Соус табаско

Соус табаско
Цей гострий класичний американський соус ділиться на 5 видів, але головний, класичний, на відміну від інших, проходить тримісячну витримку в бочках із деревини. Ферментація такого роду допомагає домогтися набагато більш тонкого смаку продукту, виробити кислинку і посилити гостроту.
Склад соусу табаско не розголошується, проте відомо, що він складається з кайенского перцю, солі і оцту. Знаючи це, домашні кулінари з усього світу кинулися адаптувати рецепт приготування в умовах звичайної кухні. Деякі з цих рецептів ми опишемо далі.

Класичний рецепт соусу табаско


Цей найпростіший і базовий рецепт дозволяє досягти максимальної схожості з оригінальним соусом. В рамках рецепта можна використовувати кайенский перець, як в оригінальному рецепті, або перець чилі, куди більш доступний в наших краях.
Інгредієнти:

  • гострий перець (чилі або кайенский) – 17 кг;

  • сіль – 35 г;

  • вода – 475 мл;

  • оцет – 920 мл


  • Приготування
    Для приготування соусу табаско своїми руками, досить озброїтися потужним блендером і покласти в його чашу всі наведені у списку інгредієнтів. Врахуйте, що якщо ви хочете отримати не дуже гострий соус, то перед подрібненням можна отримати з насіння перців. Збийте всі компоненти соусу разом до отримання маси пюреподібної консистенції. Розлийте соус по чистим банкам і залиште в теплі приблизно на тиждень. За цей час соус почне бродити, тому необхідно буде давати вихід утворився газу. Для цього хоча б раз у добу відкривайте кришку на банках. По закінченні часу готовий соус можна зберігати в холодильнику аж до трьох місяців.

    Рецепт соусу табаско в домашніх умовах


    Для любителів гострого соусу з трохи більш багатим смаком, пропонуємо втілити в життя цю варіацію соусу з часником і хріном у складі. Цей рецепт зараховується до класичними рецептами виробництва 1947 року.
    Інгредієнти:

  • кайенский перець – 36 шт.;

  • часник – 1 зубок;

  • цукор – 15 г;

  • пучку солі;

  • вода – 235 мл;

  • оцет – 235 мл;

  • тертий хрін – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Змішайте воду разом з оцтом і додайте суміш на середньому вогні. Дайте суміші дійти до кипіння, покладіть зубок часнику, кайенский перець і тертий хрін. Залиште всі варитися до тих пір, поки часник і хрін не розм'якшаться, а потім зніміть суміш з вогню, відкиньте на сито і добре перетріть. Поверніть соус назад на плиту, доповніть цукром і сіллю, а потім, після повторного закипання, розлийте по чистим банкам. Готовий табаско краще зберігати в холодильнику.

    Гострий соус табаско


    Максимальної гостроти можна домогтися скороченням кількості рідини в рецепті, тому цей рецепт призначений для любителів екстремальної гостроти.
    Інгредієнти:

  • перці табаско – 12 шт.;

  • часник – 1 зубок;

  • оцет – 115 мл;

  • сіль, цукор – по 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Попередньо можете видалити насіння з перцю або залишити їх цілими. Покладіть перці в оцет разом з зубками часнику і варіть до розм'якшення. Коли перці будуть готові, протріть все через сито, а отримане пюре приправте і розведіть до консистенції жирних вершків з допомогою додаткової кількості оцту, якщо в цьому буде необхідність.
    З метою тривалого зберігання соус додатково кип'ятять і розливають по стерильним пляшках.

    Як приготувати соус табаско в домашніх умовах?


    Інгредієнти:

  • перці табаско – 20 шт.;

  • часник – 4 зубки;

  • ріпчаста цибуля – 85 м;

  • рослинна олія – 15 мл;

  • оцет – 235 мл;

  • вода – 475 мл


  • Приготування
    Швидко обсмажте перці разом з шматочками цибулі і часником протягом пари хвилин. Після того, як цибуля підрум'яниться, влийте в сотейник суміш води і оцту, після чого доведіть все до кипіння і залиште на 20 хвилин. Приготування соусу табаско майже завершено. Дайте суміші охолонути до теплого стану, потім протріть її через сито.
    Додав: admin | 21-09-2016, 11:46
    Переглядів: 161