Соус тартар в домашніх умовах – рецепт
Соус тартар вважається класикою французької кухні. Його основа являє собою перетерті з рослинним маслом жовтки, які під час приготування на швидку руку простіше всього готовим замінити майонезом. Доповненнями цієї нехитрої базі можуть служити дрібно нарізані соління і сама різноманітна зелень. Варіації рецепту соусу тартар в домашніх умовах ми розберемо нижче.
Почнемо з класики і приготуємо цей дивовижно смачний соус з нуля, збиваючи базу власноруч, замість використання готового майонезу. В результаті смак соусу буде більш вираженим, а консистенція більш рідкою.
Інгредієнти:
яєчний жовток;
рослинне масло - 95 мл;
лимонний сік - 5 мл;
маринад з-під солоних огірків - 5 мл;
солоні огірки - 55 г;
каперси - 20 г;
гірчиця гостра - 1/2 ч. ложки;
зелень петрушки - 1 ст. ложка.
Приготування
В одну посуд збийте яєчний жовток, додайте сік лимона і огірковий маринад. Після збийте компоненти разом до формування емульсії, приблизно 10 секунд, а потім, продовжуючи збивання, починайте поступово і дуже повільно вливати олію. Коли майонез буде готовий, залишиться лише доповнити його подрібненим солоним огірком, каперсами, гірчицею і рубаною зеленню. В залежності від солоності огірків, додайте сіль в самому фіналі за смаком, а потім охолоджуйте тартар перед подачею.
Для більш делікатного смаку без характерної для майонезу кислинки, змішуйте останній зі сметаною і краплею меду. На виході отримаєте дивно м'який, солодко-солоний соус.
Інгредієнти:
каперси - 2 ст. ложки;
солоні огірки (середні) - 2 шт.;
подрібнений ріпчаста цибуля - 1 ст. ложка;
часник - 1 зубок;
мед - 5 мл;
оцет - 5 мл;
майонез - 45 г;
сметана - 120 р.
Приготування
Почніть з нарізки солінь і каперсів невеликими шматочками. Змішайте соління зі свіжим цибулею, потім доповніть інгредієнти часниковою пастою і сумішшю оцту і меду. Покладіть порцію сметани і майонезу, а потім охолодіть готовий соус.
На відміну від представлених вище рецептів, в цьому смак соусу буде балансувати не на межі кислоти, солодощі та солоності, у нього додасться ще й гострий смаковий відтінок, яку можна отримати завдяки додаванню соусу «Табаско» або будь-якого іншого гострого соусу за смаком.
Інгредієнти:
майонез - 410 г;
солоні огірки - 2 шт.;
соус «Табаско» - 4 краплі;
лимонний сік - за смаком;
зелень петрушки - 2 ст. ложки.
Приготування
Подрібніть солоні огірки разом із зеленню петрушки, після чого додайте їх до майонезній основі і добре перемішайте. Доповніть соус гострим «Табаско» і невеликою кількістю лимонного соку.
Готовий соус ідеально доповнює смажені овочі, м'ясо, яйця, рибу.
У даному рецепті замість солоних огірків використовуються гострі мариновані перці. Якщо ви хочете уникнути гостроти, то просто замініть гострі перці звичайним солодким.
Інгредієнти:
майонез - 240 г;
гострий перець консервований - 2 ст. ложки;
каперси - 1 ст. ложка;
ріпчаста цибуля - 20 г;
лимонний сік - 15 г;
діжонська гірчиця - 5 г;
вустерширський соус - 5 мл
Приготування
Подрібніть перці разом з каперсами. Також дрібно наріжте і ріпчасту цибулю. Змішайте все з майонезом, дижонской гірчицею і вустерширським соусом. Доповніть соус соком лимона і знімайте пробу. Перед подачею готовий тартар краще охолодити. Він ідеально доповнює страви з риби і червоного м'яса, також хороший до закусок з фритюру.
Як приготувати соус тартар в домашніх умовах?
Почнемо з класики і приготуємо цей дивовижно смачний соус з нуля, збиваючи базу власноруч, замість використання готового майонезу. В результаті смак соусу буде більш вираженим, а консистенція більш рідкою.
Інгредієнти:
Приготування
В одну посуд збийте яєчний жовток, додайте сік лимона і огірковий маринад. Після збийте компоненти разом до формування емульсії, приблизно 10 секунд, а потім, продовжуючи збивання, починайте поступово і дуже повільно вливати олію. Коли майонез буде готовий, залишиться лише доповнити його подрібненим солоним огірком, каперсами, гірчицею і рубаною зеленню. В залежності від солоності огірків, додайте сіль в самому фіналі за смаком, а потім охолоджуйте тартар перед подачею.
Соус тартар в домашніх умовах зі сметаною
Для більш делікатного смаку без характерної для майонезу кислинки, змішуйте останній зі сметаною і краплею меду. На виході отримаєте дивно м'який, солодко-солоний соус.
Інгредієнти:
Приготування
Почніть з нарізки солінь і каперсів невеликими шматочками. Змішайте соління зі свіжим цибулею, потім доповніть інгредієнти часниковою пастою і сумішшю оцту і меду. Покладіть порцію сметани і майонезу, а потім охолодіть готовий соус.
Соус тартар - простий рецепт в домашніх умовах
На відміну від представлених вище рецептів, в цьому смак соусу буде балансувати не на межі кислоти, солодощі та солоності, у нього додасться ще й гострий смаковий відтінок, яку можна отримати завдяки додаванню соусу «Табаско» або будь-якого іншого гострого соусу за смаком.
Інгредієнти:
Приготування
Соус тартар - приготування в домашніх умовах
У даному рецепті замість солоних огірків використовуються гострі мариновані перці. Якщо ви хочете уникнути гостроти, то просто замініть гострі перці звичайним солодким.
Інгредієнти:
Приготування
Подрібніть перці разом з каперсами. Також дрібно наріжте і ріпчасту цибулю. Змішайте все з майонезом, дижонской гірчицею і вустерширським соусом. Доповніть соус соком лимона і знімайте пробу. Перед подачею готовий тартар краще охолодити. Він ідеально доповнює страви з риби і червоного м'яса, також хороший до закусок з фритюру.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус тартар – класичний рецепт
Чудовий ніжний соус тартар в нашій країні частіше подають до риби, проте не всі знають, що він чудово відтіняє смак і м'ясних страв. Подавши його до
Як приготувати соус тартар?
Незрівнянний, дивовижно ніжний соус рекомендуємо приготувати за запропонованими рецептами. Далі розповімо, як зробити чудовий, пікантний тартар за
Сметанний соус з часником
Доповнити навіть саме неабияке страва допоможе новий, смачний соус. Наприклад заправка зі звичайної сметани і пікантного часнику з легкістю
Соус Тартар - рецепт
Всесвітньо відомий французький соус Тартар користується величезною популярністю у любителів морепродуктів і страв з риби. А адже в приготуванні цього
Тартар з лосося
Тартаром називається будь-яке блюдо, що складається з дрібно нашаткованих продуктів. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька цікавих і водночас простих
Тартар з тунця
Тартар - це французька страва, так званий своєрідний спосіб подачі сирого м'яса та риби. І зараз ми поділимося з вами цікавими рецептами створення