Котлети, приготовлені в духовці з підливою, - прекрасне доповнення до будь-якого гарніру. Вироби завжди виходять неймовірно соковитими, божественно ароматними та смачними.
Курячі котлети в духовці з підливою - рецепт
Інгредієнти: куряче філе (грудка) – 670 г; батон білий – 170 г; молоко – 340 мл; ріпчасті цибулини – 2 шт.; зубці часникові – 1-2 шт.; майонез класичний – 65 г; яйце куряче середнього розміру – 2 шт.; сир твердий – 190 г; мускатний горіх мелений – 1 щіпка; свіжа зелень – за смаком; сіль крупна і суміш п'яти перців – за смаком; соняшникова без запаху масло. Приготування Для початку необхідно курячі грудки (філе) перетворити у фарш. Для цього замочуємо в молоці скибочки батона, очищаємо і поділяємо на частини, одну цибулину і часникові зубці, а також розрізаємо попередньо промиту і обсушену курячу м'якоть. Тепер за допомогою м'ясорубки перемелюємо м'ясо, цибулю, часник і віджатий ретельно від зайвої вологи хліб. Вбиваємо до отриманої маси яйця, додаємо дві третини від усієї кількості перетертого на терці твердого сиру, приправляємо основу котлет сіллю, меленої сумішшю п'яти перців і ретельно вимішуємо.
Оформляємо з фаршу курячі котлетки і підрум'янюємо їх по парі хвилин з двох сторін на сильному вогні на сковорідці. Перекладаємо рум'яні вироби у форму для запікання і готуємо підливку. Очищену і нарізану кубиками цибулину пасеруємо до м'якості в невеликій кількості соняшникової олії, додаємо майонез, вливаємо склянку молока, приправляємо отриману суміш сіллю, перцем і меленим мускатним горіхом, кидаємо дрібненько нашатковану зелень, даємо масі закипіти, і вимикаємо вогонь. Заливаємо отриманою підливою котлети у формі, притрушиваем вироби зверху залишилися сиром і відправляємо на десять хвилин запікатися в прогріту до 180 градусів духовку.
М'ясні котлети, запечені в духовці з підливою зі сметани
Інгредієнти: свинина (м'якоть) – 335 г; яловичина (м'якоть) – 335 г; м'якоть білого хліба – 120 г; молоко – 80 мл; цибулина ріпчаста – 130 г; зубці часникові – 2-3 шт.; базилік сушений – 1 щіпка; сушені італійські трави – 1 щіпка; яйце – 1 шт.; сметана жирністю 15% – 260 г; масло вершкове – 65 г; борошно пшеничне – 95 г; сіль крупна і чорний перець – за смаком. Приготування М'якоть свинини і яловичини споліскуємо прохолодною водою, обсушуємо, ріжемо на шматочки і обробляємо м'ясорубкою разом з очищеною ріпчатої цибулиною і часниковими зубчиками. Додаємо у фарш, розмочений в молоці і віджатий хлібний м'якуш, вбиваємо яйце, додаємо дрібку сушеного базиліка, сіль чорний перець і ретельно вимішуємо. Даємо основі котлет настоятися в холодильнику хвилин тридцять і формуємо з неї котлетки. Паніруємо їх у борошні, викладаємо в промаслений форму і відправляємо на середній рівень прогрітій до 185 градусів духовки хвилин на п'ятнадцять. За цей час підготуємо підливку з сметани. Для цього на розпущеному вершковому маслі в сковороді пасеруємо столову ложку борошна, після чого, додаємо сметану, доводимо масу до смаку сіллю, перцем і приправляємо її італійськими травами. Припускаємо вміст сковороди до загустіння, поливаємо їм котлети в форму і запікаємо ще протягом п'ятнадцяти хвилин.
Як приготувати в духовці соковиті рибні котлети з підливкою?
Інгредієнти: філе риби – 620 г; м'якоть білого хліба – 90 г; молоко – 70 мл; цибулина ріпчаста – 90 г; зубці часникові – 2 шт.; олія соняшникова без запаху – 70 мл; паста томатна – 95 г; бульйон рибний – 460 мл; пісок цукровий – 5 г; лавровий лист – 1 шт.; сіль крупна і чорний перець – за смаком. Приготування Філе риби, очищену цибулину і часникові зубці перемелюємо через м'ясорубку, додаємо розмочений в молоці і віджатий хлібний м'якуш, кидаємо сіль за смаком, мелений перчик і ретельно вимішуємо отриману основу для рибних котлет. Тепер формуємо вологими долонями вироби і підрум'янюємо їх з двох сторін на масло на сковороді.
Перекладаємо рибні котлети в глибоку форму для запікання і готуємо підливку. Розвести томатну пасту в рибному бульйоні, виливаємо в сотейник і ставимо на конфорки плити. Приправляємо томатну суміш сіллю, цукром, перцем, додаємо лавровий листочок, даємо їй закипіти, і виливаємо до котлет. Прикриваємо форму кришкою або затягуємо відрізу фольги і відправляємо в духовку хвилин на двадцять для томління при температурі 185 градусів.