агрусу, сік лимона і бузину, залиште соус нудитися близько 15 хвилин. Після, готовий соус можна збити блендером для більшої однорідності, або відразу так, злегка неоднорідним, закатати в стерильних банках.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус з агрусу на зиму - рецепти
Більшість соусів використовують для доповнення м'ясних страв. Але ця приправа покликана перетворити буденне частування в щось незвичайне. Спробуйте
Аджика з агрусу
Якщо врожай агрусу досяг великих обсягів і їсти ягоди у свіжому вигляді вже несила, рекомендуємо пустити їх на приготування гострого часникового
Компот із ревеню на зиму
Кисло-солодкі стебла ревеню незаслужено вважають бур'яном. Тим не менш, його можна використовувати в якості основи для різних десертів, сиропів або
Компот з агрусу з м'ятою
Оскільки аґрус - ягода досить кисла, а цукор в компоти багато намагаються не додавати або класти мінімальна кількість, склалася традиція доповнювати
Варення з агрусу
Багато господинь вважають, що варити варення з аґрусу - це клопітно і дуже затратно. Звичайно, навіть у розпал свого сезону агрус коштує чимало, але
Желе з агрусу
Желе з агрусу - чудове ласощі, що приготувати нескладно. Все, що вам знадобиться це аґрус, цукор і вода. І, звичайно, дотримуйтесь наших порад, і у