Цей соус додасть вашим, здавалося б, звичайним страв абсолютно новий, ні з чим не порівнянний вишуканий смак. Сьогодні ми підготували класичні рецепти незрівнянного бешамеля, з яких ви дізнаєтеся, з чим цей соус подають.
Соус бешамель для лазаньї – класичний рецепт
Інгредієнти: домашнє молоко – 300 мл; вершкове масло (825%) – 40 г; пшеничне борошно – 3 ст. ложки; дрібна сіль – щіпка; суміш перців – за смаком; мелений імбир – 1 /2 ч. ложки; мускатний горіх – 2/3 ч. ложки. Приготування Масло викладаємо на дно холодного сотейника, виставляємо його на пальник газової плити і на мінімальному полум'я вогню розтоплюємо його. Далі через кожні 10-12 секунд підсипаємо в масло просіяне пшеничне борошно і швиденько розмішуємо. Після того, як додамо останню ложку борошна, обсмажуємо цю густу маслянисту масу ще 15 хвилини. Далі вводимо сюди третю частину молока, розмішуємо його з інгредієнтами в сотейнику, а інші дві частини вводимо, як вводили борошно, через кожні 10 секунд. В результаті отримали досить рідкий соус і, щоб його загущатися, повільно нагріваємо так, щоб він дійшов до стадії закипання, але не закипів. У самому кінці ми вводимо в бешамель дрібну сіль («Екстра») і, поки він ще гріється, швидко розмішуємо.
Оскільки рецепт лазаньї передбачає всякі спеції і ароматні прянощі, то додаємо в гарячий соус, суміш перців, мелений імбир і трохи мускатного горіха.
Готовим бешамелем просочуйте листи лазаньї і ваша страва буде мати незрівнянний смак!
Соус бешамель для жульєна – класичний рецепт
Інгредієнти: молоко – 180 мл; жирні вершки – 70 мл; борошно (високої якості) – 25 ст. ложки; масло вершкове – 30 г; перець, сіль – по щіпці; ядра волоських горіхів – 4 шт. Приготування Ставимо каструлю з товстим дном на вогонь, кладемо в неї потрібну кількість масла і розтоплюємо. Після ручне ситечко насипаємо борошно просіваємо в масло, перемішуючи. Нагріваємо цю густу суміш, поки вона не набуде більш виражений жовтуватий колір. Далі дуже тонкою цівкою вводимо кімнатної температури молоко і, розмішуючи розчиняємо в ньому вміст каструлі. Підігріваємо до добре теплого стану і дуже повільно вводимо жирні вершки. Тепер соус присипаємо дрібкою кухонної солі і меленого чорного перцю. Прогріваємо бешамель до тих пір, поки він не стане в'язким (загусне). В гарячий готовий соус протираємо через саму дрібну тертку ядра хороших волоських горіхів.
Перед тим як ставити приготований жульєн для запікання в духовку, рясно поливаємо його смачним класичним бешамелем.
Соус бешамель з сиром – класичний рецепт
Інгредієнти: молоко (32%) – 350 мл; вершкове масло – 55 г; пшеничне борошно (вищий сорт) – 35 ст. ложки; сіль («Екстра») – 1/3 ч. ложки; мускатний горіх – 2/3 ч. ложки; волоський горіх – 2/3 ч. ложки; твердий сир – 160 р. Приготування Розтоплене в мікрохвильовці масло виливаємо в каструлю з нержавіючої сталі і ставимо на плиту. До нього потроху підсипаємо борошно вищого сорту, попередньо з'єднану з меленим волоським і мускатним горіхом. Обсмажуємо все до появи горіхового аромату, а далі починаємо підливати жирне молоко. Коли воно все увійде в каструлю і маса буде вымешана до однорідності, не перестаючи заважати силіконової лопаткою, доводимо масу до згущення. Тепер присипаємо соус дрібною сіллю, викладаємо в твердий тертий сир і до розплавлення всіх грудочок тримаємо його на вогні.
Такий рецепт бешамеля просто чудово поєднується зі стравами з макаронних виробів.