Соус бешамель - рецепт
Соус бешамель - це вишуканий білий соус, який прийшов до нас із французької кухні. Його подають до різних овочевих, рибних і м'ясних страв, а також до лазаньї. Завдяки йому багато повсякденні страви з легкістю перетворюються на справжні шедеври, а він надає їм неповторний аромат і насичений пікантний смак. Приготувати соус бешамель зовсім не складно, переконайтеся в цьому самі, за нашими рецептами.
Інгредієнти:
масло вершкове – 40 р;
борошно – 50 р;
молоко коров'яче – 800 мл;
спеції;
мелений мускатний горіх – 1 ч. ложка.
Приготування
Пропонуємо вам рецепт класичного дієтичного соусу бешамель. Молоко добре розігріваємо, але не доводимо до кипіння. В іншій каструлі розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно і інтенсивно розмішуємо все до однорідного стану, не знімаючи з вогню. Потім тонкою цівкою невеликими порціями вливаємо тепле молочко і швиденько розмішуємо, не даючи утворюватися грудочок. Так поступово вводимо все молоко і не знімаємо каструлю з повільного вогню, поки соус не стане однорідним. По консистенції він повинен вийти, як досить рідка сметана. Після цього додаємо чайну ложечку меленого мускатного горіха і підсолюємо за смаком. Гарненько перемішуємо соус бешамель і знімаємо з вогню.
Інгредієнти:
масло вершкове – 130 г;
молоко – 1 л;
свіжі гриби – 100 г;
борошно – 100 г;
часник – за смаком;
мускатний горіх – за смаком;
спеції;
цибулина – 1 шт.
Приготування
Свіжі гриби, наприклад печериці, чистимо, промиваємо і відварюємо до готовності з додаванням солі. Потім відкидаємо їх на друшляк, остуджуємо і ріжемо невеликими шматочками. Чистимо цибулину, обполіскуємо, подрібнюємо і пасеруємо до прозорості в розтопленому вершковому маслі. Після цього додаємо гриби з дрібно подрібненим часником, перемішуємо і обсмажуємо до рум'яного кольору. Тепер перекладаємо овочі в блендер і подрібнюємо до однорідного стану. Додаємо за смаком сіль і перемішуємо. Для приготування соусу, в глибокому сотейнику розтоплюємо шматочок масла, висипаємо борошно і підрум'янюємо її, ретельно перемішуючи, щоб не було грудочок. Далі вливаємо тепле молоко і тушкуємо до загустіння. Потім додаємо за смаком сіль, мускатний горіх, викладаємо подрібнені гриби, перемішуємо і знімаємо соус бешамель з плити.
Інгредієнти:
борошно – 30 г;
масло вершкове – 50 г;
томатне пюре – 20 мл;
спеції;
молоко – 750 мл.
Приготування
Якщо у вас немає готового томатного пюре, то беремо стиглі помідори, робимо зверху кожного овоча невеликий надріз і обдаємо їх спочатку окропом, а потім холодною водою. З-за різкого перепаду температури шкірка лопне, і ви з легкістю її зніміть. Після цього подрібнюємо м'якоть томатів на самій маленькій тертці і обережно зливаємо частина виділився соку. В результаті у вас вийшло густувате, щільне пюре. Тепер розігріваємо на плиті сотейник, розтоплюємо в ньому вершкове масло, додаємо борошно і обсмажуємо її на мінімальному вогні. Як тільки пшеничний інгредієнт підрум'яниться, виливаємо тепле молоко і ретельно перемішуємо. В самому кінці вводимо томатне пюре, все розмішуємо і переходимо до приготування лазаньї.
Інгредієнти:
масло вершкове – 40 г;
борошно – 30 г;
жовток – 1 шт.;
молоко – 1 ст.;
сметана – 100 мл;
лимон – за смаком;
спеції.
Приготування
Масло розтоплюємо на сковороді, підрум'янюємо злегка на ньому борошно, розводимо все молоком і даємо масі закипіти. Потім додаємо лимонний сік за смаком, кладемо сметану і сильно прогріваємо. Знімаємо соус з плити, перемішуємо з яєчними жовтками і подаємо до смаженої або запеченої риби.
