Паста болоньєзе - рецепт
Рекомендуємо до приготування в домашніх умовах рецепти неймовірно смачної пасти болоньєзе. Спробувавши один раз дане блюдо італійської кухні, ви назавжди залишитеся в числі його шанувальників, адже залишитися байдужим після його дегустації просто неможливо.
Інгредієнти:
паста – 320 г;
фарш свино-яловичий – 430 г;
цибуля – 85 м;
морква – 95 г;
олія рафінована оливкова – 35 мл;
стебловий селера – 2 шт.;
помідори у власному соку – 370 г;
вино червоне напівсолодке – 130 мл;
пармезан – 40 г;
зубці часнику – 4 шт.;
велика сіль і перець свіжозмелену чорний – за смаком.
Приготування
Спочатку займемося приготуванням соусу болоньєзе, який в даному блюді є ключовим компонентом, повністю визначальним смаковий букет страви.
Очищену моркву перетираємо через маленьку тертці, а цибулю ріпчасту звільняємо від лушпиння і нарізаємо невеликими кубиками. Подрібнюємо також свіжі черешки селери. Тепер підготовлений цибулю, моркву і селеру по черзі викладаємо в глибоку сковороду або товстостінний сотейник з прогрітим оливковою рафінованою олією і обсмажуємо до м'якості. Одночасно ставимо на іншій сковороді обсмажуватися свино-яловичий фарш. Як тільки випарується вся волога і м'ясо почне підрум'янюватися, викладаємо до нього вміст сковороди з овочами і закладаємо томати в своєму соку разом з рідиною, виливаємо вино, перемішуємо, накриваємо посудину кришкою і припускаємо при помірному томлінні протягом однієї години. Тепер видавлюємо в соус очищені зубки часнику, присмачую його сіллю і свежеперемолотым чорним перцем, перемішуємо і через хвилину знімаємо з плити.
Відварюємо пасту в добре підсоленій воді, орієнтуючись на рекомендації виробника, а потім відкидаємо на друшляк, розкладаємо по тарілках, доповнюємо соусом болоньєзе і натертим пармезаном і відразу ж подаємо до столу.
Інгредієнти:
паста – 320 г;
фарш свино-яловичий – 520 г;
бекон – 75 г;
цибуля – 85 м;
морква – 95 г;
олія рафінована оливкова – 35 мл;
масло вершкове – 45 г;
стебловий селера – 2 шт.;
паста томатна – 120 г;
бульйон овочевий або м'ясний – 120 мл;
вино червоне напівсолодке – 140 мл;
зубці часнику – 3 шт.;
велика сіль і перець свіжозмелену чорний – за смаком.
Приготування
Для приготування соусу болоньєзе пасеруємо в суміші оливкової і вершкового масла дрібненько порізану цибулю і часник, а через пару хвилин закладаємо перетерту на дрібній тертці моркву і черешкова селера і обсмажуємо все разом ще кілька хвилин. Тепер закладаємо подрібнений бекон і даємо трохи вытопиться з нього жиру. На даному етапі додаємо в сковороду фарш і смажимо його разом з овочами до зміни кольору, розтираючи при цьому грудочки лопаткою або ложкою. Тепер вливаємо сухе вино, а після уварювання рідини приблизно вдвічі доливаємо бульйон, викладаємо томатну пасту, доводимо соус до смаку крупною сіллю і чорним свежеперемолотым перчиком і припускаємо його після цього під кришкою протягом години або до повного розварювання всіх овочевих шматочків і перетворення їх в пюре. М'ясо при цьому також має стати м'яким і ніжним.
Перед подачею страви відварюємо пасту, доповнюємо її соусом болоньєзе і зеленню і відразу ж подаємо до столу.
Даний рецепт можна при необхідності ще більше спростити, взявши для приготування соусу замість бульйону звичайну воду, або зовсім використовувати свіжі томати, замінивши ними рідкі компоненти і томатну пасту. Вино в рецепті при цьому рекомендуємо все ж залишити, воно додасть страві незвичайний смак.
