Котлетки, приготовлені з фаршу в духовці, виходять абсолютно не жирними і чудово підійдуть для дієтичного меню. Для вас варіації таких виробів з яловичого і індичого фаршу, а також рецепт приготування страви з рисом і підливою.
Котлети з яловичого фаршу в духовці - рецепт
Інгредієнти: яловичий фарш – 980 р; хліб білий – 185 г; цибуля – 185 г; яйця курячі добірні – 2 шт.; сіль крупна і суміш мелених перців – за смаком; вершкове масло для змащування дека. Приготування Для приготування яловичих котлет в духовці традиційно подрібнюємо яловичину для фаршу за допомогою м'ясорубки або комбайна. Тим же манером перемелюємо і розмочений у воді і віджатий хліб і очищені цибулини. Приправляємо отриманий фарш за смаком сіллю і меленої сумішшю перців, вбиваємо також курячі яйця і ретельно вимішуємо масу і трохи відбиваємо. Оформляємо тепер зволоженими руками вироби і викладаємо їх на промазанный вершковим маслом широкий деко. Наливаємо на дно ємності трохи водички і маємо котлетки на середній полиці прогрітій до 185 градусів духовки. Через тридцять п'ять хвилин котлети з яловичини будуть абсолютно готові.
Як приготувати котлети з фаршу індички в духовці?
Інгредієнти: фарш з гомілки індички – 980 р; хліб білий – 220 г; яйце відбірне куряче – 1 шт.; морква – 80 г; цибуля – 120 г; зубці часнику – 3 шт.; солодкий болгарський перець – 170 г; петрушка свіжа нарізана – 1 жменя; орегано – 1 щіпка; масло вершкове для змащування дека – 25 г; соняшникова або оливкова олія без аромату – 55 мл; сіль крупна і чорний свіжозмелену перець – за смаком. Приготування Максимальну соковитість котлет з фаршу індички додадуть додані до нього овочі. Для цього вимиту й очищену моркву, цибулину, два часникового зубчики і болгарський перець перемелюємо в кашку за допомогою ємності блендера або пропустивши овочеву масу кілька разів через м'ясорубку. Тепер припускаємо перемелені овочі протягом десяти хвилин на сковороді з соняшниковою або оливковою без аромату маслом і даємо їм трохи охолонути. Тепер підготуємо належним чином хліб. В даному випадку ми підемо дещо нетрадиційним шляхом. Подрібнюємо хлібні скибочки разом з очищеним часниковим зубцем в ємності блендера або за допомогою м'ясорубки і змішуємо отриману крихту з меленим перцем. Підсушити і підрум'янимо тепер отриману масу в прогрітій духовці протягом десяти хвилин.
Готовий або приготований самостійно фарш з гомілки індички змішуємо з рум'яними хлібними крихтами і протушенными овочами, підсолюємо основу котлет, додаємо нарізану петрушку і сушений орегано і вимішуємо грунтовно. Тепер залишилося тільки сформувати котлетки і запекти їх на промасленому вершковим маслом деку в прогрітій до 180 градусів духовці протягом півгодини.
Рецепт можна дещо видозмінити, приготувавши в духовці котлети з фаршем індички і кабачком, замінивши їм частково або повністю болгарський перець.
Котлети з фаршу з рисом і підливою в духовці
Інгредієнти: фарш м'ясний – 980 р; рис – 170 г; яйце відбірне куряче – 1 шт.; яблуко – 180 г; цибуля – 320 г; морква – 170 г; паста томатна – 90 г; бульйон – 950 мл; вершки – 190 мл; борошно – 25 г; сіль крупна, перець і приправи – за смаком. Приготування Для приготування котлет з рисом і підливою м'ясний фарш змішуємо з відвареним до готовності рисом, додаємо подрібнене яблучко і половину нарубаного цибулі дрібненько, вбиваємо яйце, кидаємо також сіль і перець і все ретельно вимішуємо. Для приготування підливи пасеруємо до м'якості залишився цибулька
з перетертої на маленькій тертці морквою, після чого додаємо борошно, а через хвилину закладаємо томатну пасту, вливаємо вершки і бульйон, перемішуємо, доводимо масу до смаку сіллю, перцем і приправами і даємо закипіти, безперервно помішуючи.
Оформляємо з фаршу з рисом акуратні котлетки, паніруємо їх трохи в борошні і викладаємо у глибокий лист або сотейник одним шаром. Заливаємо вироби приготовленою підливою і розташовуємо в розігрітій до 185 градусів духовці хвилин на двадцять п'ять-тридцять.