Класичний рецепт соусу бешамель
Інгредієнти:
Приготування
Пропонуємо вам рецепт класичного дієтичного соусу бешамель. Молоко добре розігріваємо, але не доводимо до кипіння. В іншій каструлі розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно і інтенсивно розмішуємо все до однорідного стану, не знімаючи з вогню. Потім тонкою цівкою невеликими порціями вливаємо тепле молочко і швиденько розмішуємо, не даючи утворюватися грудочок. Так поступово вводимо все молоко і не знімаємо каструлю з повільного вогню, поки соус не стане однорідним. По консистенції він повинен вийти, як досить рідка сметана. Після цього додаємо чайну ложечку меленого мускатного горіха і підсолюємо за смаком. Гарненько перемішуємо соус бешамель і знімаємо з вогню.
Рецепт соусу бешамель з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Свіжі гриби, наприклад печериці, чистимо, промиваємо і відварюємо до готовності з додаванням солі. Потім відкидаємо їх на друшляк, остуджуємо і ріжемо невеликими шматочками. Чистимо цибулину, обполіскуємо, подрібнюємо і пасеруємо до прозорості в розтопленому вершковому маслі. Після цього додаємо гриби з дрібно подрібненим часником, перемішуємо і обсмажуємо до рум'яного кольору. Тепер перекладаємо овочі в блендер і подрібнюємо до однорідного стану. Додаємо за смаком сіль і перемішуємо. Для приготування соусу, в глибокому сотейнику розтоплюємо шматочок масла, висипаємо борошно і підрум'янюємо її, ретельно перемішуючи, щоб не було грудочок. Далі вливаємо тепле молоко і тушкуємо до загустіння. Потім додаємо за смаком сіль, мускатний горіх, викладаємо подрібнені гриби, перемішуємо і знімаємо соус бешамель з плити.
Рецепт соусу бешамель для лазаньї
Інгредієнти:
Приготування
Якщо у вас немає готового томатного пюре, то беремо стиглі помідори, робимо зверху кожного овоча невеликий надріз і обдаємо їх спочатку окропом, а потім холодною водою. З-за різкого перепаду температури шкірка лопне, і ви з легкістю її зніміть. Після цього подрібнюємо м'якоть томатів на самій маленькій тертці і обережно зливаємо частина виділився соку. В результаті у вас вийшло густувате, щільне пюре. Тепер розігріваємо на плиті сотейник, розтоплюємо в ньому вершкове масло, додаємо борошно і обсмажуємо її на мінімальному вогні. Як тільки пшеничний інгредієнт підрум'яниться, виливаємо тепле молоко і ретельно перемішуємо. В самому кінці вводимо томатне пюре, все розмішуємо і переходимо до приготування лазаньї.
Рецепт соусу бешамель для риби
Інгредієнти:
Приготування
Масло розтоплюємо на сковороді, підрум'янюємо злегка на ньому борошно, розводимо все молоком і даємо масі закипіти. Потім додаємо лимонний сік за смаком, кладемо сметану і сильно прогріваємо. Знімаємо соус з плити, перемішуємо з яєчними жовтками і подаємо до смаженої або запеченої риби.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати соус Бешамель?
Соус Бешамель, більше відомий господиням як білий соус, має кілька варіантів. Хочете урізноманітнити саму звичайну пасту або відварну рибу? Подайте
Абрикосовий соус
Любителі солодких соусів до м'яса, неодмінно оцінять рецепти абрикосового соусу з нашої статті. Такий соус також послужить відмінним доповненням до
Соус Бешамель для лазаньї
Класичну італійську лазанью зазвичай готують під соусом «Бешамель». Він відноситься до високої європейської кухні. Варіацій її приготування існує
Лазанья з морепродуктів - рецепт
З італійської лазаньєю, звичайно ж, знайомі багато. Це м'ясний фарш з болоньєзе і соусом бешамель, який укладають на тонкі листи пасти. Але сьогодні
Лазанья з куркою - рецепт
Лазанья - популярне італійське блюдо, яке відоме у всьому світі. Варіантів її приготування з різноманітними начинками дуже багато. І зараз ми
Мусака з баклажанами
Мусака - це блюдо, яке прийшло до нас з Близького Сходу та Балкан. Воно схоже на нашу запіканку. В обов'язковому порядку в ньому повинні бути