Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Соус бешамель в домашніх умовах - рецепт

Соус бешамель в домашніх умовах - рецепт

21-09-2016, 11:46
502
Соус бешамель в домашніх умовах - рецепт
Соус бешамель є невід'ємним компонентом безлічі цікавих і смачних страв. Без нього немислима лазанья і деякі види пасти. На основі бешамеля готуються більш складні соуси, а також безліч запіканок та інших страв.

Як готувати соус бешамель в домашніх умовах – класичний рецепт


Інгредієнти:

  • масло селянське вершкове – 65 г;

  • незбиране молоко – 1 л;

  • просеянная пшеничне борошно – 75 г;

  • горіх мускатний мелений – щіпка;

  • чорний свежеперемолотый перець – пару щіпок;

  • сіль кам'яна – за смаком.


  • Приготування
    Рецепт приготування класичного соусу бешамель абсолютно нескладний і припускає використання мінімального набору компонентів. Для початку вершкове масло, а воно повинно бути неодмінно натуральним і якісним, покласти в сотейник або глибоку сковороду і даємо йому розпуститися повністю. Всипаємо просіяне пшеничне борошно, неодмінно вищого сорту і пасеруємо її при безперервному помішуванні пару хвилин. Тепер малими порціями вливаємо холодне молоко (300 мл) і інтенсивно безперервно розмішуємо масу. Потім додаємо молоко, що залишилося, перемішуємо вміст посудини ретельно за допомогою віночка до однорідної текстури і припускаємо на самому малому вогні протягом п'яти хвилин, не забуваючи при цьому весь час помішувати соус.
    На завершення приправляємо соус бешамель сіллю, перцем, обов'язково свежеперемолотым, і мускатним горіхом, кладемо в нього шматочок вершкового масла і ще раз розмішуємо до його розчинення.

    Соус бешамель в домашніх умовах – рецепт з грибами і сиром


    Інгредієнти:

  • масло селянське вершкове – 65 г;

  • незбиране молоко – 1 л;

  • просеянная пшеничне борошно – 85 м;

  • горіх мускатний мелений – щіпка;

  • чорний свежеперемолотый перець – пару щіпок;

  • цибуля – 45 г;

  • печериці – 280 м;

  • сіль кам'яна – за смаком.


  • Приготування
    Базовий класичний рецепт соусу бешамель можна доповнювати різними компонентами, створюючи нові, не менш цікаві його варіації. В даному випадку ми приготуємо соус з грибами і сиром. В такому виконанні бешамель відмінно доповнить пасту або лазанью.
    Для приготування соусу, як і в класичному варіанті в розтопленому вершковому маслі пасеруємо борошно, після чого додаємо дрібненько нашатковану цибулину і ще через хвилину заздалегідь підготовлені промиті і нарізані грибочки. Смажимо компоненти протягом декількох хвилин, після чого потроху вливаємо молоко, безперервно перемішуючи вміст при цьому. Припускаємо бешамель на тихому вогні хвилин п'ятнадцять, приправивши його в процесі сіллю, перцем і мускатним горіхом, а в кінці томління вводимо перетертий сир. При бажанні можна відступити від класики і доповнити соус лаврушкой, яку потрібно отримати в кінці приготування.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соус бешамель – класичний рецепт
    Соус бешамель – класичний рецепт
    Бешамелем сьогодні заправляють безліч різноманітних страв, і далі розповімо, як цей соус власноруч приготувати за класичним рецептом. Підкажемо, як
    Рецепт лазаньї з фаршем в домашніх умовах
    Рецепт лазаньї з фаршем в домашніх умовах
    Сьогодні італійську пасту не складно приготувати самостійно. Неймовірний вибір рецептів вражає фантазію будь-якої господині і штовхає на черговий
    Лазанья з фаршем в духовці - рецепт
    Лазанья з фаршем в духовці - рецепт
    Існує безліч простих рецептів італійської лазаньї, адаптованих для домашньої кухні. Далі докладно розповімо декілька доступних способів приготування
    Лазанья болоньєзе з соусом бешамель
    Лазанья болоньєзе з соусом бешамель
    Шалено смачне і особливо популярне блюдо італійської кухні можна успішно створити самостійно. Пропонуємо два відмінних рецепта лазаньі болоньезе з
    Соус бешамель - рецепт
    Соус бешамель - рецепт
    Бешамель - французький соус, який знайшов застосування і на наших кухнях. Ви ще не знаєте, що таке бешамель і з чим його їдять? Тоді ми зараз вам
    Соус Бешамель для лазаньї
    Соус Бешамель для лазаньї
    Класичну італійську лазанью зазвичай готують під соусом «Бешамель». Він відноситься до високої європейської кухні. Варіацій її приготування існує