Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати соус тартар?

Як приготувати соус тартар?

28-05-2016, 11:33
523
Як приготувати соус тартар?
Тартар один з найпоширеніших і базових соусів. Готується він на основі майонезу, з додаванням варених жовтків. Основною особливістю є те, що інгредієнти, які складають соус не протираються і не подрібнюються в пасту, а дрібно рубаються. Тому ця дія і є основним у приготуванні соусу. Він ідеально підходить для риби, але і для м'яса теж буде хороший. У ресторанах є свої секрети приготування, а сьогодні ми підкажемо рецепти як приготувати соус тартар в домашніх умовах.

Класичний рецепт соусу тартар з солоними огірками


Цей оригінальний рецепт дозволяє приготувати досить пікантний соус з яскравим і насиченим смаком. А оскільки тартар робиться на основі майонезу, то в класичному варіанті майонезна основа готується самостійно.
Інгредієнти:

  • олія рафінована – 180 мл;

  • лимон – 1/2 ;

  • яйце – 2 шт.;

  • гірчиця – 10 г;

  • жовток варений – 3 шт.;

  • каперси – 60 г;

  • корнішони – 80 г;

  • зелений табаско – за смаком;

  • естрагон – 2 гілочки;

  • петрушка – 1/2 пучка

  • розсіл;

  • часник – 1 зубочек;

  • цукрова пудра – щіпка.


  • Приготування
    Відокремлюємо жовтки від яєць і перетираємо їх з гірчицею і вареними жовтками. Починаємо збивати блендером і поступово, тонкою цівкою вливаємо олію. При цьому не зупиняємо процес збивання. В кінці додаємо сік половинки лимона і ще раз перемішуємо. Повинен вийти досить густий майонез.
    Корнішони ріжемо дрібно кубиком, щоб вони рівномірно розподілялися в соусі, але і не занадто дрібно вони повинні потрапляти на зуб». З каперсами чинимо також, можна подрібнити часник через прес. Зелень теж дрібно шаткуємо. Табаско додаємо, він відповідає за гостроту, оскільки сам по собі дуже гострий його потрібно кілька крапель. Т. к. домашній майонез досить густий, то готовий соус розбавляємо трохи розсолом з огірків до потрібної консистенції. Додамо щіпку цукрової пудри, щоб збалансувати смак, адже всі інгредієнти кисло-солоні.

    Як зробити соус тартар до риби будинку?


    Основним наповнювачем смаку для цього соусу є пікантні мариновані огірочки, звичайно, ідеально підійдуть корнішони, оскільки в них немає насіння і м'якоть щільна, але можна взяти і звичайні огірочки. Тільки потрібно перевірити наскільки у них щільна шкірка і при необхідності зчистити її. Класичні ж каперси в домашньому варіанті можна замінити на оливки, т. к. каперси купити можна не в кожному магазині.
    Інгредієнти:

  • огірки мариновані – 50 г;

  • цедра лимона – 5 г;
  • Як приготувати соус тартар?

  • оливки – 50 г;

  • гриби мариновані – 50 г;

  • кріп – 4 гілочки;

  • білий перець – за смаком;

  • майонез – 150 р.


  • Приготування
    Огірки, оливки і гриби подрібнюємо в крихту ножем, кріп теж дрібненько шаткуємо. Змішуємо всі інгредієнти з готовим майонезом і насолоджуємося пікантним смаком.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соус тартар – класичний рецепт
    Соус тартар – класичний рецепт
    Чудовий ніжний соус тартар в нашій країні частіше подають до риби, проте не всі знають, що він чудово відтіняє смак і м'ясних страв. Подавши його до
    Соус тартар в домашніх умовах – рецепт
    Соус тартар в домашніх умовах – рецепт
    Тартар - прекрасне доповнення, яке часто подають до риби, однак і м'ясні страви добре приймають смак цього чудесного соусу. Далі розповімо, як
    Соус Тартар - рецепт
    Соус Тартар - рецепт
    Всесвітньо відомий французький соус Тартар користується величезною популярністю у любителів морепродуктів і страв з риби. А адже в приготуванні цього
    Соус з солоними огірками
    Соус з солоними огірками
    Якщо ви шукайте цікавий і оригінальний рецепт соусу, тоді наша сьогоднішня стаття для вас. Зараз ми розповімо, як приготувати соус з солоними
    Тартар з лосося
    Тартар з лосося
    Тартаром називається будь-яке блюдо, що складається з дрібно нашаткованих продуктів. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька цікавих і водночас простих
    Тартар з тунця
    Тартар з тунця
    Тартар - це французька страва, так званий своєрідний спосіб подачі сирого м'яса та риби. І зараз ми поділимося з вами цікавими рецептами створення