Котлети з курячого фаршу на сковороді - рецепт
Куряче м'ясо ніжніше і м'якше, ніж свинина або тим більше яловичина, і це, безумовно, відчувається у приготованих з нього котлети. Але для отримання ідеального результату все ж слід дотримуватися певних рекомендацій і пропорцій, як при підготовці фаршу, так і безпосередньо при смаженні виробів. І сьогодні ми детально розповімо про них в запропонованих нижче рецептах.
Інгредієнти:
курячий фарш – 525 г;
пластівці вівсяні – 55 г;
молоко – 125 мл;
ріпчасті цибулини – 135 г;
зубці часникові – 2 шт.;
велике яйце куряче – 1 шт.;
паприка червона мелена – на смак;
сіль крупна і чорний свіжозмелену перець – за смаком;
соняшникова олія без аромату.
Приготування
В якості сполучного і балансуючого компонента для фаршу в даному випадку ми будемо використовувати вівсяні пластівці швидкого приготування. Їх необхідно трохи подрібнити в блендері і замочити в суміші молока і курячого яйця хвилин на сорок. За цей час позбавляє від лушпиння і нарізаємо дрібненько ріпчасту цибулину і часникові зубці. Тепер змішуємо курячий фарш з вівсяно-молочної масою, цибулею і часником, додаємо за смаком сіль, чорний мелений перчик і червону солодку мелену паприку і перемішуємо дуже ретельно. Для більшої однорідності готових виробів трохи відбиваємо отриманий фарш і тепер приступаємо безпосередньо до смаження котлет.
За допомогою столової ложки накладаємо порційно фарш в прогріту з соняшниковою без запаху маслом сковорідку, підрум'янюємо вироби з двох сторін на сильному вогні, після чого його інтенсивність зменшуємо і доводимо котлетки до повної готовності під кришкою.
Інгредієнти:
курячий фарш – 995 г;
м'якоть білого батона – 190 г;
молоко – 180 мл;
ріпчасті цибулини – 140 г;
гілочки молодої петрушки – 5 шт.;
середнього розміру яйця – 2 шт.;
сухарі для панірування світлі – 190 г;
сіль крупна і чорний свіжозмелену перець – за смаком;
соняшникова олія без аромату.
Приготування
Смажені на сковороді котлети з курячого фаршу з білим хлібом виходять менш дієтичними і більш поживними, ніж попередні. Крім того, хлібний м'якуш зробить структуру основи котлет щільніше, що дозволить зліпити вироби руками і додатково запанірувати їх у сухарях. Цей факт збільшить соковитість котлеток всередині і сприятиме отриманню більш хрусткої скоринки зовні.
Першим ділом для приготування таких котлет підготуємо необхідну кількість м'якушки з білого батона, зрізавши з нього скоринку. Тепер заливаємо продукт молоком і залишаємо на кілька хвилин для розмокання. Очищаємо за цей час цибулини і рубаємо за допомогою гострого ножа як можна дрібніше. Подрібнюємо також промиті гілочки петрушки. Далі віджимаємо розмочений хліб, щоб позбавитися від зайвої вологи, і додаємо його в фарш. Туди ж відправляємо підготовлений цибулю і зелень. Приправляємо масу за смаком меленим чорним перцем і сіллю, додаємо до неї курячі яйця і ретельно вимішуємо. Краще це зробити руками і додатково відбити фарш, трохи піднявши його і знову кинувши в миску.
Руками формуємо середнього розміру котлетки, хорошенечко паніруємо в кожну світлих сухарях і тут же викладаємо в розпечене на сковороді соняшникова без аромату масло. Даємо виробів придбати апетитний рум'янець з одного боку, після чого перевертаємо їх на іншу, зменшуємо інтенсивність спека, прикриваємо сковороду кришкою і залишаємо котлети смажитися при таких умовах ще хвилин п'ятнадцять. Якщо ваші котлетки невеликі за розміром, можливо, вам буде потрібно трохи менше часу для смаження.
