Сливова аджика на зиму
Таку чудеснейшую сливову аджику оцінить кожен член вашої родини, а як її приготувати розповімо далі, описавши кілька цікавих рецептів.
Інгредієнти:
щільні сливи («Угорка») – 37 кг;
гострий перець – 3 шт.;
солодкий (червоний) перець – 18 кг;
молодий часник – 280 м;
дрібний, білий цукор – 350 г;
дрібна сіль – 2 ст. ложки;
томатна паста – 35 ст. ложки;
вода – 150 мл;
перець – 1 ч. ложка.
Приготування
Вимиті сливи з підстави надрізаємо гострим ножем і витягаємо з розділених половинок кісточку. Сливові часточки пропускаємо через найдрібніше сито м'ясорубки, а за ними перекручуємо очищений від насіння і непотрібних плодоніжок болгарський перець і також очищений гострий перець. У теплій воді розмішуємо томатну пасту, вливаємо її в подрібнену кашку з фруктів і овочів, додаємо дрібний цукор з дрібною сіллю, чорний перчик і ставимо каструлю на газову плиту. Варимо цю незрівнянну аджику на протязі 45 хвилин, але потрібно не забути ввести окремо подрібнений через м'ясорубку часник за 10-12 хвилин до приготування нашої аджики.
Розливаємо наш сливовий соус з ошпаренным окропом банкам і до повного упору укупориваем всі стерильними металевими кришками.
Інгредієнти:
стиглі сливи – 14 кг;
м'ясисті помідори – 1 кг;
часник – 10 зубків;
ріпчаста цибуля (великий) – 3 шт.;
гострий перець – 15 стручка;
насіння кмину – 1 ч. ложка;
соняшникова олія – 100 мл;
кухонна сіль – 2 ч. ложки;
цукровий пісок – 4 ст. ложки.
Приготування
Очистивши всі вимиті сливи від кісточок, переміщаємо їх часточки у великий сотейник. Помідори трохи надрізаємо і бланшируем в ємності з киплячою водою 2 максимум 3 хвилини. Перекидаємо їх у великий друшляк і дуже швидко знімаємо з них полопавшуюся шкірку. Самі плоди розрізаємо на 4-5 частин і викладаємо їх поверх злив. Доливаємо в сотейник масла і виставляємо все на дуже слабенький вогонь. А поки ємність нагрівається, вводимо сюди дрібно нашатковану гострий перець, пропущений через прес часник, насіння ароматної кмину, цукор і кухонну сіль. У невеликій сковороді окремо пасеруємо на соняшниковій олії півкільця цибулі і, як тільки побачимо, що в сотейнику сливи з помідорами закипіли і добре пустили сік, викладаємо цибулю до загальної маси. Варимо вміст сотейника близько 18 хвилин, а після занурюємо в нього блендер і з його допомогою доводимо все до однорідної консистенції. Знову включаємо слабкий вогонь і після того як аджика закипить тримаємо її 8 хвилин. За скляним, прожареним в духовій шафі баночках розливаємо весь вміст сотейника і, накривши їх підсмаженою кришками укупориваем на зиму.
Інгредієнти:
сливи (чорнослив) – 25 кг;
ядра волоських горіхів – 280 м;
болгарський перець (м'ясистий) – 12 кг;
часник – 180 г;
кухонна сіль – 1 ст. ложка;
перець – 2/3 десертної ложки;
цукровий пісок – 120 р.
Приготування
Належним чином готуємо до подальшої консервації сливи, часник і м'ясистий болгарський перець (очищаємо від плодоніжок, кісточок, лушпиння, насіння). Потім все це подрібнюємо в одну велику ємність за допомогою електром'ясорубки і виставляємо на включену конфорку плити. Ядра волоських горіхів обсмажуємо в духовій шафі до тих пір, поки по кімнаті не почне розвіюватися їх аромат. Подрібнюємо їх у кавомолці і після того, як наша аджика покипить вже близько години, можна буде ввести горіхи. Разом з ними ми додаємо цукровий пісок, велику кухонну сіль і, звичайно ж, чорний перець. Знову даємо аджике поваритися, але всього лише 10-12 хвилин, а після в гарячому вигляді розливаємо її скляним (обов'язково стерильним) ємкостей і укупориваем кожну.
