Як приготувати соус Бешамель?
Білий соус Бешамель готується з борошна, злегка спассерованной в маслі, а потім привареною в молоці або вершках (можливі різні варіації цього рецепту). Про це соусі багато чули, однак мало хто знає, як зробити його так, щоб він був ніжним, вишуканим і без грудочок.
Щоб приготувати соус бешамель, потрібно 2 цибулини, 750 мл молока, 2 столові ложки пшеничного борошна, 4 столові ложки сільського вершкового масла, сіль, мелений чорний перець.
Готуємо соус
Приготування соусу бешамель зазвичай не займає багато часу. Очищений ріпчасту цибулю наріжемо не занадто дрібно, потім викладемо в каструльку з молоком. Доведемо до кипіння і залишаємо настоюватися хвилин на 20 потім процідимо через сито. Розтопимо масло в окремому сотейнику, додамо борошно і перемішати лопаткою. Будемо обсмажувати борошно до приємного бежевого відтінку, а після цього дольем в сотейник молоко. Доводимо соус до кипіння, поперчити і присолим за смаком. Протомим на самому малому вогні протягом 20 хвилин, безперервно помішуючи лопаткою і соус готовий. Слід зауважити, що якщо планується подавати соус до м'ясних або рибних страв, то замість вказаної кількості молока можна використовувати суміш (1:1) молока і м'ясного (або рибного) бульйону.
Інгредієнти:
склянка молока (250 мл);
стакан м'ясного бульйону;
03 склянки борошна;
2-3 столових ложки сільського вершкового масла;
100 г чистих сушених грибів;
2 яєчних жовтка;
сіль;
перець.
Приготування:
Розтопити в сотейнику масло, додамо борошно, перемішаємо. Будемо смажити на слабкому вогні борошно до приємного бежевого відтінку. Після акуратно увіллємо в сотейник молоко і ретельно перемішаємо до однорідності. Додамо 2 яєчних жовтка, акуратно, тонкою цівкою увіллємо м'ясний бульйон, підсолимо і перемішаємо. Після закипання додамо сушені (попередньо добре промиті) гриби (можна використовувати грибний порошок). Ще раз доводимо соус до кипіння і притомим протягом 20 хвилин, безперервно помішуючи лопаткою.
Можна приготувати соус Бешамель з вершками.
Інгредієнти:
100 г натурального сільського вершкового масла;
1 склянку 20% молочних вершків;
2 столові ложки пшеничного борошна в/с;
трохи м'ясного бульйону;
сіль;
перець чорний мелений;
трохи тертого мускатного горіха.
Приготування:
У сотейник з розтопленим маслом всипаємо борошно, помішуючи лопаткою, обсмажуємо, додаємо бульйон, а потім - холодні вершки, після чого уварюємо соус до необхідної консистенції.
Добре приготувати пасту з соусом Бешамель - це дуже смачна страва, що готується просто і швидко з самих прозаїчних інгредієнтів.
Інгредієнти:
власне паста (будь-які вироби);
2 столові ложки натурального сільського вершкового масла;
1 склянка вершків;
2 столові ложки пшеничного борошна в/с;
130 г сиру;
невеликий шматочок шинки;
перець чорний мелений;
сіль;
тертий мускатний горіх.
Приготування:
Спочатку відварюємо пасту до стану al dente в злегка підсоленій воді і одночасно готуємо соус: у сотейнику на малому вогні розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно, перемішуючи лопаткою, щоб не було грудочок, і обсмажуємо її до приємного рум'яного відтінку. Злегка додаємо сіль, додаємо вершки і доводимо на найменшому вогні до потрібної густоти, безперервно помішуючи лопаткою або віночком. До кінця процесу додаємо тертий мускатний горіх - соус готовий. Тепер дві третини натертого на крупній тертці сиру додаємо в соус і прогріваємо його, постійно помішуючи лопаткою, щоб сир злегка подплавился, після чого знімаємо з вогню. Відкидаємо відварену пасту на друшляк і повертаємо назад в посуд, в якій її відварювали. Нарізаємо шинку короткою соломкою і додаємо туди ж. Додаємо соус і ретельно перемішуємо. При подачі добре посипати страву подрібненим часником і зеленню (базилік, петрушка, коріандр, розмарин). Можна присипати пасту з соусом тертим сиром і подавати. До такого вишуканої страви добре подати світлого столового вина.
Такий соус цілком гармонійно поєднується з білим м'ясом, рибою, овочами, яйцями і багатьма іншими продуктами.
