Таку чудеснейшую сливову аджику оцінить кожен член вашої родини, а як її приготувати розповімо далі, описавши кілька цікавих рецептів.
Сливова аджика у домашніх умовах – бабусин рецепт
Інгредієнти: щільні сливи («Угорка») – 37 кг; гострий перець – 3 шт.; солодкий (червоний) перець – 18 кг; молодий часник – 280 м; дрібний, білий цукор – 350 г; дрібна сіль – 2 ст. ложки; томатна паста – 35 ст. ложки; вода – 150 мл; перець – 1 ч. ложка. Приготування Вимиті сливи з підстави надрізаємо гострим ножем і витягаємо з розділених половинок кісточку. Сливові часточки пропускаємо через найдрібніше сито м'ясорубки, а за ними перекручуємо очищений від насіння і непотрібних плодоніжок болгарський перець і також очищений гострий перець. У теплій воді розмішуємо томатну пасту, вливаємо її в подрібнену кашку з фруктів і овочів, додаємо дрібний цукор з дрібною сіллю, чорний перчик і ставимо каструлю на газову плиту. Варимо цю незрівнянну аджику на протязі 45 хвилин, але потрібно не забути ввести окремо подрібнений через м'ясорубку часник за 10-12 хвилин до приготування нашої аджики.
Розливаємо наш сливовий соус з ошпаренным окропом банкам і до повного упору укупориваем всі стерильними металевими кришками.
Сливова аджика з помідорами – рецепт на зиму
Інгредієнти: стиглі сливи – 14 кг; м'ясисті помідори – 1 кг; часник – 10 зубків; ріпчаста цибуля (великий) – 3 шт.; гострий перець – 15 стручка; насіння кмину – 1 ч. ложка; соняшникова олія – 100 мл; кухонна сіль – 2 ч. ложки; цукровий пісок – 4 ст. ложки. Приготування Очистивши всі вимиті сливи від кісточок, переміщаємо їх часточки у великий сотейник. Помідори трохи надрізаємо і бланшируем в ємності з киплячою водою 2 максимум 3 хвилини. Перекидаємо їх у великий друшляк і дуже швидко знімаємо з них полопавшуюся шкірку. Самі плоди розрізаємо на 4-5 частин і викладаємо їх поверх злив. Доливаємо в сотейник масла і виставляємо все на дуже слабенький вогонь. А поки ємність нагрівається, вводимо сюди дрібно нашатковану гострий перець, пропущений через прес часник, насіння ароматної кмину, цукор і кухонну сіль. У невеликій сковороді окремо пасеруємо на соняшниковій олії півкільця цибулі і, як тільки побачимо, що в сотейнику сливи з помідорами закипіли і добре пустили сік, викладаємо цибулю до загальної маси. Варимо вміст сотейника близько 18 хвилин, а після занурюємо в нього блендер і з його допомогою доводимо все до однорідної консистенції. Знову включаємо слабкий вогонь і після того як аджика закипить тримаємо її 8 хвилин. За скляним, прожареним в духовій шафі баночках розливаємо весь вміст сотейника і, накривши їх підсмаженою кришками укупориваем на зиму.
Рецепт сливової аджики на зиму
Інгредієнти: сливи (чорнослив) – 25 кг; ядра волоських горіхів – 280 м; болгарський перець (м'ясистий) – 12 кг; часник – 180 г; кухонна сіль – 1 ст. ложка; перець – 2/3 десертної ложки; цукровий пісок – 120 р. Приготування Належним чином готуємо до подальшої консервації сливи, часник і м'ясистий болгарський перець (очищаємо від плодоніжок, кісточок, лушпиння, насіння). Потім все це подрібнюємо в одну велику ємність за допомогою електром'ясорубки і виставляємо на включену конфорку плити. Ядра волоських горіхів обсмажуємо в духовій шафі до тих пір, поки по кімнаті не почне розвіюватися їх аромат. Подрібнюємо їх у кавомолці і після того, як наша аджика покипить вже близько години, можна буде ввести горіхи. Разом з ними ми додаємо цукровий пісок, велику кухонну сіль і, звичайно ж, чорний перець. Знову даємо аджике поваритися, але всього лише 10-12 хвилин, а після в гарячому вигляді розливаємо її скляним (обов'язково стерильним) ємкостей і укупориваем кожну.