Як приготувати неймовірно смачні котлети з курячого фаршу з вівсяними пластівцями - рецепт на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
В якості сполучного і балансуючого компонента для фаршу в даному випадку ми будемо використовувати вівсяні пластівці швидкого приготування. Їх необхідно трохи подрібнити в блендері і замочити в суміші молока і курячого яйця хвилин на сорок. За цей час позбавляє від лушпиння і нарізаємо дрібненько ріпчасту цибулину і часникові зубці. Тепер змішуємо курячий фарш з вівсяно-молочної масою, цибулею і часником, додаємо за смаком сіль, чорний мелений перчик і червону солодку мелену паприку і перемішуємо дуже ретельно. Для більшої однорідності готових виробів трохи відбиваємо отриманий фарш і тепер приступаємо безпосередньо до смаження котлет.
За допомогою столової ложки накладаємо порційно фарш в прогріту з соняшниковою без запаху маслом сковорідку, підрум'янюємо вироби з двох сторін на сильному вогні, після чого його інтенсивність зменшуємо і доводимо котлетки до повної готовності під кришкою.
Соковиті котлети з курячого фаршу з хлібом в панірувальних сухарях
Інгредієнти:
Приготування
Смажені на сковороді котлети з курячого фаршу з білим хлібом виходять менш дієтичними і більш поживними, ніж попередні. Крім того, хлібний м'якуш зробить структуру основи котлет щільніше, що дозволить зліпити вироби руками і додатково запанірувати їх у сухарях. Цей факт збільшить соковитість котлеток всередині і сприятиме отриманню більш хрусткої скоринки зовні.
Першим ділом для приготування таких котлет підготуємо необхідну кількість м'якушки з білого батона, зрізавши з нього скоринку. Тепер заливаємо продукт молоком і залишаємо на кілька хвилин для розмокання. Очищаємо за цей час цибулини і рубаємо за допомогою гострого ножа як можна дрібніше. Подрібнюємо також промиті гілочки петрушки. Далі віджимаємо розмочений хліб, щоб позбавитися від зайвої вологи, і додаємо його в фарш. Туди ж відправляємо підготовлений цибулю і зелень. Приправляємо масу за смаком меленим чорним перцем і сіллю, додаємо до неї курячі яйця і ретельно вимішуємо. Краще це зробити руками і додатково відбити фарш, трохи піднявши його і знову кинувши в миску.
Руками формуємо середнього розміру котлетки, хорошенечко паніруємо в кожну світлих сухарях і тут же викладаємо в розпечене на сковороді соняшникова без аромату масло. Даємо виробів придбати апетитний рум'янець з одного боку, після чого перевертаємо їх на іншу, зменшуємо інтенсивність спека, прикриваємо сковороду кришкою і залишаємо котлети смажитися при таких умовах ще хвилин п'ятнадцять. Якщо ваші котлетки невеликі за розміром, можливо, вам буде потрібно трохи менше часу для смаження.
Рекомендуємо добрі рецепти
Котлети з підливою в духовці
Найпростіше, що можна приготувати з м'яса на обід - звичайно ж котлети. Розповімо, як зробити це шалено смачна страва максимально корисним - запечемо
Курячі котлети «Ніжність»
Дивовижно ніжні котлетки у вас вийдуть, якщо скористаєтеся описаними в статті рекомендаціями. Ці м'ясні вироби завжди виходять смачними і чудово
Котлети з курячої грудки
Ви дійсно помилитеся, якщо подумаєте, що страва, описаним далі рецептами, вийде сухим і не особливо смачним. Розповімо, як приготувати запаморочливо
Соковиті котлети з яловичини – рецепт
Навіть таке неабияке страву, як котлети виходять не у всіх ідеальними. Тому далі розповімо кілька секретів, щоб ваші м'ясні вироби вийшли саме
Курячі котлети з кабачком
Сьогодні пропонуємо вам рецепт незвичайних оригінальних котлет з курячого фаршу з додаванням кабачка. Котлети, приготовані за цим рецептом, за
Рецепт котлет з курячого фаршу
Котлети з курячого фаршу приготувати дуже просто, адже в морозилці завжди є курочка, половинку якої можна пустити на фарш. Всі інші продукти для цієї