Сливова аджика у домашніх умовах – бабусин рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті сливи з підстави надрізаємо гострим ножем і витягаємо з розділених половинок кісточку. Сливові часточки пропускаємо через найдрібніше сито м'ясорубки, а за ними перекручуємо очищений від насіння і непотрібних плодоніжок болгарський перець і також очищений гострий перець. У теплій воді розмішуємо томатну пасту, вливаємо її в подрібнену кашку з фруктів і овочів, додаємо дрібний цукор з дрібною сіллю, чорний перчик і ставимо каструлю на газову плиту. Варимо цю незрівнянну аджику на протязі 45 хвилин, але потрібно не забути ввести окремо подрібнений через м'ясорубку часник за 10-12 хвилин до приготування нашої аджики.
Розливаємо наш сливовий соус з ошпаренным окропом банкам і до повного упору укупориваем всі стерильними металевими кришками.
Сливова аджика з помідорами – рецепт на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Очистивши всі вимиті сливи від кісточок, переміщаємо їх часточки у великий сотейник. Помідори трохи надрізаємо і бланшируем в ємності з киплячою водою 2 максимум 3 хвилини. Перекидаємо їх у великий друшляк і дуже швидко знімаємо з них полопавшуюся шкірку. Самі плоди розрізаємо на 4-5 частин і викладаємо їх поверх злив. Доливаємо в сотейник масла і виставляємо все на дуже слабенький вогонь. А поки ємність нагрівається, вводимо сюди дрібно нашатковану гострий перець, пропущений через прес часник, насіння ароматної кмину, цукор і кухонну сіль. У невеликій сковороді окремо пасеруємо на соняшниковій олії півкільця цибулі і, як тільки побачимо, що в сотейнику сливи з помідорами закипіли і добре пустили сік, викладаємо цибулю до загальної маси. Варимо вміст сотейника близько 18 хвилин, а після занурюємо в нього блендер і з його допомогою доводимо все до однорідної консистенції. Знову включаємо слабкий вогонь і після того як аджика закипить тримаємо її 8 хвилин. За скляним, прожареним в духовій шафі баночках розливаємо весь вміст сотейника і, накривши їх підсмаженою кришками укупориваем на зиму.
Рецепт сливової аджики на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Належним чином готуємо до подальшої консервації сливи, часник і м'ясистий болгарський перець (очищаємо від плодоніжок, кісточок, лушпиння, насіння). Потім все це подрібнюємо в одну велику ємність за допомогою електром'ясорубки і виставляємо на включену конфорку плити. Ядра волоських горіхів обсмажуємо в духовій шафі до тих пір, поки по кімнаті не почне розвіюватися їх аромат. Подрібнюємо їх у кавомолці і після того, як наша аджика покипить вже близько години, можна буде ввести горіхи. Разом з ними ми додаємо цукровий пісок, велику кухонну сіль і, звичайно ж, чорний перець. Знову даємо аджике поваритися, але всього лише 10-12 хвилин, а після в гарячому вигляді розливаємо її скляним (обов'язково стерильним) ємкостей і укупориваем кожну.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сливова аджика
Коли все варення і компоти закатані, а сливовий урожай ще не вичерпався, є сенс подумати про приготуванні пікантного соусу з цих фруктів. Далі
Аджика з хріном і помідорами на зиму
Немає нічого приємніше, ніж в холодну пору відкрити баночку домашнього ароматного соусу і доповнити їм м'ясне блюдо. Жоден магазинний продукт не
Варена аджика на зиму
Сьогодні в магазинах представлений неймовірний асортимент соусів на будь-який смак. Набагато краще і корисніше замінити покупний продукт домашнім.
Аджика з кабачків з томатною пастою
Однією з популярних кабачкового заготовок на зиму є аджика. І зовсім не даремно. Ця закуска виходить легкою, у міру гострої і трохи пікантною завдяки
Варена аджика з хроном на зиму
Приготувавши варену аджику на зиму, ви забезпечуєте себе неймовірно смачним соусом, який чудово підійде до м'ясних страв. Пропонуємо заготовити
Аджика на зиму
Аджика - це гостра абхазька приправа, яку додають в супи, другі страви або використовують в якості соусу-дипа для м'яса. Давайте розберемося, як її