Куряче м'ясо ніжніше і м'якше, ніж свинина або тим більше яловичина, і це, безумовно, відчувається у приготованих з нього котлети. Але для отримання ідеального результату все ж слід дотримуватися певних рекомендацій і пропорцій, як при підготовці фаршу, так і безпосередньо при смаженні виробів. І сьогодні ми детально розповімо про них в запропонованих нижче рецептах.
Як приготувати неймовірно смачні котлети з курячого фаршу з вівсяними пластівцями - рецепт на сковороді
Інгредієнти: курячий фарш – 525 г; пластівці вівсяні – 55 г; молоко – 125 мл; ріпчасті цибулини – 135 г; зубці часникові – 2 шт.; велике яйце куряче – 1 шт.; паприка червона мелена – на смак; сіль крупна і чорний свіжозмелену перець – за смаком; соняшникова олія без аромату. Приготування В якості сполучного і балансуючого компонента для фаршу в даному випадку ми будемо використовувати вівсяні пластівці швидкого приготування. Їх необхідно трохи подрібнити в блендері і замочити в суміші молока і курячого яйця хвилин на сорок. За цей час позбавляє від лушпиння і нарізаємо дрібненько ріпчасту цибулину і часникові зубці. Тепер змішуємо курячий фарш з вівсяно-молочної масою, цибулею і часником, додаємо за смаком сіль, чорний мелений перчик і червону солодку мелену паприку і перемішуємо дуже ретельно. Для більшої однорідності готових виробів трохи відбиваємо отриманий фарш і тепер приступаємо безпосередньо до смаження котлет.
За допомогою столової ложки накладаємо порційно фарш в прогріту з соняшниковою без запаху маслом сковорідку, підрум'янюємо вироби з двох сторін на сильному вогні, після чого його інтенсивність зменшуємо і доводимо котлетки до повної готовності під кришкою.
Соковиті котлети з курячого фаршу з хлібом в панірувальних сухарях
Інгредієнти: курячий фарш – 995 г; м'якоть білого батона – 190 г; молоко – 180 мл; ріпчасті цибулини – 140 г; гілочки молодої петрушки – 5 шт.; середнього розміру яйця – 2 шт.; сухарі для панірування світлі – 190 г; сіль крупна і чорний свіжозмелену перець – за смаком; соняшникова олія без аромату. Приготування Смажені на сковороді котлети з курячого фаршу з білим хлібом виходять менш дієтичними і більш поживними, ніж попередні. Крім того, хлібний м'якуш зробить структуру основи котлет щільніше, що дозволить зліпити вироби руками і додатково запанірувати їх у сухарях. Цей факт збільшить соковитість котлеток всередині і сприятиме отриманню більш хрусткої скоринки зовні.
Першим ділом для приготування таких котлет підготуємо необхідну кількість м'якушки з білого батона, зрізавши з нього скоринку. Тепер заливаємо продукт молоком і залишаємо на кілька хвилин для розмокання. Очищаємо за цей час цибулини і рубаємо за допомогою гострого ножа як можна дрібніше. Подрібнюємо також промиті гілочки петрушки. Далі віджимаємо розмочений хліб, щоб позбавитися від зайвої вологи, і додаємо його в фарш. Туди ж відправляємо підготовлений цибулю і зелень. Приправляємо масу за смаком меленим чорним перцем і сіллю, додаємо до неї курячі яйця і ретельно вимішуємо.
Краще це зробити руками і додатково відбити фарш, трохи піднявши його і знову кинувши в миску.
Руками формуємо середнього розміру котлетки, хорошенечко паніруємо в кожну світлих сухарях і тут же викладаємо в розпечене на сковороді соняшникова без аромату масло. Даємо виробів придбати апетитний рум'янець з одного боку, після чого перевертаємо їх на іншу, зменшуємо інтенсивність спека, прикриваємо сковороду кришкою і залишаємо котлети смажитися при таких умовах ще хвилин п'ятнадцять. Якщо ваші котлетки невеликі за розміром, можливо, вам буде потрібно трохи менше часу для смаження.