Паста з фаршем
Пропонуємо варіанти приготування неймовірно апетитною пасти з фаршем. Приголомшливий аромат і божественний смак цієї страви не залишить байдужим навіть найвибагливішого гурмана.
Інгредієнти:
спагетті – 360 г;
фарш м'ясний – 460 м;
морква – 160 г;
цибулина – 120 г;
помідори свіжі – 260 г;
селера (стебла) – 2 шт.;
стручок перцю чилі (за бажанням) – 1/2 шт.;
олія оливкова без запаху – 35 мл;
часникові зубці – 4 шт.;
чебрець (свіжий) – 2 щіпки;
паста томатна – 95 г;
вершки – 220 мл;
вино червоне – 220 мл;
листи лавра – 2-3 шт.;
сіль крупна і свежеперемолотый чорний перець – за смаком.
Приготування
Відмінною особливістю пасти болоньєзе є соус, приготовлений на основі овочів з томатом. В даному випадку ми будемо використовувати томатну пасту, Але про це трохи пізніше. Спочатку беремося за овочі. Очищаємо моркву, часник і цибулю та нарізаємо гострим ножем дуже дрібненькими кубиками. Перетирати на тертці моркву не варто, так як це буде вже не болоньєзе. Тим же манером нарізаємо і стебла селери. Викладаємо овочі в сотейник з товстим дном або казан, попередньо налийте в нього трохи оливкового масла без запаху. Смажимо овочеву масу при періодичному помішуванні до м'якості, після чого додаємо при бажанні дрібненько порізану гострий перчик і закладаємо м'ясний фарш. В його основі може бути, як просто яловичина, так і суміш її зі свининою чи навіть куряче м'ясо.
Смажимо м'ясо разом з овочами, ретельно розтираючи при цьому грудочки, до зміни кольору, після чого додаємо нарізаний свіжий чебрець, кидаємо лаврові листи і закладаємо томатну пасту. Перемішуємо вміст посудини, припускаємо протягом двох хвилин, а потім вливаємо вершки або просто жирне молоко і тушкуємо соус протягом десяти хвилин, прикривши кришкою. Тепер черга червоного вина. Вливаємо його в сотейник і продовжуємо тушкувати вміст ще хвилин десять. На закінчення перетираємо на тертці свіжі томати, додаємо їх до соусу, підсолюємо трохи, зменшуємо вогонь до мінімального і залишаємо страву нудитися під кришкою ще на одну годину.
Залишилося тільки відварити макарони до готовності, розкласти по тарілках і заправити рясно готовим соусом болоньєзе.
Інгредієнти:
спагетті – 360 г;
курячий фарш – 870 м;
помідори в'ялені – за смаком;
перець болгарський солодкий – 130 г;
вершки – 470 мл;
вершкове масло – 120 г;
оливкова або соняшникова без аромату масло – 45 мл;
пармезан перетертий – 1/2 або 2/3 склянки;
базилік сушений – 2 щіпки;
орегано – 2 щіпки;
петрушка (зелень) – за смаком;
сіль крупна і свежеперемолотый чорний перець – за смаком.
Приготування
Соус для пасти ми приготуємо на основі вершків. Для цього розпускаємо в сотейнику масло, вливаємо вершки і після закипання уварюємо масу, помішуючи, до зменшення маси в об'ємі приблизно в півтора рази. Наприкінці варіння соусу додаємо сушений базилік, орегано, нарізані в'ялені помідори, всипаємо стружку пармезану і нарубану зелень петрушки, перемішуємо вінчиком соус, підсолюємо і перчимо за смаком, знімаємо з плити, прикриваємо кришкою і відставляємо на час в сторону.
На дно сковороди наливаємо олію соняшникова або оливкова без аромату, прогріваємо його і закладаємо курячий фарш. Обсмажуємо його при безперервному помішуванні, розтираючи грудочки, до зміни кольору, після чого додаємо нарізаний кубиками солодкий перець і смажимо до м'якості останнього.
Одночасно ставимо варитися спагетті. По готовності зливаємо воду, а в каструлю з макаронними виробами перекладаємо фарш з перцем, виливаємо гарячий соус, перемішуємо і тут же подаємо, розклавши по теплих тарілках.
