Сливова аджика
Не секрет, що велика частина творчих рецептів народжується просто під рукою не виявляється одних інгредієнтів, зате в наявності інші. Якщо ви любите різні соуси і обов'язково закатываете аджику, а помідорів вродило мало, не біда. Відмінний варіант – сливова аджика, рецепт цього соусу нескладний, а результат порадує вас вийде аджика з особливим гострим смаком, з солодкими фруктовими нотами і легкою кислинкою.
Просто й швидко
Можна приготувати аджику з різних сортів сливи. В залежності від того, які фрукти ви виберете, може вийти більш солодка або більш кисла, водяниста або густа сливова аджика.
Інгредієнти:
стигла слива, досить м'яка – 4 кг;
часник – 4-8 часточок;
сіль – 15 ст. ложки;
цукровий пісок білий вітчизняного виробництва – 2 склянки;
гострий чилі або «Вогник» перчик – 3-4 шт.
Приготування
Сливу перебираємо, промиваємо, а коли стече вода, ріжемо на часточки, видаляючи кісточки. Якщо ви хочете отримати ідеальний продукт, складіть шматочки сливи у велику миску, додайте трохи води і проваріть на повільному вогні близько 10 хвилин, потім шумівкою діставайте сливу і протирайте через сито. В отримане пюре додайте цукор, очищений від насіння і змелений в кашку пекучий перчик і розтертий у ступці з сіллю часник. Уваривайте на повільному вогні протягом півгодини або довше, якщо хочете продукт більш густої консистенції. Або просто сміливі сливу на м'ясорубці і додайте продавлений через прес часник, дрібно нарізаний перчик, сіль і цукор, перемішайте і варіть до загустіння соусу. Як бачите, приготувати сливову аджику – справа проста і не надто довгий.
Більш звичний смак
Щось середнє між традиційною аджикою і соусом ткемалі вийде, якщо приготувати інший кавказький соус. Сливова аджика з помідорами – це дуже смачно і корисно.
Інгредієнти:
стигла велика синя зливу – 2 кг;
зелень (кріп, кінза, базилік, петрушка) – 1 великий пучок або середньому по 1 пучку кожного виду;
селера – 5-6 гілочок;
сіль гірська без добавок – 2 ст. ложки;
білий цукровий пісок вітчизняний – 2 склянки;
томати не водянисті, червоні, осінні – 2 кг;
цибулю білий салатний або жовтий ріпчаста – 4 шт.;
часник – 1 головка середнього розміру;
гострі перчики «Вогник» або чилі – 3 шт.;
мелена паприка в порошку – 2 ч. ложки.
Приготування
Вимиті і обсушені томати пропускаємо через м'ясорубку разом з очищеним цибулею, зеленню (без гілочок), селерою і сливами, з яких вийняли кісточки. Варимо на повільному вогні до закипання, потім ще півгодини. Додаємо подрібнені часник і гострий перчик (насіння з нього виймаємо), сіль і цукор, паприку. Перемішуємо і залишаємо покипіти ще чверть години.
За цим принципом готується аджика сливова на зиму – рецепт можна додати оцет. В кінці процесу доливаємо півсклянки оцту 6%, розподіляємо аджику по баночках і закатуємо. Виходить корисна заготівля, в якій містяться вітамін С, антиоксиданти, магній і залізо.
Сливова аджика з помідорами на зиму буде зберігатися і без оцту, якщо додати в середині процесу 200 г томатної пасти. Ну, а щоб здивувати гостей зовсім незвичайним соусом, додайте терті волоські горіхи – жменя горіхів на 1 кг аджики. Сливова аджика з горіхами чудово підійде і до м'ясних страв, і до пасти, і до гострих супів. Та й просто додати трохи соусу до звичних бутербродів або тарталеткам буде чудово. Зберігається сливова аджика в домашніх умовах не більше року в прохолодному місці.
Просто й швидко
Можна приготувати аджику з різних сортів сливи. В залежності від того, які фрукти ви виберете, може вийти більш солодка або більш кисла, водяниста або густа сливова аджика.
Інгредієнти:
Приготування
Сливу перебираємо, промиваємо, а коли стече вода, ріжемо на часточки, видаляючи кісточки. Якщо ви хочете отримати ідеальний продукт, складіть шматочки сливи у велику миску, додайте трохи води і проваріть на повільному вогні близько 10 хвилин, потім шумівкою діставайте сливу і протирайте через сито. В отримане пюре додайте цукор, очищений від насіння і змелений в кашку пекучий перчик і розтертий у ступці з сіллю часник. Уваривайте на повільному вогні протягом півгодини або довше, якщо хочете продукт більш густої консистенції. Або просто сміливі сливу на м'ясорубці і додайте продавлений через прес часник, дрібно нарізаний перчик, сіль і цукор, перемішайте і варіть до загустіння соусу. Як бачите, приготувати сливову аджику – справа проста і не надто довгий.
Більш звичний смак
Щось середнє між традиційною аджикою і соусом ткемалі вийде, якщо приготувати інший кавказький соус. Сливова аджика з помідорами – це дуже смачно і корисно.
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті і обсушені томати пропускаємо через м'ясорубку разом з очищеним цибулею, зеленню (без гілочок), селерою і сливами, з яких вийняли кісточки. Варимо на повільному вогні до закипання, потім ще півгодини. Додаємо подрібнені часник і гострий перчик (насіння з нього виймаємо), сіль і цукор, паприку. Перемішуємо і залишаємо покипіти ще чверть години.
За цим принципом готується аджика сливова на зиму – рецепт можна додати оцет. В кінці процесу доливаємо півсклянки оцту 6%, розподіляємо аджику по баночках і закатуємо. Виходить корисна заготівля, в якій містяться вітамін С, антиоксиданти, магній і залізо.
Сливова аджика з помідорами на зиму буде зберігатися і без оцту, якщо додати в середині процесу 200 г томатної пасти. Ну, а щоб здивувати гостей зовсім незвичайним соусом, додайте терті волоські горіхи – жменя горіхів на 1 кг аджики. Сливова аджика з горіхами чудово підійде і до м'ясних страв, і до пасти, і до гострих супів. Та й просто додати трохи соусу до звичних бутербродів або тарталеткам буде чудово. Зберігається сливова аджика в домашніх умовах не більше року в прохолодному місці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сливова аджика на зиму
Цікава варіація пекучої консервації описана в цьому матеріалі. Розповімо, як зробити шалено смачну аджику із звичайних слив, доповнених деякими
Аджика з аличі
Смачні соуси часто просто необхідні, щоб урізноманітнити меню, прикрасити або відтінити смак страви. Вельми популярний соус - аджика, родом з
Аджика без варіння на зиму
Справжню кавказьку аджику не піддають тепловій обробці, адже в ній досить консервуючих компонентів. Але в даній статті ми пропонуємо не зовсім
Аджика з зелених помідорів на зиму
В період заготовок з овочів на зиму потрібно обов'язково випробувати на ділі нові рецепти. Щоб урізноманітнити свій асортимент консервації,
Аджика у мультиварці
Класична аджика готується без варіння і може довго зберігатися без закочування банок. Ми ж пропонуємо не традиційний варіант соусу - на томатній
Аджика на зиму
Аджика - це гостра абхазька приправа, яку додають в супи, другі страви або використовують в якості соусу-дипа для м'яса. Давайте розберемося, як її