Вернуться назад Распечатать

Соус бешамель в домашніх умовах - рецепт

Соус бешамель в домашніх умовах - рецепт
Соус бешамель є невід'ємним компонентом безлічі цікавих і смачних страв. Без нього немислима лазанья і деякі види пасти. На основі бешамеля готуються більш складні соуси, а також безліч запіканок та інших страв.

Як готувати соус бешамель в домашніх умовах – класичний рецепт


Інгредієнти:

  • масло селянське вершкове – 65 г;

  • незбиране молоко – 1 л;

  • просеянная пшеничне борошно – 75 г;

  • горіх мускатний мелений – щіпка;

  • чорний свежеперемолотый перець – пару щіпок;

  • сіль кам'яна – за смаком.


  • Приготування
    Рецепт приготування класичного соусу бешамель абсолютно нескладний і припускає використання мінімального набору компонентів. Для початку вершкове масло, а воно повинно бути неодмінно натуральним і якісним, покласти в сотейник або глибоку сковороду і даємо йому розпуститися повністю. Всипаємо просіяне пшеничне борошно, неодмінно вищого сорту і пасеруємо її при безперервному помішуванні пару хвилин. Тепер малими порціями вливаємо холодне молоко (300 мл) і інтенсивно безперервно розмішуємо масу. Потім додаємо молоко, що залишилося, перемішуємо вміст посудини ретельно за допомогою віночка до однорідної текстури і припускаємо на самому малому вогні протягом п'яти хвилин, не забуваючи при цьому весь час помішувати соус.
    На завершення приправляємо соус бешамель сіллю, перцем, обов'язково свежеперемолотым, і мускатним горіхом, кладемо в нього шматочок вершкового масла і ще раз розмішуємо до його розчинення.

    Соус бешамель в домашніх умовах – рецепт з грибами і сиром


    Інгредієнти:

  • масло селянське вершкове – 65 г;

  • незбиране молоко – 1 л;

  • просеянная пшеничне борошно – 85 м;

  • горіх мускатний мелений – щіпка;

  • чорний свежеперемолотый перець – пару щіпок;

  • цибуля – 45 г;

  • печериці – 280 м;

  • сіль кам'яна – за смаком.


  • Приготування
    Базовий класичний рецепт соусу бешамель можна доповнювати різними компонентами, створюючи нові, не менш цікаві його варіації. В даному випадку ми приготуємо соус з грибами і сиром. В такому виконанні бешамель відмінно доповнить пасту або лазанью.
    Для приготування соусу, як і в класичному варіанті в розтопленому вершковому маслі пасеруємо борошно, після чого додаємо дрібненько нашатковану цибулину і ще через хвилину заздалегідь підготовлені промиті і нарізані грибочки. Смажимо компоненти протягом декількох хвилин, після чого потроху вливаємо молоко, безперервно перемішуючи вміст при цьому. Припускаємо бешамель на тихому вогні хвилин п'ятнадцять, приправивши його в процесі сіллю, перцем і мускатним горіхом, а в кінці томління вводимо перетертий сир. При бажанні можна відступити від класики і доповнити соус лаврушкой, яку потрібно отримати в кінці приготування.