Паста болоньєзе по-італійськи - рецепт з фаршем і томатною пастою
Інгредієнти:
Приготування
Відмінною особливістю пасти болоньєзе є соус, приготовлений на основі овочів з томатом. В даному випадку ми будемо використовувати томатну пасту, Але про це трохи пізніше. Спочатку беремося за овочі. Очищаємо моркву, часник і цибулю та нарізаємо гострим ножем дуже дрібненькими кубиками. Перетирати на тертці моркву не варто, так як це буде вже не болоньєзе. Тим же манером нарізаємо і стебла селери. Викладаємо овочі в сотейник з товстим дном або казан, попередньо налийте в нього трохи оливкового масла без запаху. Смажимо овочеву масу при періодичному помішуванні до м'якості, після чого додаємо при бажанні дрібненько порізану гострий перчик і закладаємо м'ясний фарш. В його основі може бути, як просто яловичина, так і суміш її зі свининою чи навіть куряче м'ясо.
Смажимо м'ясо разом з овочами, ретельно розтираючи при цьому грудочки, до зміни кольору, після чого додаємо нарізаний свіжий чебрець, кидаємо лаврові листи і закладаємо томатну пасту. Перемішуємо вміст посудини, припускаємо протягом двох хвилин, а потім вливаємо вершки або просто жирне молоко і тушкуємо соус протягом десяти хвилин, прикривши кришкою. Тепер черга червоного вина. Вливаємо його в сотейник і продовжуємо тушкувати вміст ще хвилин десять. На закінчення перетираємо на тертці свіжі томати, додаємо їх до соусу, підсолюємо трохи, зменшуємо вогонь до мінімального і залишаємо страву нудитися під кришкою ще на одну годину.
Залишилося тільки відварити макарони до готовності, розкласти по тарілках і заправити рясно готовим соусом болоньєзе.
Паста з курячим фаршем і в'яленими помідорами у вершковому соусі
Інгредієнти:
Приготування
Соус для пасти ми приготуємо на основі вершків. Для цього розпускаємо в сотейнику масло, вливаємо вершки і після закипання уварюємо масу, помішуючи, до зменшення маси в об'ємі приблизно в півтора рази. Наприкінці варіння соусу додаємо сушений базилік, орегано, нарізані в'ялені помідори, всипаємо стружку пармезану і нарубану зелень петрушки, перемішуємо вінчиком соус, підсолюємо і перчимо за смаком, знімаємо з плити, прикриваємо кришкою і відставляємо на час в сторону.
На дно сковороди наливаємо олію соняшникова або оливкова без аромату, прогріваємо його і закладаємо курячий фарш. Обсмажуємо його при безперервному помішуванні, розтираючи грудочки, до зміни кольору, після чого додаємо нарізаний кубиками солодкий перець і смажимо до м'якості останнього.
Одночасно ставимо варитися спагетті. По готовності зливаємо воду, а в каструлю з макаронними виробами перекладаємо фарш з перцем, виливаємо гарячий соус, перемішуємо і тут же подаємо, розклавши по теплих тарілках.
Рекомендуємо добрі рецепти
Паста з лисичками
Прекрасну варіацію італійської пасти розповімо в цьому матеріалі. Спробуйте приготувати її з грибами, тільки не із звичними печерицями або вешенками,
Паста болоньєзе - рецепт
Знамениту варіацію пасти рекомендуємо приготувати, використовуючи описані далі рецепти. Розповімо, як створити справжню болоньєзе за класичним
Паста фетучіні
Спробуйте урізноманітнити звичайний обід, подавши замість звичного ситного страви справжню італійську пасту. Фетучіні готувати зовсім не складно, а
Паста з тунцем
Прекрасним рішенням змінити буденний смак пасти стане використання в якості доповнення консервованого тунця з цікавим соусом. Далі підкажемо, як
Лазанья з фаршем в духовці - рецепт
Існує безліч простих рецептів італійської лазаньї, адаптованих для домашньої кухні. Далі докладно розповімо декілька доступних способів приготування
Лазанья болоньєзе з соусом бешамель
Шалено смачне і особливо популярне блюдо італійської кухні можна успішно створити самостійно. Пропонуємо два відмінних рецепта лазаньі болоньезе з