Пропонуємо варіанти приготування неймовірно апетитною пасти з фаршем. Приголомшливий аромат і божественний смак цієї страви не залишить байдужим навіть найвибагливішого гурмана.
Паста болоньєзе по-італійськи - рецепт з фаршем і томатною пастою
Інгредієнти: спагетті – 360 г; фарш м'ясний – 460 м; морква – 160 г; цибулина – 120 г; помідори свіжі – 260 г; селера (стебла) – 2 шт.; стручок перцю чилі (за бажанням) – 1/2 шт.; олія оливкова без запаху – 35 мл; часникові зубці – 4 шт.; чебрець (свіжий) – 2 щіпки; паста томатна – 95 г; вершки – 220 мл; вино червоне – 220 мл; листи лавра – 2-3 шт.; сіль крупна і свежеперемолотый чорний перець – за смаком. Приготування Відмінною особливістю пасти болоньєзе є соус, приготовлений на основі овочів з томатом. В даному випадку ми будемо використовувати томатну пасту, Але про це трохи пізніше. Спочатку беремося за овочі. Очищаємо моркву, часник і цибулю та нарізаємо гострим ножем дуже дрібненькими кубиками. Перетирати на тертці моркву не варто, так як це буде вже не болоньєзе. Тим же манером нарізаємо і стебла селери. Викладаємо овочі в сотейник з товстим дном або казан, попередньо налийте в нього трохи оливкового масла без запаху. Смажимо овочеву масу при періодичному помішуванні до м'якості, після чого додаємо при бажанні дрібненько порізану гострий перчик і закладаємо м'ясний фарш. В його основі може бути, як просто яловичина, так і суміш її зі свининою чи навіть куряче м'ясо.
Смажимо м'ясо разом з овочами, ретельно розтираючи при цьому грудочки, до зміни кольору, після чого додаємо нарізаний свіжий чебрець, кидаємо лаврові листи і закладаємо томатну пасту. Перемішуємо вміст посудини, припускаємо протягом двох хвилин, а потім вливаємо вершки або просто жирне молоко і тушкуємо соус протягом десяти хвилин, прикривши кришкою. Тепер черга червоного вина. Вливаємо його в сотейник і продовжуємо тушкувати вміст ще хвилин десять. На закінчення перетираємо на тертці свіжі томати, додаємо їх до соусу, підсолюємо трохи, зменшуємо вогонь до мінімального і залишаємо страву нудитися під кришкою ще на одну годину.
Залишилося тільки відварити макарони до готовності, розкласти по тарілках і заправити рясно готовим соусом болоньєзе.
Паста з курячим фаршем і в'яленими помідорами у вершковому соусі
Інгредієнти: спагетті – 360 г; курячий фарш – 870 м; помідори в'ялені – за смаком; перець болгарський солодкий – 130 г; вершки – 470 мл; вершкове масло – 120 г; оливкова або соняшникова без аромату масло – 45 мл; пармезан перетертий – 1/2 або 2/3 склянки; базилік сушений – 2 щіпки; орегано – 2 щіпки; петрушка (зелень) – за смаком; сіль крупна і свежеперемолотый чорний перець – за смаком. Приготування Соус для пасти ми приготуємо на основі вершків. Для цього розпускаємо в сотейнику масло, вливаємо вершки і після закипання уварюємо масу, помішуючи, до зменшення маси в об'ємі приблизно в півтора рази. Наприкінці варіння соусу додаємо сушений базилік, орегано, нарізані в'ялені помідори, всипаємо стружку пармезану і нарубану зелень петрушки, перемішуємо вінчиком соус,
підсолюємо і перчимо за смаком, знімаємо з плити, прикриваємо кришкою і відставляємо на час в сторону.
На дно сковороди наливаємо олію соняшникова або оливкова без аромату, прогріваємо його і закладаємо курячий фарш. Обсмажуємо його при безперервному помішуванні, розтираючи грудочки, до зміни кольору, після чого додаємо нарізаний кубиками солодкий перець і смажимо до м'якості останнього.
Одночасно ставимо варитися спагетті. По готовності зливаємо воду, а в каструлю з макаронними виробами перекладаємо фарш з перцем, виливаємо гарячий соус, перемішуємо і тут же подаємо, розклавши по теплих тарілках.