Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Соус тартар в домашніх умовах – рецепт

Соус тартар в домашніх умовах – рецепт

28-05-2016, 11:33
253
Соус тартар в домашніх умовах – рецепт
Соус тартар вважається класикою французької кухні. Його основа являє собою перетерті з рослинним маслом жовтки, які під час приготування на швидку руку простіше всього готовим замінити майонезом. Доповненнями цієї нехитрої базі можуть служити дрібно нарізані соління і сама різноманітна зелень. Варіації рецепту соусу тартар в домашніх умовах ми розберемо нижче.

Як приготувати соус тартар в домашніх умовах?


Почнемо з класики і приготуємо цей дивовижно смачний соус з нуля, збиваючи базу власноруч, замість використання готового майонезу. В результаті смак соусу буде більш вираженим, а консистенція більш рідкою.
Інгредієнти:

  • яєчний жовток;

  • рослинне масло - 95 мл;

  • лимонний сік - 5 мл;

  • маринад з-під солоних огірків - 5 мл;

  • солоні огірки - 55 г;

  • каперси - 20 г;

  • гірчиця гостра - 1/2 ч. ложки;

  • зелень петрушки - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    В одну посуд збийте яєчний жовток, додайте сік лимона і огірковий маринад. Після збийте компоненти разом до формування емульсії, приблизно 10 секунд, а потім, продовжуючи збивання, починайте поступово і дуже повільно вливати олію. Коли майонез буде готовий, залишиться лише доповнити його подрібненим солоним огірком, каперсами, гірчицею і рубаною зеленню. В залежності від солоності огірків, додайте сіль в самому фіналі за смаком, а потім охолоджуйте тартар перед подачею.

    Соус тартар в домашніх умовах зі сметаною


    Для більш делікатного смаку без характерної для майонезу кислинки, змішуйте останній зі сметаною і краплею меду. На виході отримаєте дивно м'який, солодко-солоний соус.
    Інгредієнти:

  • каперси - 2 ст. ложки;

  • солоні огірки (середні) - 2 шт.;

  • подрібнений ріпчаста цибуля - 1 ст. ложка;

  • часник - 1 зубок;

  • мед - 5 мл;

  • оцет - 5 мл;

  • майонез - 45 г;

  • сметана - 120 р.


  • Приготування
    Почніть з нарізки солінь і каперсів невеликими шматочками. Змішайте соління зі свіжим цибулею, потім доповніть інгредієнти часниковою пастою і сумішшю оцту і меду. Покладіть порцію сметани і майонезу, а потім охолодіть готовий соус.

    Соус тартар - простий рецепт в домашніх умовах


    На відміну від представлених вище рецептів, в цьому смак соусу буде балансувати не на межі кислоти, солодощі та солоності, у нього додасться ще й гострий смаковий відтінок, яку можна отримати завдяки додаванню соусу «Табаско» або будь-якого іншого гострого соусу за смаком.
    Інгредієнти:

  • майонез - 410 г;

  • солоні огірки - 2 шт.;

  • соус «Табаско» - 4 краплі;

  • лимонний сік - за смаком;

  • зелень петрушки - 2 ст. ложки.


  • Приготування

  • Подрібніть солоні огірки разом із зеленню петрушки, після чого додайте їх до майонезній основі і добре перемішайте. Доповніть соус гострим «Табаско» і невеликою кількістю лимонного соку.

  • Готовий соус ідеально доповнює смажені овочі, м'ясо, яйця, рибу.


  • Соус тартар - приготування в домашніх умовах


    У даному рецепті замість солоних огірків використовуються гострі мариновані перці. Якщо ви хочете уникнути гостроти, то просто замініть гострі перці звичайним солодким.
    Соус тартар в домашніх умовах – рецепт

    Інгредієнти:

  • майонез - 240 г;

  • гострий перець консервований - 2 ст. ложки;

  • каперси - 1 ст. ложка;

  • ріпчаста цибуля - 20 г;

  • лимонний сік - 15 г;

  • діжонська гірчиця - 5 г;

  • вустерширський соус - 5 мл


  • Приготування
    Подрібніть перці разом з каперсами. Також дрібно наріжте і ріпчасту цибулю. Змішайте все з майонезом, дижонской гірчицею і вустерширським соусом. Доповніть соус соком лимона і знімайте пробу. Перед подачею готовий тартар краще охолодити. Він ідеально доповнює страви з риби і червоного м'яса, також хороший до закусок з фритюру.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соус тартар – класичний рецепт
    Соус тартар – класичний рецепт
    Чудовий ніжний соус тартар в нашій країні частіше подають до риби, проте не всі знають, що він чудово відтіняє смак і м'ясних страв. Подавши його до
    Як приготувати соус тартар?
    Як приготувати соус тартар?
    Незрівнянний, дивовижно ніжний соус рекомендуємо приготувати за запропонованими рецептами. Далі розповімо, як зробити чудовий, пікантний тартар за
    Сметанний соус з часником
    Сметанний соус з часником
    Доповнити навіть саме неабияке страва допоможе новий, смачний соус. Наприклад заправка зі звичайної сметани і пікантного часнику з легкістю
    Соус Тартар - рецепт
    Соус Тартар - рецепт
    Всесвітньо відомий французький соус Тартар користується величезною популярністю у любителів морепродуктів і страв з риби. А адже в приготуванні цього
    Тартар з лосося
    Тартар з лосося
    Тартаром називається будь-яке блюдо, що складається з дрібно нашаткованих продуктів. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька цікавих і водночас простих
    Тартар з тунця
    Тартар з тунця
    Тартар - це французька страва, так званий своєрідний спосіб подачі сирого м'яса та риби. І зараз ми поділимося з вами цікавими рецептами створення