Соус бешамель є невід'ємним компонентом безлічі цікавих і смачних страв. Без нього немислима лазанья і деякі види пасти. На основі бешамеля готуються більш складні соуси, а також безліч запіканок та інших страв.
Як готувати соус бешамель в домашніх умовах – класичний рецепт
Інгредієнти: масло селянське вершкове – 65 г; незбиране молоко – 1 л; просеянная пшеничне борошно – 75 г; горіх мускатний мелений – щіпка; чорний свежеперемолотый перець – пару щіпок; сіль кам'яна – за смаком. Приготування Рецепт приготування класичного соусу бешамель абсолютно нескладний і припускає використання мінімального набору компонентів. Для початку вершкове масло, а воно повинно бути неодмінно натуральним і якісним, покласти в сотейник або глибоку сковороду і даємо йому розпуститися повністю. Всипаємо просіяне пшеничне борошно, неодмінно вищого сорту і пасеруємо її при безперервному помішуванні пару хвилин. Тепер малими порціями вливаємо холодне молоко (300 мл) і інтенсивно безперервно розмішуємо масу. Потім додаємо молоко, що залишилося, перемішуємо вміст посудини ретельно за допомогою віночка до однорідної текстури і припускаємо на самому малому вогні протягом п'яти хвилин, не забуваючи при цьому весь час помішувати соус.
На завершення приправляємо соус бешамель сіллю, перцем, обов'язково свежеперемолотым, і мускатним горіхом, кладемо в нього шматочок вершкового масла і ще раз розмішуємо до його розчинення.
Соус бешамель в домашніх умовах – рецепт з грибами і сиром
Інгредієнти: масло селянське вершкове – 65 г; незбиране молоко – 1 л; просеянная пшеничне борошно – 85 м; горіх мускатний мелений – щіпка; чорний свежеперемолотый перець – пару щіпок; цибуля – 45 г; печериці – 280 м; сіль кам'яна – за смаком. Приготування Базовий класичний рецепт соусу бешамель можна доповнювати різними компонентами, створюючи нові, не менш цікаві його варіації. В даному випадку ми приготуємо соус з грибами і сиром. В такому виконанні бешамель відмінно доповнить пасту або лазанью.
Для приготування соусу, як і в класичному варіанті в розтопленому вершковому маслі пасеруємо борошно, після чого додаємо дрібненько нашатковану цибулину і ще через хвилину заздалегідь підготовлені промиті і нарізані грибочки. Смажимо компоненти протягом декількох хвилин, після чого потроху вливаємо молоко, безперервно перемішуючи вміст при цьому. Припускаємо бешамель на тихому вогні хвилин п'ятнадцять, приправивши його в процесі сіллю, перцем і мускатним горіхом, а в кінці томління вводимо перетертий сир. При бажанні можна відступити від класики і доповнити соус лаврушкой, яку потрібно отримати в кінці приготування.