Вернуться назад Распечатать

Соус тартар в домашніх умовах – рецепт

Соус тартар в домашніх умовах – рецепт
Соус тартар вважається класикою французької кухні. Його основа являє собою перетерті з рослинним маслом жовтки, які під час приготування на швидку руку простіше всього готовим замінити майонезом. Доповненнями цієї нехитрої базі можуть служити дрібно нарізані соління і сама різноманітна зелень. Варіації рецепту соусу тартар в домашніх умовах ми розберемо нижче.

Як приготувати соус тартар в домашніх умовах?


Почнемо з класики і приготуємо цей дивовижно смачний соус з нуля, збиваючи базу власноруч, замість використання готового майонезу. В результаті смак соусу буде більш вираженим, а консистенція більш рідкою.
Інгредієнти:

  • яєчний жовток;

  • рослинне масло - 95 мл;

  • лимонний сік - 5 мл;

  • маринад з-під солоних огірків - 5 мл;

  • солоні огірки - 55 г;

  • каперси - 20 г;

  • гірчиця гостра - 1/2 ч. ложки;

  • зелень петрушки - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    В одну посуд збийте яєчний жовток, додайте сік лимона і огірковий маринад. Після збийте компоненти разом до формування емульсії, приблизно 10 секунд, а потім, продовжуючи збивання, починайте поступово і дуже повільно вливати олію. Коли майонез буде готовий, залишиться лише доповнити його подрібненим солоним огірком, каперсами, гірчицею і рубаною зеленню. В залежності від солоності огірків, додайте сіль в самому фіналі за смаком, а потім охолоджуйте тартар перед подачею.

    Соус тартар в домашніх умовах зі сметаною


    Для більш делікатного смаку без характерної для майонезу кислинки, змішуйте останній зі сметаною і краплею меду. На виході отримаєте дивно м'який, солодко-солоний соус.
    Інгредієнти:

  • каперси - 2 ст. ложки;

  • солоні огірки (середні) - 2 шт.;

  • подрібнений ріпчаста цибуля - 1 ст. ложка;

  • часник - 1 зубок;

  • мед - 5 мл;

  • оцет - 5 мл;

  • майонез - 45 г;

  • сметана - 120 р.


  • Приготування
    Почніть з нарізки солінь і каперсів невеликими шматочками. Змішайте соління зі свіжим цибулею, потім доповніть інгредієнти часниковою пастою і сумішшю оцту і меду. Покладіть порцію сметани і майонезу, а потім охолодіть готовий соус.

    Соус тартар - простий рецепт в домашніх умовах


    На відміну від представлених вище рецептів, в цьому смак соусу буде балансувати не на межі кислоти, солодощі та солоності, у нього додасться ще й гострий смаковий відтінок, яку можна отримати завдяки додаванню соусу «Табаско» або будь-якого іншого гострого соусу за смаком.
    Інгредієнти:

  • майонез - 410 г;

  • солоні огірки - 2 шт.;

  • соус «Табаско» - 4 краплі;

  • лимонний сік - за смаком;

  • зелень петрушки - 2 ст. ложки.


  • Приготування

  • Подрібніть солоні огірки разом із зеленню петрушки, після чого додайте їх до майонезній основі і добре перемішайте. Доповніть соус гострим «Табаско» і невеликою кількістю лимонного соку.

  • Готовий соус ідеально доповнює смажені овочі, м'ясо, яйця, рибу.


  • Соус тартар - приготування в домашніх умовах


    У даному рецепті замість солоних огірків використовуються гострі мариновані перці. Якщо ви хочете уникнути гостроти, то просто замініть гострі перці звичайним солодким.
    Соус тартар в домашніх умовах – рецепт

    Інгредієнти:

  • майонез - 240 г;

  • гострий перець консервований - 2 ст. ложки;

  • каперси - 1 ст. ложка;

  • ріпчаста цибуля - 20 г;

  • лимонний сік - 15 г;

  • діжонська гірчиця - 5 г;

  • вустерширський соус - 5 мл


  • Приготування
    Подрібніть перці разом з каперсами. Також дрібно наріжте і ріпчасту цибулю. Змішайте все з майонезом, дижонской гірчицею і вустерширським соусом. Доповніть соус соком лимона і знімайте пробу. Перед подачею готовий тартар краще охолодити. Він ідеально доповнює страви з риби і червоного м'яса, також хороший до закусок з фритюру.