Як приготувати пасту з соусом болоньєзе в домашніх умовах - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку займемося приготуванням соусу болоньєзе, який в даному блюді є ключовим компонентом, повністю визначальним смаковий букет страви.
Очищену моркву перетираємо через маленьку тертці, а цибулю ріпчасту звільняємо від лушпиння і нарізаємо невеликими кубиками. Подрібнюємо також свіжі черешки селери. Тепер підготовлений цибулю, моркву і селеру по черзі викладаємо в глибоку сковороду або товстостінний сотейник з прогрітим оливковою рафінованою олією і обсмажуємо до м'якості. Одночасно ставимо на іншій сковороді обсмажуватися свино-яловичий фарш. Як тільки випарується вся волога і м'ясо почне підрум'янюватися, викладаємо до нього вміст сковороди з овочами і закладаємо томати в своєму соку разом з рідиною, виливаємо вино, перемішуємо, накриваємо посудину кришкою і припускаємо при помірному томлінні протягом однієї години. Тепер видавлюємо в соус очищені зубки часнику, присмачую його сіллю і свежеперемолотым чорним перцем, перемішуємо і через хвилину знімаємо з плити.
Відварюємо пасту в добре підсоленій воді, орієнтуючись на рекомендації виробника, а потім відкидаємо на друшляк, розкладаємо по тарілках, доповнюємо соусом болоньєзе і натертим пармезаном і відразу ж подаємо до столу.
Простий рецепт пасти під соусом болоньєзе з фаршем і томатною пастою
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування соусу болоньєзе пасеруємо в суміші оливкової і вершкового масла дрібненько порізану цибулю і часник, а через пару хвилин закладаємо перетерту на дрібній тертці моркву і черешкова селера і обсмажуємо все разом ще кілька хвилин. Тепер закладаємо подрібнений бекон і даємо трохи вытопиться з нього жиру. На даному етапі додаємо в сковороду фарш і смажимо його разом з овочами до зміни кольору, розтираючи при цьому грудочки лопаткою або ложкою. Тепер вливаємо сухе вино, а після уварювання рідини приблизно вдвічі доливаємо бульйон, викладаємо томатну пасту, доводимо соус до смаку крупною сіллю і чорним свежеперемолотым перчиком і припускаємо його після цього під кришкою протягом години або до повного розварювання всіх овочевих шматочків і перетворення їх в пюре. М'ясо при цьому також має стати м'яким і ніжним.
Перед подачею страви відварюємо пасту, доповнюємо її соусом болоньєзе і зеленню і відразу ж подаємо до столу.
Даний рецепт можна при необхідності ще більше спростити, взявши для приготування соусу замість бульйону звичайну воду, або зовсім використовувати свіжі томати, замінивши ними рідкі компоненти і томатну пасту. Вино в рецепті при цьому рекомендуємо все ж залишити, воно додасть страві незвичайний смак.
Рекомендуємо добрі рецепти
Паста з лисичками
Прекрасну варіацію італійської пасти розповімо в цьому матеріалі. Спробуйте приготувати її з грибами, тільки не із звичними печерицями або вешенками,
Паста з фаршем
Самим ситним варіантом наповнення пасти можна впевнено назвати болоньєзе. Шалено смачне блюдо пропонуємо приготувати на прикладі двох рецептів,
Лазанья болоньєзе з соусом бешамель
Шалено смачне і особливо популярне блюдо італійської кухні можна успішно створити самостійно. Пропонуємо два відмінних рецепта лазаньі болоньезе з
Рецепт болоньєзе
Батьківщиною соусу болоньєзе, є невеликий, але дуже популярний місто на півночі Італії - Болоньї. І популярність йому не в останню чергу приносить
М'ясний соус
М'ясний соус є чудовим доповненням до будь гарнірів. Варіантів його створення дуже багато. Ми сьогодні з вами розглянемо кілька найбільш цікавих і