Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Котлети з фаршу в духовці

Котлети з фаршу в духовці

9-08-2016, 21:18
774
Котлети з фаршу в духовці
Котлетки, приготовлені з фаршу в духовці, виходять абсолютно не жирними і чудово підійдуть для дієтичного меню. Для вас варіації таких виробів з яловичого і індичого фаршу, а також рецепт приготування страви з рисом і підливою.

Котлети з яловичого фаршу в духовці - рецепт


Інгредієнти:

  • яловичий фарш – 980 р;

  • хліб білий – 185 г;

  • цибуля – 185 г;

  • яйця курячі добірні – 2 шт.;

  • сіль крупна і суміш мелених перців – за смаком;

  • вершкове масло для змащування дека.


  • Приготування
    Для приготування яловичих котлет в духовці традиційно подрібнюємо яловичину для фаршу за допомогою м'ясорубки або комбайна. Тим же манером перемелюємо і розмочений у воді і віджатий хліб і очищені цибулини. Приправляємо отриманий фарш за смаком сіллю і меленої сумішшю перців, вбиваємо також курячі яйця і ретельно вимішуємо масу і трохи відбиваємо. Оформляємо тепер зволоженими руками вироби і викладаємо їх на промазанный вершковим маслом широкий деко. Наливаємо на дно ємності трохи водички і маємо котлетки на середній полиці прогрітій до 185 градусів духовки. Через тридцять п'ять хвилин котлети з яловичини будуть абсолютно готові.

    Як приготувати котлети з фаршу індички в духовці?


    Інгредієнти:

  • фарш з гомілки індички – 980 р;

  • хліб білий – 220 г;

  • яйце відбірне куряче – 1 шт.;

  • морква – 80 г;

  • цибуля – 120 г;

  • зубці часнику – 3 шт.;

  • солодкий болгарський перець – 170 г;

  • петрушка свіжа нарізана – 1 жменя;

  • орегано – 1 щіпка;

  • масло вершкове для змащування дека – 25 г;

  • соняшникова або оливкова олія без аромату – 55 мл;

  • сіль крупна і чорний свіжозмелену перець – за смаком.


  • Приготування
    Максимальну соковитість котлет з фаршу індички додадуть додані до нього овочі. Для цього вимиту й очищену моркву, цибулину, два часникового зубчики і болгарський перець перемелюємо в кашку за допомогою ємності блендера або пропустивши овочеву масу кілька разів через м'ясорубку. Тепер припускаємо перемелені овочі протягом десяти хвилин на сковороді з соняшниковою або оливковою без аромату маслом і даємо їм трохи охолонути. Тепер підготуємо належним чином хліб. В даному випадку ми підемо дещо нетрадиційним шляхом. Подрібнюємо хлібні скибочки разом з очищеним часниковим зубцем в ємності блендера або за допомогою м'ясорубки і змішуємо отриману крихту з меленим перцем. Підсушити і підрум'янимо тепер отриману масу в прогрітій духовці протягом десяти хвилин.
    Готовий або приготований самостійно фарш з гомілки індички змішуємо з рум'яними хлібними крихтами і протушенными овочами, підсолюємо основу котлет, додаємо нарізану петрушку і сушений орегано і вимішуємо грунтовно. Тепер залишилося тільки сформувати котлетки і запекти їх на промасленому вершковим маслом деку в прогрітій до 180 градусів духовці протягом півгодини.
    Рецепт можна дещо видозмінити, приготувавши в духовці котлети з фаршем індички і кабачком, замінивши їм частково або повністю болгарський перець.

    Котлети з фаршу з рисом і підливою в духовці


    Інгредієнти:

  • фарш м'ясний – 980 р;

  • рис – 170 г;

  • яйце відбірне куряче – 1 шт.;

  • яблуко – 180 г;

  • цибуля – 320 г;

  • морква – 170 г;

  • паста томатна – 90 г;

  • бульйон – 950 мл;

  • вершки – 190 мл;

  • борошно – 25 г;

  • сіль крупна, перець і приправи – за смаком.


  • Приготування
    Для приготування котлет з рисом і підливою м'ясний фарш змішуємо з відвареним до готовності рисом, додаємо подрібнене яблучко і половину нарубаного цибулі дрібненько, вбиваємо яйце, кидаємо також сіль і перець і все ретельно вимішуємо. Для приготування підливи пасеруємо до м'якості залишився цибулька
    Котлети з фаршу в духовці
    з перетертої на маленькій тертці морквою, після чого додаємо борошно, а через хвилину закладаємо томатну пасту, вливаємо вершки і бульйон, перемішуємо, доводимо масу до смаку сіллю, перцем і приправами і даємо закипіти, безперервно помішуючи.
    Оформляємо з фаршу з рисом акуратні котлетки, паніруємо їх трохи в борошні і викладаємо у глибокий лист або сотейник одним шаром. Заливаємо вироби приготовленою підливою і розташовуємо в розігрітій до 185 градусів духовці хвилин на двадцять п'ять-тридцять.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Смачні котлети з фаршу
    Смачні котлети з фаршу
    Не у всіх хазяєчок виходять смачні котлети, тому далі підкажемо, як впоратися із завданням приготування цієї страви і зробити декількома доступними
    Котлети з підливою в духовці
    Котлети з підливою в духовці
    Найпростіше, що можна приготувати з м'яса на обід - звичайно ж котлети. Розповімо, як зробити це шалено смачна страва максимально корисним - запечемо
    Рибний фарш
    Рибний фарш
    Варіантів різноманітних страв на основі рибного фаршу досить багато. І далі опишемо процес приготування бази для смачних соковитих котлет, начинки
    Парові котлети з індички
    Парові котлети з індички
    М'ясо індички багато цінними речовинами, тому його необхідно включати в повсякденний раціон. Страви на його основі, виходять корисними, а при
    Курячі котлети з кабачком
    Курячі котлети з кабачком
    Сьогодні пропонуємо вам рецепт незвичайних оригінальних котлет з курячого фаршу з додаванням кабачка. Котлети, приготовані за цим рецептом, за
    Котлети з індички в духовці
    Котлети з індички в духовці
    Якщо ви хочете приготувати що-небудь легке, але смачне, то придивіться до даних рецептами котлет з індички. Готуються вони в духовці, а тому мають