Щоб приготувати соус бешамель, потрібно 2 цибулини, 750 мл молока, 2 столові ложки пшеничного борошна, 4 столові ложки сільського вершкового масла, сіль, мелений чорний перець.
Готуємо соус
Приготування соусу бешамель зазвичай не займає багато часу. Очищений ріпчасту цибулю наріжемо не занадто дрібно, потім викладемо в каструльку з молоком. Доведемо до кипіння і залишаємо настоюватися хвилин на 20 потім процідимо через сито. Розтопимо масло в окремому сотейнику, додамо борошно і перемішати лопаткою. Будемо обсмажувати борошно до приємного бежевого відтінку, а після цього дольем в сотейник молоко. Доводимо соус до кипіння, поперчити і присолим за смаком. Протомим на самому малому вогні протягом 20 хвилин, безперервно помішуючи лопаткою і соус готовий. Слід зауважити, що якщо планується подавати соус до м'ясних або рибних страв, то замість вказаної кількості молока можна використовувати суміш (1:1) молока і м'ясного (або рибного) бульйону.
Бешамель з грибами
Інгредієнти:
Приготування:
Розтопити в сотейнику масло, додамо борошно, перемішаємо. Будемо смажити на слабкому вогні борошно до приємного бежевого відтінку. Після акуратно увіллємо в сотейник молоко і ретельно перемішаємо до однорідності. Додамо 2 яєчних жовтка, акуратно, тонкою цівкою увіллємо м'ясний бульйон, підсолимо і перемішаємо. Після закипання додамо сушені (попередньо добре промиті) гриби (можна використовувати грибний порошок). Ще раз доводимо соус до кипіння і притомим протягом 20 хвилин, безперервно помішуючи лопаткою.
Вершковий Бешамель
Можна приготувати соус Бешамель з вершками.
Інгредієнти:
Приготування:
У сотейник з розтопленим маслом всипаємо борошно, помішуючи лопаткою, обсмажуємо, додаємо бульйон, а потім - холодні вершки, після чого уварюємо соус до необхідної консистенції.
Паста з соусом Бешамель
Добре приготувати пасту з соусом Бешамель - це дуже смачна страва, що готується просто і швидко з самих прозаїчних інгредієнтів.
Інгредієнти:
Приготування:
Спочатку відварюємо пасту до стану al dente в злегка підсоленій воді і одночасно готуємо соус: у сотейнику на малому вогні розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно, перемішуючи лопаткою, щоб не було грудочок, і обсмажуємо її до приємного рум'яного відтінку. Злегка додаємо сіль, додаємо вершки і доводимо на найменшому вогні до потрібної густоти, безперервно помішуючи лопаткою або віночком. До кінця процесу додаємо тертий мускатний горіх - соус готовий. Тепер дві третини натертого на крупній тертці сиру додаємо в соус і прогріваємо його, постійно помішуючи лопаткою, щоб сир злегка подплавился, після чого знімаємо з вогню. Відкидаємо відварену пасту на друшляк і повертаємо назад в посуд, в якій її відварювали. Нарізаємо шинку короткою соломкою і додаємо туди ж. Додаємо соус і ретельно перемішуємо. При подачі добре посипати страву подрібненим часником і зеленню (базилік, петрушка, коріандр, розмарин). Можна присипати пасту з соусом тертим сиром і подавати. До такого вишуканої страви добре подати світлого столового вина.
З чим їдять соус бешамель?
Такий соус цілком гармонійно поєднується з білим м'ясом, рибою, овочами, яйцями і багатьма іншими продуктами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт болоньєзе
Батьківщиною соусу болоньєзе, є невеликий, але дуже популярний місто на півночі Італії - Болоньї. І популярність йому не в останню чергу приносить
Соус Бешамель для лазаньї
Класичну італійську лазанью зазвичай готують під соусом «Бешамель». Він відноситься до високої європейської кухні. Варіацій її приготування існує
Соус для лазаньї
Лазанью - популярний у всьому світі італійське блюдо завжди готують під певним соусом, традиційно це «Бешамель». Але насправді варіацій їх для
Як приготувати макарони з сиром?
Виявляється, макарони можна приготувати по-різному. А якщо до них додати сир, то вийде взагалі окрема страва. Ви знаєте, як правильно зробити
Різотто з овочами
Різотто - італійське блюдо, яке славиться своїм смаком і легкістю, особливо, якщо це різотто з овочами. Таке блюдо можуть вживати люди, які стежать
Лазанья з фаршем - рецепт
Італійська лазанья - чудове блюдо для експериментів. Кожна господиня сама може підібрати начинку для неї, благо вибір величезний. Її можна зробити з