Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Соус бешамель – класичний рецепт

Соус бешамель – класичний рецепт

21-09-2016, 11:55
677
Соус бешамель – класичний рецепт
Цей соус додасть вашим, здавалося б, звичайним страв абсолютно новий, ні з чим не порівнянний вишуканий смак. Сьогодні ми підготували класичні рецепти незрівнянного бешамеля, з яких ви дізнаєтеся, з чим цей соус подають.

Соус бешамель для лазаньї – класичний рецепт


Інгредієнти:

  • домашнє молоко – 300 мл;

  • вершкове масло (825%) – 40 г;

  • пшеничне борошно – 3 ст. ложки;

  • дрібна сіль – щіпка;

  • суміш перців – за смаком;

  • мелений імбир – 1 /2 ч. ложки;

  • мускатний горіх – 2/3 ч. ложки.


  • Приготування
    Масло викладаємо на дно холодного сотейника, виставляємо його на пальник газової плити і на мінімальному полум'я вогню розтоплюємо його. Далі через кожні 10-12 секунд підсипаємо в масло просіяне пшеничне борошно і швиденько розмішуємо. Після того, як додамо останню ложку борошна, обсмажуємо цю густу маслянисту масу ще 15 хвилини. Далі вводимо сюди третю частину молока, розмішуємо його з інгредієнтами в сотейнику, а інші дві частини вводимо, як вводили борошно, через кожні 10 секунд. В результаті отримали досить рідкий соус і, щоб його загущатися, повільно нагріваємо так, щоб він дійшов до стадії закипання, але не закипів. У самому кінці ми вводимо в бешамель дрібну сіль («Екстра») і, поки він ще гріється, швидко розмішуємо.
    Оскільки рецепт лазаньї передбачає всякі спеції і ароматні прянощі, то додаємо в гарячий соус, суміш перців, мелений імбир і трохи мускатного горіха.
    Готовим бешамелем просочуйте листи лазаньї і ваша страва буде мати незрівнянний смак!

    Соус бешамель для жульєна – класичний рецепт


    Інгредієнти:

  • молоко – 180 мл;

  • жирні вершки – 70 мл;

  • борошно (високої якості) – 25 ст. ложки;

  • масло вершкове – 30 г;

  • перець, сіль – по щіпці;

  • ядра волоських горіхів – 4 шт.


  • Приготування
    Ставимо каструлю з товстим дном на вогонь, кладемо в неї потрібну кількість масла і розтоплюємо. Після ручне ситечко насипаємо борошно просіваємо в масло, перемішуючи. Нагріваємо цю густу суміш, поки вона не набуде більш виражений жовтуватий колір. Далі дуже тонкою цівкою вводимо кімнатної температури молоко і, розмішуючи розчиняємо в ньому вміст каструлі. Підігріваємо до добре теплого стану і дуже повільно вводимо жирні вершки. Тепер соус присипаємо дрібкою кухонної солі і меленого чорного перцю. Прогріваємо бешамель до тих пір, поки він не стане в'язким (загусне). В гарячий готовий соус протираємо через саму дрібну тертку ядра хороших волоських горіхів.
    Перед тим як ставити приготований жульєн для запікання в духовку, рясно поливаємо його смачним класичним бешамелем.

    Соус бешамель з сиром – класичний рецепт


    Інгредієнти:

  • молоко (32%) – 350 мл;

  • вершкове масло – 55 г;

  • пшеничне борошно (вищий сорт) – 35 ст. ложки;

  • сіль («Екстра») – 1/3 ч. ложки;

  • мускатний горіх – 2/3 ч. ложки;

  • волоський горіх – 2/3 ч. ложки;

  • твердий сир – 160 р.


  • Приготування
    Розтоплене в мікрохвильовці масло виливаємо в каструлю з нержавіючої сталі і ставимо на плиту. До нього потроху підсипаємо борошно вищого сорту, попередньо з'єднану з меленим волоським і мускатним горіхом. Обсмажуємо все до появи горіхового аромату, а далі починаємо підливати жирне молоко. Коли воно все увійде в каструлю і маса буде вымешана до однорідності, не перестаючи заважати силіконової лопаткою, доводимо масу до згущення. Тепер присипаємо соус дрібною сіллю, викладаємо в твердий тертий сир і до розплавлення всіх грудочок тримаємо його на вогні.
    Такий рецепт бешамеля просто чудово поєднується зі стравами з макаронних виробів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соус бешамель в домашніх умовах - рецепт
    Соус бешамель в домашніх умовах - рецепт
    Сьогодні на основі бешамеля готують безліч різноманітних соусів і страв. Далі підкажемо, як цей самий базовий соус зробити за традиційним рецептом і
    Лазанья з фаршем в духовці - рецепт
    Лазанья з фаршем в духовці - рецепт
    Існує безліч простих рецептів італійської лазаньї, адаптованих для домашньої кухні. Далі докладно розповімо декілька доступних способів приготування
    Лазанья болоньєзе з соусом бешамель
    Лазанья болоньєзе з соусом бешамель
    Шалено смачне і особливо популярне блюдо італійської кухні можна успішно створити самостійно. Пропонуємо два відмінних рецепта лазаньі болоньезе з
    Соус бешамель - рецепт
    Соус бешамель - рецепт
    Бешамель - французький соус, який знайшов застосування і на наших кухнях. Ви ще не знаєте, що таке бешамель і з чим його їдять? Тоді ми зараз вам
    Як приготувати соус Бешамель?
    Як приготувати соус Бешамель?
    Соус Бешамель, більше відомий господиням як білий соус, має кілька варіантів. Хочете урізноманітнити саму звичайну пасту або відварну рибу? Подайте
    Соус Бешамель для лазаньї
    Соус Бешамель для лазаньї
    Класичну італійську лазанью зазвичай готують під соусом «Бешамель». Він відноситься до високої європейської кухні. Варіацій її приготування існує