Соус з чорної смородини
Останнім часом особливо популярні несолодкі і гострі соуси , приготовані на основі фруктів або ягід. Серед них заготовки з журавлини, червоної смородини, брусниці, аґрусу, а також калини і ще багато і багато інших. Кожен з них знаходить своїх вірних шанувальників, які відмовляються від інших соусів на його користь.
Запропоновані рецепти особливо порадують шанувальників чорної смородини, так як соус ми будемо готувати саме з неї.
Інгредієнти:
смородина чорна (свіжа або заморожена) – 190 г;
масло селянське вершкове – 45 г;
вода очищена – 95 мл;
вино червоне сухе – 95 мл;
цукровий пісок – 20 г;
сіль кам'яна – 1 щіпка;
перець мелений чорний – 1 щіпка;
м'ята сушена – 1 ч. ложка.
Приготування
У сотейник викладаємо масло вершкове, даємо йому розтопитися, після чого закладаємо цукровий пісок і попередньо промиті ягоди смородини. Вливаємо воду очищену і вино сухе червоне і після закипання при частому помішуванні припускаємо суміш протягом п'яти хвилин. Тепер додаємо м'яту, перчик і трохи солі, витримуємо соус на вогні ще десять секунд, а потім знімаємо з плити і коли маса трохи охолоне, перебиваємо її блендером.
Перетираємо основу соусу з смородини через ситечко і даємо їй повністю охолонути і загуснути.
Інгредієнти:
смородина чорна – 490 г;
великий стручок гострого перцю – 1/2 шт.;
вода очищена – 295 мл;
мелена солодка паприка – 10 г;
цукровий пісок – 110 г;
сіль кам'яна – за смаком;
мелений коріандр – 10 г;
запашний перець (горошини) – 10 р.
Приготування
Смородина для приготування соусу повинна бути неодмінно самої стиглої. Перебираємо ягоди, гарненько промиваємо і при необхідності обриваємо наявні плодоніжки.
Заливаємо підготовлену чорну смородину водою і ставимо на плиту. Після повного закипання додаємо в ємність горошини запашного перчика. Варимо вміст посудини протягом п'ятнадцяти хвилин, а потім даємо трохи охолонути і перетираємо через ситечко, відокремлюючи шкірки, кісточки і горошини перцю.
До отриманого смородиновому пюре додаємо цукровий пісок, закладаємо очищений і нарізаний дрібненько стручок гострого перцю, всипаємо мелений коріандр і солодку паприку. Маємо масу на вогні і уварюють протягом п'ятнадцяти хвилин.
По закінченні часу розливаємо заготовку з сухим і стерильним судинах, укупориваем герметично, даємо охолонути і переміщаємо на зберігання до інших заготовок.
Інгредієнти:
смородина чорна (свіжа або заморожена) – 210 г;
червоне напівсухе вино – 160 мл;
соус соєвий – 55 мл;
часникові зубці – 3 шт.;
помідори стиглі – 200 г;
цукровий пісок – 30 г;
перець чорний і червоний гострий – за смаком.
Приготування
Для приготування соусу нам спочатку знадобиться відразу ж два сотейника або ковшика. В один з них викладаємо перебрані і промиті ягоди смородини і вливаємо червоне напівсухе вино, а в іншій вимиті і розрізані на частини помідори. Даємо вмісту обох посудин закипіти і проварюємо при періодичному помішуванні протягом п'ятнадцяти хвилин. Після цього і смородину, і томати перетираємо через ситечко, з'єднуємо обидва пюре в одному сотейнику, даємо закипіти і уварюємо ще трохи до бажаної текстури.
В кінці варіння додаємо очищені і перетерті на тертці часникові зубці, кидаємо мелений чорний і гострий перець, додаємо цукровий пісок, вливаємо соєвий соус, прогріваємо суміш ще хвилинку і знімаємо з плити. Після того, як соус охолоне і настоїться, можна використовувати його для доповнення улюблених страв.
Запропоновані рецепти особливо порадують шанувальників чорної смородини, так як соус ми будемо готувати саме з неї.
Соус з чорної смородини до м'яса - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
У сотейник викладаємо масло вершкове, даємо йому розтопитися, після чого закладаємо цукровий пісок і попередньо промиті ягоди смородини. Вливаємо воду очищену і вино сухе червоне і після закипання при частому помішуванні припускаємо суміш протягом п'яти хвилин. Тепер додаємо м'яту, перчик і трохи солі, витримуємо соус на вогні ще десять секунд, а потім знімаємо з плити і коли маса трохи охолоне, перебиваємо її блендером.
Перетираємо основу соусу з смородини через ситечко і даємо їй повністю охолонути і загуснути.
Гострий соус з чорної смородини на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Смородина для приготування соусу повинна бути неодмінно самої стиглої. Перебираємо ягоди, гарненько промиваємо і при необхідності обриваємо наявні плодоніжки.
Заливаємо підготовлену чорну смородину водою і ставимо на плиту. Після повного закипання додаємо в ємність горошини запашного перчика. Варимо вміст посудини протягом п'ятнадцяти хвилин, а потім даємо трохи охолонути і перетираємо через ситечко, відокремлюючи шкірки, кісточки і горошини перцю.
До отриманого смородиновому пюре додаємо цукровий пісок, закладаємо очищений і нарізаний дрібненько стручок гострого перцю, всипаємо мелений коріандр і солодку паприку. Маємо масу на вогні і уварюють протягом п'ятнадцяти хвилин.
По закінченні часу розливаємо заготовку з сухим і стерильним судинах, укупориваем герметично, даємо охолонути і переміщаємо на зберігання до інших заготовок.
Кисло-солодкий соус з чорної смородини – рецепт з помідорами і часником
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування соусу нам спочатку знадобиться відразу ж два сотейника або ковшика. В один з них викладаємо перебрані і промиті ягоди смородини і вливаємо червоне напівсухе вино, а в іншій вимиті і розрізані на частини помідори. Даємо вмісту обох посудин закипіти і проварюємо при періодичному помішуванні протягом п'ятнадцяти хвилин. Після цього і смородину, і томати перетираємо через ситечко, з'єднуємо обидва пюре в одному сотейнику, даємо закипіти і уварюємо ще трохи до бажаної текстури.
В кінці варіння додаємо очищені і перетерті на тертці часникові зубці, кидаємо мелений чорний і гострий перець, додаємо цукровий пісок, вливаємо соєвий соус, прогріваємо суміш ще хвилинку і знімаємо з плити. Після того, як соус охолоне і настоїться, можна використовувати його для доповнення улюблених страв.
Рекомендуємо добрі рецепти

Соус з червоної смородини на зиму
Поєднання компонентів у даному рецепті багатьом здасться дивним, проте його неодмінно варто спробувати. Така приправа, приготовлена з червоної

Соус з чорної смородини на зиму
Не тільки прекрасні варення і компоти виходять з чорної смородини, але з неї можна зробити напрочуд смачний, пряний, трохи гострий соус, який чудово

Варення з смородини без варіння
Варення з смородини як чорної, так і з червоною - корисний джерело вітамінів, особливо в зиязикай час. Воно добре допомагає при простудних

Наливка з чорної смородини
Чорна смородина - дуже корисна ягода, в якій міститься велика кількість вітаміну С. З неї можна готувати різні смачні напої: соки, киселі, компоти,

Компот з чорної смородини
Компоти відмінно освіжають в жарку погоду, і зігрівають нас в холодну пору року. І сьогодні мова піде про напої з чорної смородини. Читаємо наші

Кисіль з чорної смородини
Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова