Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати соус Бешамель?

Як приготувати соус Бешамель?

26-03-2015, 09:55
478
Як приготувати соус Бешамель?
Білий соус Бешамель готується з борошна, злегка спассерованной в маслі, а потім привареною в молоці або вершках (можливі різні варіації цього рецепту). Про це соусі багато чули, однак мало хто знає, як зробити його так, щоб він був ніжним, вишуканим і без грудочок.
Щоб приготувати соус бешамель, потрібно 2 цибулини, 750 мл молока, 2 столові ложки пшеничного борошна, 4 столові ложки сільського вершкового масла, сіль, мелений чорний перець.
Готуємо соус
Приготування соусу бешамель зазвичай не займає багато часу. Очищений ріпчасту цибулю наріжемо не занадто дрібно, потім викладемо в каструльку з молоком. Доведемо до кипіння і залишаємо настоюватися хвилин на 20 потім процідимо через сито. Розтопимо масло в окремому сотейнику, додамо борошно і перемішати лопаткою. Будемо обсмажувати борошно до приємного бежевого відтінку, а після цього дольем в сотейник молоко. Доводимо соус до кипіння, поперчити і присолим за смаком. Протомим на самому малому вогні протягом 20 хвилин, безперервно помішуючи лопаткою і соус готовий. Слід зауважити, що якщо планується подавати соус до м'ясних або рибних страв, то замість вказаної кількості молока можна використовувати суміш (1:1) молока і м'ясного (або рибного) бульйону.

Бешамель з грибами


Інгредієнти:

  • склянка молока (250 мл);

  • стакан м'ясного бульйону;

  • 03 склянки борошна;

  • 2-3 столових ложки сільського вершкового масла;

  • 100 г чистих сушених грибів;

  • 2 яєчних жовтка;

  • сіль;

  • перець.


  • Приготування:
    Розтопити в сотейнику масло, додамо борошно, перемішаємо. Будемо смажити на слабкому вогні борошно до приємного бежевого відтінку. Після акуратно увіллємо в сотейник молоко і ретельно перемішаємо до однорідності. Додамо 2 яєчних жовтка, акуратно, тонкою цівкою увіллємо м'ясний бульйон, підсолимо і перемішаємо. Після закипання додамо сушені (попередньо добре промиті) гриби (можна використовувати грибний порошок). Ще раз доводимо соус до кипіння і притомим протягом 20 хвилин, безперервно помішуючи лопаткою.

    Вершковий Бешамель


    Можна приготувати соус Бешамель з вершками.
    Інгредієнти:

  • 100 г натурального сільського вершкового масла;

  • 1 склянку 20% молочних вершків;

  • 2 столові ложки пшеничного борошна в/с;

  • трохи м'ясного бульйону;

  • сіль;

  • перець чорний мелений;

  • трохи тертого мускатного горіха.


  • Приготування:
    У сотейник з розтопленим маслом всипаємо борошно, помішуючи лопаткою, обсмажуємо, додаємо бульйон, а потім - холодні вершки, після чого уварюємо соус до необхідної консистенції.

    Паста з соусом Бешамель


    Добре приготувати пасту з соусом Бешамель - це дуже смачна страва, що готується просто і швидко з самих прозаїчних інгредієнтів.
    Інгредієнти:

  • власне паста (будь-які вироби);

  • 2 столові ложки натурального сільського вершкового масла;

  • 1 склянка вершків;

  • 2 столові ложки пшеничного борошна в/с;

  • 130 г сиру;

  • невеликий шматочок шинки;

  • перець чорний мелений;

  • сіль;

  • тертий мускатний горіх.


  • Приготування:
    Спочатку відварюємо пасту до стану al dente в злегка підсоленій воді і одночасно готуємо соус: у сотейнику на малому вогні розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно, перемішуючи лопаткою, щоб не було грудочок, і обсмажуємо її до приємного рум'яного відтінку. Злегка додаємо сіль, додаємо вершки і доводимо на найменшому вогні до потрібної густоти, безперервно помішуючи лопаткою або віночком. До кінця процесу додаємо тертий мускатний горіх - соус готовий. Тепер дві третини натертого на крупній тертці сиру додаємо в соус і прогріваємо його, постійно помішуючи лопаткою, щоб сир злегка подплавился, після чого знімаємо з вогню. Відкидаємо
    Як приготувати соус Бешамель?
    відварену пасту на друшляк і повертаємо назад в посуд, в якій її відварювали. Нарізаємо шинку короткою соломкою і додаємо туди ж. Додаємо соус і ретельно перемішуємо. При подачі добре посипати страву подрібненим часником і зеленню (базилік, петрушка, коріандр, розмарин). Можна присипати пасту з соусом тертим сиром і подавати. До такого вишуканої страви добре подати світлого столового вина.

    З чим їдять соус бешамель?


    Такий соус цілком гармонійно поєднується з білим м'ясом, рибою, овочами, яйцями і багатьма іншими продуктами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт болоньєзе
    Рецепт болоньєзе
    Батьківщиною соусу болоньєзе, є невеликий, але дуже популярний місто на півночі Італії - Болоньї. І популярність йому не в останню чергу приносить
    Соус Бешамель для лазаньї
    Соус Бешамель для лазаньї
    Класичну італійську лазанью зазвичай готують під соусом «Бешамель». Він відноситься до високої європейської кухні. Варіацій її приготування існує
    Соус для лазаньї
    Соус для лазаньї
    Лазанью - популярний у всьому світі італійське блюдо завжди готують під певним соусом, традиційно це «Бешамель». Але насправді варіацій їх для
    Як приготувати макарони з сиром?
    Як приготувати макарони з сиром?
    Виявляється, макарони можна приготувати по-різному. А якщо до них додати сир, то вийде взагалі окрема страва. Ви знаєте, як правильно зробити
    Різотто з овочами
    Різотто з овочами
    Різотто - італійське блюдо, яке славиться своїм смаком і легкістю, особливо, якщо це різотто з овочами. Таке блюдо можуть вживати люди, які стежать
    Лазанья з фаршем - рецепт
    Лазанья з фаршем - рецепт
    Італійська лазанья - чудове блюдо для експериментів. Кожна господиня сама може підібрати начинку для неї, благо вибір величезний. Її можна зробити з