Соус бешамель в домашніх умовах - рецепт
Соус бешамель є невід'ємним компонентом безлічі цікавих і смачних страв. Без нього немислима лазанья і деякі види пасти. На основі бешамеля готуються більш складні соуси, а також безліч запіканок та інших страв.
Інгредієнти:
масло селянське вершкове – 65 г;
незбиране молоко – 1 л;
просеянная пшеничне борошно – 75 г;
горіх мускатний мелений – щіпка;
чорний свежеперемолотый перець – пару щіпок;
сіль кам'яна – за смаком.
Приготування
Рецепт приготування класичного соусу бешамель абсолютно нескладний і припускає використання мінімального набору компонентів. Для початку вершкове масло, а воно повинно бути неодмінно натуральним і якісним, покласти в сотейник або глибоку сковороду і даємо йому розпуститися повністю. Всипаємо просіяне пшеничне борошно, неодмінно вищого сорту і пасеруємо її при безперервному помішуванні пару хвилин. Тепер малими порціями вливаємо холодне молоко (300 мл) і інтенсивно безперервно розмішуємо масу. Потім додаємо молоко, що залишилося, перемішуємо вміст посудини ретельно за допомогою віночка до однорідної текстури і припускаємо на самому малому вогні протягом п'яти хвилин, не забуваючи при цьому весь час помішувати соус.
На завершення приправляємо соус бешамель сіллю, перцем, обов'язково свежеперемолотым, і мускатним горіхом, кладемо в нього шматочок вершкового масла і ще раз розмішуємо до його розчинення.
Інгредієнти:
масло селянське вершкове – 65 г;
незбиране молоко – 1 л;
просеянная пшеничне борошно – 85 м;
горіх мускатний мелений – щіпка;
чорний свежеперемолотый перець – пару щіпок;
цибуля – 45 г;
печериці – 280 м;
сіль кам'яна – за смаком.
Приготування
Базовий класичний рецепт соусу бешамель можна доповнювати різними компонентами, створюючи нові, не менш цікаві його варіації. В даному випадку ми приготуємо соус з грибами і сиром. В такому виконанні бешамель відмінно доповнить пасту або лазанью.
Для приготування соусу, як і в класичному варіанті в розтопленому вершковому маслі пасеруємо борошно, після чого додаємо дрібненько нашатковану цибулину і ще через хвилину заздалегідь підготовлені промиті і нарізані грибочки. Смажимо компоненти протягом декількох хвилин, після чого потроху вливаємо молоко, безперервно перемішуючи вміст при цьому. Припускаємо бешамель на тихому вогні хвилин п'ятнадцять, приправивши його в процесі сіллю, перцем і мускатним горіхом, а в кінці томління вводимо перетертий сир. При бажанні можна відступити від класики і доповнити соус лаврушкой, яку потрібно отримати в кінці приготування.
Як готувати соус бешамель в домашніх умовах – класичний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт приготування класичного соусу бешамель абсолютно нескладний і припускає використання мінімального набору компонентів. Для початку вершкове масло, а воно повинно бути неодмінно натуральним і якісним, покласти в сотейник або глибоку сковороду і даємо йому розпуститися повністю. Всипаємо просіяне пшеничне борошно, неодмінно вищого сорту і пасеруємо її при безперервному помішуванні пару хвилин. Тепер малими порціями вливаємо холодне молоко (300 мл) і інтенсивно безперервно розмішуємо масу. Потім додаємо молоко, що залишилося, перемішуємо вміст посудини ретельно за допомогою віночка до однорідної текстури і припускаємо на самому малому вогні протягом п'яти хвилин, не забуваючи при цьому весь час помішувати соус.
На завершення приправляємо соус бешамель сіллю, перцем, обов'язково свежеперемолотым, і мускатним горіхом, кладемо в нього шматочок вершкового масла і ще раз розмішуємо до його розчинення.
Соус бешамель в домашніх умовах – рецепт з грибами і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Базовий класичний рецепт соусу бешамель можна доповнювати різними компонентами, створюючи нові, не менш цікаві його варіації. В даному випадку ми приготуємо соус з грибами і сиром. В такому виконанні бешамель відмінно доповнить пасту або лазанью.
Для приготування соусу, як і в класичному варіанті в розтопленому вершковому маслі пасеруємо борошно, після чого додаємо дрібненько нашатковану цибулину і ще через хвилину заздалегідь підготовлені промиті і нарізані грибочки. Смажимо компоненти протягом декількох хвилин, після чого потроху вливаємо молоко, безперервно перемішуючи вміст при цьому. Припускаємо бешамель на тихому вогні хвилин п'ятнадцять, приправивши його в процесі сіллю, перцем і мускатним горіхом, а в кінці томління вводимо перетертий сир. При бажанні можна відступити від класики і доповнити соус лаврушкой, яку потрібно отримати в кінці приготування.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус бешамель – класичний рецепт
Бешамелем сьогодні заправляють безліч різноманітних страв, і далі розповімо, як цей соус власноруч приготувати за класичним рецептом. Підкажемо, як
Рецепт лазаньї з фаршем в домашніх умовах
Сьогодні італійську пасту не складно приготувати самостійно. Неймовірний вибір рецептів вражає фантазію будь-якої господині і штовхає на черговий
Лазанья з фаршем в духовці - рецепт
Існує безліч простих рецептів італійської лазаньї, адаптованих для домашньої кухні. Далі докладно розповімо декілька доступних способів приготування
Лазанья болоньєзе з соусом бешамель
Шалено смачне і особливо популярне блюдо італійської кухні можна успішно створити самостійно. Пропонуємо два відмінних рецепта лазаньі болоньезе з
Соус бешамель - рецепт
Бешамель - французький соус, який знайшов застосування і на наших кухнях. Ви ще не знаєте, що таке бешамель і з чим його їдять? Тоді ми зараз вам
Соус Бешамель для лазаньї
Класичну італійську лазанью зазвичай готують під соусом «Бешамель». Він відноситься до високої європейської кухні. Варіацій її приготування існує