Соус тартар – класичний рецепт
Соус тартар – один з класичних європейських холодних соусів спочатку французького походження. В даний час соус тартар дуже популярний, його приготування практикують у багатьох ресторанах і кафе з Європейською кухнею у багатьох країнах Світу. Зазвичай його подають до страв з м'яса, риби, морепродуктів (ростбіф, холодне спекотне та ін).
Соус готують з звареного круто яєчного жовтка, рослинного масла і зеленого цибулі з додаванням деяких інших інгредієнтів.
Вивчимо, як приготувати класичний соус тартар в домашніх умовах.
Загальна ідея така: зварений яєчний жовток розтирають, потім змішують з лимонним соком і/або натуральним винним оцтом, додають сіль і деякі спеції. Потім до цієї суміші потроху, (буквально по краплі) додають оливкова олія і злегка збивають до утворення емульсії (так само, як при приготуванні майонезу). Мелкорубленный зелену цибулю додають в останню чергу.
У спрощеному варіанті можна діяти простіше, а саме: додати зелений цибулька до майонезу (який все ж бажано приготувати самостійно, втім, це питання індивідуальних переваг).
Інгредієнти:
курячі яйця – 2 шт.;
олія оливкова – 100 мл;
гірчиця готова без консервантів (краще діжонська) – 1 ч. ложка або трохи менше;
сік лимона – 1-2 ст. ложки;
сіль;
мелені спеції (перець запашний чорний; мускатний горіх, коріандр, гвоздика – за бажанням);
цибулю-шалот зелений (або звичайний).
Приготування
Варимо яйця круто і витягуємо жовтки, закладаємо їх у робочу ємність і розминаємо виделкою. Додаємо гірчицю, сіль спеції, сік лимона і підливаючи масло, починаємо збивати віночком, міксером або блендером. Коли суміш стала схожою на стандартний готовий майонез, додаємо подрібнений зелений лук.
Якщо використовуєте оцет – він повинен бути натуральним винним світлим (а не яким-небудь іншим), оскільки цей соус до риби. Його також можна подавати до страв з світлого м'яса.
В інших варіантах можливі експерименти та креативні підходи до приготування.
До складу соусу тартар також можна включити і деякі інші інгредієнти, а саме: каперси, мариновані або свіжі огірки, часник, спаржу, пекучий червоний перець, свіжу зелень.
Слід зауважити, що відомі рецепти тартара і з сирими жовтками. У цих випадках краще використовувати перепелині яйця, по крайней мере, ви будете впевнені в неможливості поразки сальмонельозом, оскільки нормальна температура тіла перепела перешкоджає розвитку цього мікроорганізму.
Соус готують з звареного круто яєчного жовтка, рослинного масла і зеленого цибулі з додаванням деяких інших інгредієнтів.
Вивчимо, як приготувати класичний соус тартар в домашніх умовах.
Загальна ідея така: зварений яєчний жовток розтирають, потім змішують з лимонним соком і/або натуральним винним оцтом, додають сіль і деякі спеції. Потім до цієї суміші потроху, (буквально по краплі) додають оливкова олія і злегка збивають до утворення емульсії (так само, як при приготуванні майонезу). Мелкорубленный зелену цибулю додають в останню чергу.
У спрощеному варіанті можна діяти простіше, а саме: додати зелений цибулька до майонезу (який все ж бажано приготувати самостійно, втім, це питання індивідуальних переваг).
Соус тартар до риби
Інгредієнти:
Приготування
Варимо яйця круто і витягуємо жовтки, закладаємо їх у робочу ємність і розминаємо виделкою. Додаємо гірчицю, сіль спеції, сік лимона і підливаючи масло, починаємо збивати віночком, міксером або блендером. Коли суміш стала схожою на стандартний готовий майонез, додаємо подрібнений зелений лук.
Якщо використовуєте оцет – він повинен бути натуральним винним світлим (а не яким-небудь іншим), оскільки цей соус до риби. Його також можна подавати до страв з світлого м'яса.
В інших варіантах можливі експерименти та креативні підходи до приготування.
До складу соусу тартар також можна включити і деякі інші інгредієнти, а саме: каперси, мариновані або свіжі огірки, часник, спаржу, пекучий червоний перець, свіжу зелень.
Слід зауважити, що відомі рецепти тартара і з сирими жовтками. У цих випадках краще використовувати перепелині яйця, по крайней мере, ви будете впевнені в неможливості поразки сальмонельозом, оскільки нормальна температура тіла перепела перешкоджає розвитку цього мікроорганізму.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус тартар в домашніх умовах – рецепт
Тартар - прекрасне доповнення, яке часто подають до риби, однак і м'ясні страви добре приймають смак цього чудесного соусу. Далі розповімо, як
Як приготувати соус тартар?
Незрівнянний, дивовижно ніжний соус рекомендуємо приготувати за запропонованими рецептами. Далі розповімо, як зробити чудовий, пікантний тартар за
Соус Тартар - рецепт
Всесвітньо відомий французький соус Тартар користується величезною популярністю у любителів морепродуктів і страв з риби. А адже в приготуванні цього
Тартар з лосося
Тартаром називається будь-яке блюдо, що складається з дрібно нашаткованих продуктів. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька цікавих і водночас простих
Тартар з тунця
Тартар - це французька страва, так званий своєрідний спосіб подачі сирого м'яса та риби. І зараз ми поділимося з вами цікавими рецептами створення
Тартар з яловичини
У кулінарного терміна «тартар» на сьогоднішній день існує кілька тлумачень. Під одним з них розуміють біфштекс із сирого м'яса під гострим соусом. І