Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Котлети з підливою в духовці

Котлети з підливою в духовці

9-08-2016, 21:18
1 033
Котлети з підливою в духовці
Котлети, приготовлені в духовці з підливою, - прекрасне доповнення до будь-якого гарніру. Вироби завжди виходять неймовірно соковитими, божественно ароматними та смачними.

Курячі котлети в духовці з підливою - рецепт


Інгредієнти:

  • куряче філе (грудка) – 670 г;

  • батон білий – 170 г;

  • молоко – 340 мл;

  • ріпчасті цибулини – 2 шт.;

  • зубці часникові – 1-2 шт.;

  • майонез класичний – 65 г;

  • яйце куряче середнього розміру – 2 шт.;

  • сир твердий – 190 г;

  • мускатний горіх мелений – 1 щіпка;

  • свіжа зелень – за смаком;

  • сіль крупна і суміш п'яти перців – за смаком;

  • соняшникова без запаху масло.


  • Приготування
    Для початку необхідно курячі грудки (філе) перетворити у фарш. Для цього замочуємо в молоці скибочки батона, очищаємо і поділяємо на частини, одну цибулину і часникові зубці, а також розрізаємо попередньо промиту і обсушену курячу м'якоть. Тепер за допомогою м'ясорубки перемелюємо м'ясо, цибулю, часник і віджатий ретельно від зайвої вологи хліб. Вбиваємо до отриманої маси яйця, додаємо дві третини від усієї кількості перетертого на терці твердого сиру, приправляємо основу котлет сіллю, меленої сумішшю п'яти перців і ретельно вимішуємо.
    Оформляємо з фаршу курячі котлетки і підрум'янюємо їх по парі хвилин з двох сторін на сильному вогні на сковорідці. Перекладаємо рум'яні вироби у форму для запікання і готуємо підливку. Очищену і нарізану кубиками цибулину пасеруємо до м'якості в невеликій кількості соняшникової олії, додаємо майонез, вливаємо склянку молока, приправляємо отриману суміш сіллю, перцем і меленим мускатним горіхом, кидаємо дрібненько нашатковану зелень, даємо масі закипіти, і вимикаємо вогонь. Заливаємо отриманою підливою котлети у формі, притрушиваем вироби зверху залишилися сиром і відправляємо на десять хвилин запікатися в прогріту до 180 градусів духовку.

    М'ясні котлети, запечені в духовці з підливою зі сметани


    Інгредієнти:

  • свинина (м'якоть) – 335 г;

  • яловичина (м'якоть) – 335 г;

  • м'якоть білого хліба – 120 г;

  • молоко – 80 мл;

  • цибулина ріпчаста – 130 г;

  • зубці часникові – 2-3 шт.;

  • базилік сушений – 1 щіпка;

  • сушені італійські трави – 1 щіпка;

  • яйце – 1 шт.;

  • сметана жирністю 15% – 260 г;

  • масло вершкове – 65 г;

  • борошно пшеничне – 95 г;

  • сіль крупна і чорний перець – за смаком.


  • Приготування
    М'якоть свинини і яловичини споліскуємо прохолодною водою, обсушуємо, ріжемо на шматочки і обробляємо м'ясорубкою разом з очищеною ріпчатої цибулиною і часниковими зубчиками. Додаємо у фарш, розмочений в молоці і віджатий хлібний м'якуш, вбиваємо яйце, додаємо дрібку сушеного базиліка, сіль чорний перець і ретельно вимішуємо. Даємо основі котлет настоятися в холодильнику хвилин тридцять і формуємо з неї котлетки. Паніруємо їх у борошні, викладаємо в промаслений форму і відправляємо на середній рівень прогрітій до 185 градусів духовки хвилин на п'ятнадцять. За цей час підготуємо підливку з сметани. Для цього на розпущеному вершковому маслі в сковороді пасеруємо столову ложку борошна, після чого, додаємо сметану, доводимо масу до смаку сіллю, перцем і приправляємо її італійськими травами. Припускаємо вміст сковороди до загустіння, поливаємо їм котлети в форму і запікаємо ще протягом п'ятнадцяти хвилин.

    Як приготувати в духовці соковиті рибні котлети з підливкою?


    Інгредієнти:

  • філе риби – 620 г;

  • м'якоть білого хліба – 90 г;

  • молоко – 70 мл;

  • цибулина ріпчаста – 90 г;

  • зубці часникові – 2 шт.;

  • олія соняшникова без запаху – 70 мл;

  • паста томатна – 95 г;

  • бульйон рибний – 460 мл;

  • пісок цукровий – 5 г;

  • лавровий лист – 1 шт.;
  • Котлети з підливою в духовці

  • сіль крупна і чорний перець – за смаком.


  • Приготування
    Філе риби, очищену цибулину і часникові зубці перемелюємо через м'ясорубку, додаємо розмочений в молоці і віджатий хлібний м'якуш, кидаємо сіль за смаком, мелений перчик і ретельно вимішуємо отриману основу для рибних котлет. Тепер формуємо вологими долонями вироби і підрум'янюємо їх з двох сторін на масло на сковороді.
    Перекладаємо рибні котлети в глибоку форму для запікання і готуємо підливку. Розвести томатну пасту в рибному бульйоні, виливаємо в сотейник і ставимо на конфорки плити. Приправляємо томатну суміш сіллю, цукром, перцем, додаємо лавровий листочок, даємо їй закипіти, і виливаємо до котлет. Прикриваємо форму кришкою або затягуємо відрізу фольги і відправляємо в духовку хвилин на двадцять для томління при температурі 185 градусів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соковиті котлети в духовці
    Соковиті котлети в духовці
    Єдиною проблемою у приготуванні домашніх котлет часто виявляється відсутність у страві соковитості. Але далі докладно описані рекомендації, як
    Котлети з курячого фаршу на сковороді - рецепт
    Котлети з курячого фаршу на сковороді - рецепт
    Навіть з трохи сухувато курячого фаршу котлети вийдуть дивно і неймовірно смачними соковитими, якщо візьмете за основу рецепти, описані далі.
    Котлети з фаршу в духовці
    Котлети з фаршу в духовці
    Прекрасним рішенням зробити котлети трохи корисніше стане запікання їх в духовці. Далі опишемо цей нехитрий спосіб їх приготування і підкажемо, як
    Котлети з курячої грудки
    Котлети з курячої грудки
    Ви дійсно помилитеся, якщо подумаєте, що страва, описаним далі рецептами, вийде сухим і не особливо смачним. Розповімо, як приготувати запаморочливо
    Рибні котлети на пару в мультиварці
    Рибні котлети на пару в мультиварці
    Будь-яке блюдо з риби можна назвати корисним, але якщо продукт подати у вигляді котлет, та ще й приготованих на пару - безсумнівно, користь такої
    Курячі котлети в духовці
    Курячі котлети в духовці
    Котлети, запечені в духовці, набагато корисніше смажених на сковороді, і виходять вони не менш смачними. Ми вам розповімо, як приготувати курячі